Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Statini holesterol

Statini holesterol

Pozdravljeni

Imam že leta malo let povečan holesterol.  Najverjetneje podedovano. Sedaj je skupni 8, Hdl 2, in ldl 5.2.  Trigliceridi 0.8. Nisem preveč debela. Nekadilka. Ne jemljem nobenih zdravil, brez redne terapije. Imam trenutno malo povečano sedimentacijo, crp normalen.  ocitno  neko vnetje  in malo povečane Ast in alt in malo povečane eritrocite 5.5. Ali se lahko jemljejo  statini tudi pri hepatopatiji? Je možno, da se Ldl poveča zaradi vnetja v telesu? Imela sem tudi uz vratnih žil. Izvid b.p. Hvala vam za odgovor.

Spoštovana

Res imate preveč slabega LDL holesterola, po drugi strani pa imate tudi visoke vrednosti dobrega HDL holesterola. Vseenoo bi svetoval manjše odmerke statinov.

Statini se lahko jemljejo tudi pri hepatopatiji (obolenje jeter), seveda odvisno zakaj se sploh gre, saj je nabor bolezni jeter, precejšen,  vendar ne vem zakaj omenjate hepatopatijo če so jetrni testi nepomembno povečani in če nimate simptomom bolezni jeter? 🙂

LP

 

Hvala. 2 leti se vodim pri gastro. Ob prvem pregledu so bili vsi jetrni testi o.k. Potem pa sta se alt in ast malo zvišala, ggt in alp pa sta skozi o.k.  Hepatopatija je napisano na mnenjih, izvidih, zato sem uporabila to besedo. Sedaj mi predlagajo, zaradi minimalno nespecifično zvisanih transaminaz zdrav življenjski slog, gibanje in znižanje holesterola.

New Report

Close