Najdi forum

Zivjo!

Zanima me, kako delate drugi – ali takoj svojega fanta predstavite starsem ?
Jaz svojega nisem (pa ceprav hodiva ze pol leta), sicer je mam vletela v sobo (kao cisto nakljucno) in se predstavila, oceta pa se nisem. Jaz bi sicer ga predstavila, ampak tip noce. Je to vredu, kako se vam zdi? Tip je star 30, jaz pa 26.

Sonja, tovje obnašanje je popolnoma normalno in tudi njegovo s to razliko, da sem na koncu prebral vajini starosti.

primož

draga Sonja,
Jaz bi želela, da mi hči predstavi nekoga, ki vstopa v naše skupno stanovanje, edino če nimaš posebnega vhoda in posebnega gospodinjstva.

In zakaj bi bilo to normalno, da se tipa ne predstavi staršem, sploh če te (jo) obiskuje na domu pri starših?? Saj ne rečem, da je nenormalno ampak zakaj pa tip tega noče?

Oj!

Ne bi ponavljala Se strinjam.
V bistvu gre za odnos s starši, če seveda še živiš z njimi.
Predstavi ga, lepo je, če pozdravi, ker prihaja v vaš dom, potem pa v sobo. Tarat pa mama nima kaj delat v sobi. To je tvoj prostor.

Lep pozdrav S.

Jaz sem seveda mojega predstavila, ko je prvič prišel k nam. Meni bi se tudi zdelo čudno in nesprejemljivo, če bi se po moji hiši sprehajali ali prijatelji ali pa partnerji mojih otrok, ki mi jih nihče ne bi predstavil.

Zdaj ne vem – Tomaz, ali je bilo tole receno bolj ironicno, ali mislis resno?
Jaz bi fanta predstavila – tudi meni se zdi, da glede na to, da prihaja k meni domov na dom mojih starsev, da je fer do starsev, da se ga predstavi. Sam mi je rekel, da se mu zdi to brez zveze, da ga bodo zaslisevali ipd. Sicer je fant uredu, miren, urejen. Tudi prejsnje punce ga niso predstavile domacim. Pac je imel to “sreco”, da je v Ljubljani samo studiral, njegove bivse pa tudi. Z mano sicer pravi, da misli resno, ker je pac ze toliko star.(?! Halo ne).
Jaz sem se na zacetku s tem sprijaznila, ceprav so bili pritiski s strani starsev (ali se jih sramujem, se fanta sramujem ipd.) ampak zdaj so se tudi sami verjetno sprijaznili. Mene samo skrbi, da ne bo prislo do kaksne neprijetne situacije na dvoriscu, ko bo fant prisel in koga srecal – sicer vedno, ko pride priletim na dvorisce, ce bi bil kdo od nasih, da bi ga predstavila, ampak fant ima neznansko “sreco”, da ko pride, ni nikogar od nasih, ceprav so se minutu nazaj bili na dvoriscu. Res hecno. Ne vem, kaj naj sama naredim – bi ga mogoce morala prisiliti in ga peljati gor?!
Mogoce pa sem se sama zacela obremenjevati s stvarmi cisto za brez zveze. Mislim namrec, da je to znak, da fant noce resne zveze z mano, da mogoce se sam ni preprican….hodiva cca pol leta.
Sicer imam trenutno ogromno bolj pomembnih skrbi s sabo – studij ipd. ampak me vseeno zanima vase mnenje.
Hvala in lp,

Punca, ti nas zezaš, ali kaj?

Saj so ti vsi povedali.

To je najmanj bedno in predvsem zelo nesramno do tvojih. Ta tvoj bimbo pa sploh nima osnovnega spoštovanja in kulture do ljudi, kaj šele do staršev svoje (kao resne… malo morgen!) punce…. Kaj bi pa zvedeli, če bi ga zaslišali? Verjetno kaj, česar ti ne veš, ko si tako razumevajooooooča…

Škoda.

Sama bi rekla najmanj tole: če ni pripravljen pozdraviti gostiteljev, naj ne vstopa. Pa naj te povabi k sebi, pa glej, da ne boš komu tam okoli živjo rekla, ker bi ti lahko kaj povedal………

Škoda.

Želim ti veliko ljubezni.

Če te obiskuje pri starših je res malo čudno, da jih noče spoznati. V bistvu se lahko kadarkoli v hiši sreča z njimi. Meni bi mi bilo kot staršu zelo neprijetno, da me ne bi niti pozdravil. Saj ne da bi komplicirala, le spodobi se, da bi se oz. bi ga predstavila staršem.

Tip star 30 let in se ne želi predstavit tvojim staršem. Rekla bi takole. To ni več noben fant. To je odrasel moški samec, ki ima za sabo očitno tako zgodovino, da se boji kakršnegakoli še tako nedolžnega drezanja vanj, kot npr. kaj so po poklicu njegovi starši, kje živi, kaj počne,… vse to namreč zanima starše, pa tudi tebe verjetno in mislim, da take vrste podatkov ne bo mogel prikriti. Hja, mogoče je bil pa pob v arestu? Mogoče je pa kak kriminalec?Vlomilec? Dealer? Mogoče se pa drogira? Mogoče ima pa doma celo štalo? Mogoče je pa psihopat, mogoče je moten, mogoče je faliran študent ki se še vedno šlepa na starcih…….Le zakaj se drugače ne želi izpostavljati? Meni bi že prišlo kaj takega na misel. Kajti, človek rad zapolni luknje v informacijah. Če nima pravih, pa z možnimi scenariji. Zato je početje tvojega starega konja več kot neumno. Če že ne resnično sumljivo. In še nekaj. Popolnoma nespoštljivo. Niti do staršev, niti do tebe. In tvoji starši so do vaju pokazali več spoštljivosti in razumevanja, kot si ga OBA zaslužita. Jaz bi ga po hitrem postopku nagnala ven. Iz otroške sobe in iz stanovanja. Kaka TVOJA soba neki? Mein Gott! Če smo že pri tem, tudi ti pri svojih letih nisi več otrok. Ti še vedno zasedaš staro otroško sobo v stanovanju tvojih starcev, kot kukavičji podtaknjenec gnezdo. A se greš ti tudi squattering al kaj? Si menda odrasla ženska, ki ve, kaj je bonton, če že ne kaj je prav in kaj ne. Začni delat za svoje stanovanje, potem pa imej v njem kogarkoli želiš. Še enkrat, tvojih starcev si ne zaslužiš! Neko mlačno jokcanje, jaz bi ga sicer predstavila….. Madona, kaj si? Odrasla ženska ali cmizdra? Udari po mizi. Hočem da se predstaviš. Ne žali mojih staršev in mene. Kaj skrivaš? Evo, to bi naredila jaz.

Vprašaj se nekaj, dear Sonja. Kako dobro poznaš svojega fantiča? A ga sploh poznaš? Kolk veš o njem? Samo drobce, ki ti jih servira? Kje si ga spoznala?

KUNIGUNDA, SVAKA ČAST! Bolje ne bi mogla povedat! Res, zadetek v črno! Bravo!

wow kva ste me – dober udarec, res. Kljub vsemu vam dam vsem prav – res bi morala ze na samem zacetku to narest – ga pripeljat gor in predstavit. Sam sem ga poslusala, da ni treba, da bom mal kasneje….zdaj pa je to vse tezje narest.

Mislm, da ga dovolj dobro poznam, da vem, da ni slab – pa ljubezen gor ali dol, ker tko neumna pa le nisem. Mislim, da je vzrok v tem, ker je fant od srenje šole naprej samostojen – to mi je pri njem tudi vsec. Faks in magisterij – vse je naredu v roku, kljub temu, da je veliko prezuru, ja pa travo je tud kadil. Mel je kar nekaj zensk, ampak pravi, da se je zdaj umiril. Pa ne da bi jaz nasedla, niti slucajno – opazujem ga, ga poklicem v sluzbo itd. seveda ne tako, da bi on kaj posumil v to, da ga nadzorujem, pac cisto slucajno….
Ne vem, ali bi me morali njegovi starsi skrbet? Pac so kakrsni so – rekel mi je da majo koncan faks in da sta oba zdaj v pokoju. Mislm, da je bistveno kako midva klapava, ne pa starsi, kdo so pa koliko zasluzijo.
Sama trenutno zakljucujem faks in si pac se ne morem privosciti, da bi sla od doma, ker tudi rednega dela nimam in so starsi ze zdavnaj povedali tudi ostalim otrokom (v druzini nas je bilo/je se kar nekaj – dalec od slovenskega povprecja), da ko enkrat odidemo, se nimamo kaj vracat ali jokcat domov. Tko, da ko bom imela redno sluzbo oz. sploh sluzbo, bom pa odsla – na fanta se pa ne mislim slepat. Zakaj pa se nisem diplomirala – pac splet okoliscin, najmlajsi od 6 otrok, studiram jezike – bila par let v tujini, kjer sem se dobro naucila jezika, ki ga bom uporabljala v svoji sluzbi (referenca za naprej)…malce lenobe, veliko pri tem ima tudi to, da sem sicer pridna, ampak se ne znam ucit itd.itd. Ampak bom koncala in to je to.
Ja fanta pa bom cimprej predstavila tudi ostalim clanom druzine, pa zlepa ali zgrda.
Pa hvala za brce – ravno to sem rabla!!!

ojej, ce vedno sem v soku.

ni ravno vedno tako, da nekdo nekaj skriva, če se noče predstaviti. Priznam, da ni olikano, ampak imaš različne tipe ljudi. Poznam kolegico, ki je 4 leta hodila z nekom, mislim, da sta bila takrat stara 28 oba, pa ga ni nikoli predstavila staršem, ker on ni hotel. Pa z njim ni bilo nič narobe, samo čudak je bil. Še ko so bili starši doma, je pozvonil in čakal na dvorišču, da je prišla dol. Prišel je le takratm, ko je bila sama doma. Meni to tudi ni bilo všeč. ampak kaj češ, sploh pa ni važno, kaj je bilo meni všeč. Se je tudi ona pritoževala. Kar se pa tiče stanovanja, nimajo vsi možnosti iti na svoje. Sploh punca pravi, da še študira. Kako naj gre na svoje. Je pač doma, domnevam, da v hiši, kjer ima svojo sobo, najbrž kopalnico, to je pa dovolj, zaenkrat. Če sama ne čuti potrebe, da bi bila na svojem. Ljudje smo si dejansko zelo različni. Jaz bolj mislim, da mu je zoprno, nerodno, čeprav je star 30 let. Nekateri so pač takšni.Nekateri vedno ostanejo takšni, tudi, ko so v letih, jim je nerodno pred neznanimi ljudmi.

Madona se tole dobr bere:)))))))))

Toliko izvirnosti pa že dolgo ni bilo! Pa še nasmejiš se zraven.

BRAVO!

Moj fotr še danes, po več kot dvajsetih letih zakona, ne pozna staršev svoje žene/moje matere in moja mater tudi ne njegovih, čeprav so še vsi živi.

Bravo Casopisoljubka, vse kar si napisala sem imala na koncu jezika.
Sonja saj si vendar stara 26 let in ne 15!

Lp,
Barbara

New Report

Close