Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje starševsko nadomestilo

starševsko nadomestilo

Aleša ali katera druga: kaj to sploh je, kdaj ti pripada?

Hvala za odgovor in LP Lunca

Oj!

Starševsko nadomestilo dobiš npr.študentke, ki niso zaposlene ter po mojem brezposelne osebe, ki so prijavljene na zavodu.

Zase vem, da mi pripada saj sem študentka, zanj pa zaprosiš ali 30 dni pred ali do 30 dni po rojstvu otroka.

Je pa okrog 40.000sit.

LP

Upam, da nisem zamenjala s starševskim dodatkom.Sej ne vem ali je to eno in isto.

Upam, da se bo še kakšna najdla, ki kaj ve.

lp

Helo!

Spet sem jaz.Sem malo pobrskala po CSD, in ugotovila, da starševski dodatek in st. nadomestilo NISTA ENO IN ISTO.
Sorry, sem prehitro bleknila, ampak te besede so si tako podobne.

LP

Na strani CSD Šiška link za izračun starševskega nadomestila, ki je v bistvu “plača” v času porodniške. tako jaz to razumem.
Zraven je tudi opis in možnost izračuna starševskega dodatka.
Opisi so tudi zraven!
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

LP

Za brezposelne mamice, da ne boste dvakrat hodile v mesto po uradih,…tako kot jaz

Starševski dodatek:
• Kopija(ni potrebno overiti pri notarju) rojstnega lista od otročka;
• Izpolnjeno polo, ki jo dobiš pri njih ali preko interneta si jo sprintaš(CSD Šiška);

Pozor: Starševski dodatek lahko vložiš 30 dni pred rojstvom otroka(naknadno pošlješ rojstni list),
Ali 30 dni po rojstvu otroka(takrat dobiš denar od dneva rojstva).
Vlogo oddajte do 5. v mesecu, če se da, da dobite še isti mesec nakazilo..to je 15. v mesecu!

Otroški dodatek:
• Kupiti polo v založbi obzorja, jo izpolniti, priložiti kar pola zahteva in kopija rojstnega lista otroka…to imamo časa 90 dni po rojstvu otroka.
• Zraven tega potrebujemo davčno št. Otroka..ALI POČAKAMO, DA NAM JO POŠLJEJO DOMOV, ALI PA GREMO ISKATI SAMI DAVČNO ŠT. NA DAVČNI URAD.

Zdravstvena kartica otroka:
– odločba od štarševskega dodatka..počakamo na njo, potem ko vložimo starševski dodatek…
-na občino odnesti odločbo starševskega dodatka, kopijo rojstnega lista otroka in naše dokumente, ter odločbo od CSD, če prejemamo kakšno pomoč.

Upam, da sem komu pomagala.

Zdaj mi pa ni nič več jasno. A meni ne pripada navadna porodniška, glede na to da sem bila zaposlena prej celo leto in da imam skupaj 4 leta delovne dobe? 🙁

Lp Lunca

Lunca, tu ni posebne visoke filozofije, imaš starševski dodatke in starševsko nadomestilo (= porodniška).Ko bo čas boš na CSD zaprosila za pole za starševsko nadomestilo.Starševski dodatke pripada brezposelnimosebam,študentkam,…in je višina določena. Za bolj jasne odgovore pa ti ZELO svetujem naslednjo spletno stran, katera je tudi meni pomagala pri razrešitvi mnogih vprašanj…Pa vso srečo

Hvala vsem, nisem vedela da je porodniška isto kot nadomestilo. No vsak dan se kaj novega naučimo:))

LP Lunca

New Report

Close