Najdi forum

status gospodinja

zanima me ali obstaja kakršna koli denarna pomoč ,če se mati štirih otrok odloči zapustiti trg dela ne samo da ima plačane prispevke’

Posebne oblike prejemkov v tem primeru ni. Zaradi nižjih dohodkov družine se praviloma nekoliko poveča otroški dodatek.
Morda lahko izpolnite pogoje za socialno pomoč, vendar pa se mi zdi, da bi se v takem primeru najbrž težko odločili zapustiti trg dela.

mene zanima ker imam 4 otroke če mi pripapada pokojninsko in zdravstveno zavarovanje. hvala

Če zapustite trg dela, vam do 10. leta starosti najmlajšega otroka lahko država plačuje prispevke za pokojninsko in invalidsko ter zdravstveno zavarovanje. Prispevki se plačujejo od osnove v višini minimalne plače.

Pozdravljeni
Želela bi nekaj vprašati. Večkoga sem že slišala govoriti, da če imaš pet otrok ti pripada “penzija”. Zanima me, če je kaj na tej stvari? Ali res lahko mamica petih (šestih?) otrok poleg otroškega dodatka dobi še sredstva iz kakšnega drugega vira financiranja?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.

Kot sem napisal že v prispevku pred vami, država enemu izmed staršev, ki skrbi za vsaj 4 otroke in zapusti trg dela, lahko plačuje prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, kar je podlaga za kasnejšo pokojnino. Prispevki se plačujejo v višini, kot če bi prejemali minimalno plačo, in pripadajo do 10. leta starosti najmlajšega otroka.

ŽIvjo!

iam vprašanje. Kolegica pričakuje otroka, vendar ji konec septemba poteče staus. Verjetno ga ji ne bodo podaljšali ker je še noseča in ima rok konec leta. Sedaj pa ne ve, kaj naj naredi. Ali je bolje da se vpiše na kakšen drug fax in ima status mame študentke. Ali je bolje da se zaposli kot “gospodinja” v svojem gospodinjstvu?
Situacija je malce zapletena. in ne ve kaj se ji bolj” splača”, da bi finančno šla lažje skozi mesec vsaj za prvih nekaj mesecev. Potem bo pa že (to se ni za bati).

Pa še eno vprašanje, kot zgoraj omenjate glede statusa matere in gospodinje, kakšna je sploh razlika?! Pri nas je 6 otrok (stari smo od 1leto do 24let).

Hvala ža odgovor že v naprej!

Glede študentke.
Ne glede na to, ali ima status študentke ali brezposelne osebe ali preprosto nezaposlene, bo upravičena do starševskega dodatka v išini cca.200 EUR.
Ne vem, kako bi se zaposlila v svojem gospodinjstvu.

Za mater s 6 otroki, ki zapusti trg dela (je doma) obstaja možnost, da dobi plačane prispevke za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, če ima vsaj 4 otroke, do dopolnjenega 10 leta najmlajšega otroka.

Pozdravljeni.

Mene pa zanima,kako je to z zaposlitvijo gospodinje. Žena je v sedmem mesecu nosečnosti in bi jo rad nekako zaposlil,da bi ji pripadalo 55% od minimalnega osebnega dohodka. Ali je to mogoče in kako je izvedljivo? Ne pripada ji starševsko nadomestilo ker je tujka, je pa poročena z slovenskim drževljanom. Imava urejeno za združitev družine,…

Hvala na odgovoru.

sem mati samohranilka treh otrok in sem izgubila službo obiskujem pa šolo za odrasle,ki si jo moram sama plačevati in zaradi tega posledično tudi ne dobim nove službe, zanima me pa sicer, kako je s tem, če bi se odpovedala socialni in si sama vplačevala prispevke kot gospodinja za obdobje dveh let dokler mi traja šolanje,kaj bi to pomenilo za otroški dodatek, prihodki se mi ne bi povečali zanima me pa, če bi mi na csd-ju zaradi tega obračunavali minimalno plačo,ki je ne bi prejemala ali dejanske prihodke ki jih mesečno prejemam?
Hvala za odgovor

Živjo!
Imam 4 otroke in sem doma in kmalu mi bo potekla porodniška. Zanima me kako je glede statusa gospodinje in kje se za to pozanimaš?

Pozdravljeni, imam 4 otroke in sem imela status mame gospodinje in mi je tekla delovna doba. Zdej sem to namrec prekinila in se zaposlila vendar je verjetnost da mi delodajalec ne bo podaljsal pogodbe in me zanima ce je mozno da bi imela se status mame saj nisem izkoristila do konca imam se 5 let. Lep pozdrav

New Report

Close