Starš študent – prejemanje pokojnine po staršu vs. starševski dodatek
Pozdravljeni!
Sem starš študent in dokler se šolam, dobivam pokojnino po enem od staršev. Pred rojstvom otroka sem poklicala na csd, kjer so mi dejali, da se starševski dodatek (ki ga študentje dobivajo kot “porodniško” eno lepo po rojstvu otroka) izključuje s pokojnino, ki jo prejemam po staršu, da se lahko preživljam. Torej ali eno, ali drugo. Vloge za starševski dodatek tako nisem niti oddala, saj se mi pokojnino pač bolj “splača” prejemati – je le malce višja..
Danes pa slučajno zasledim to stran: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/starsevskiDodatek.asp
kjer piše, da pravice do starševskega dodatka nima:
Oče, mati ali druga oseba, ki prejema nadomestilo plače oziroma delno plačilo za izgubljeni dohodek.
Otrokova mati ali oče, katere zakonec oziroma zunajzakonski partner prejema nadomestilo za nego in varstvo otroka za istega otroka.
Pokojnine ni nikjer omenjene in zato imam občutek, da me je socialna delavka malce “naplahtala” in bi lahko zraven dobivala še starševski dodatek ali se motim?
Ga. Tina – to je bilo vprašanje za vas in bi resnično prosila odgovor!
Imate lahko eno pravico ali drugo, torej, pokojnino ali pa drugo denarno pomoč – nikako pa ne dve hkrati!
soc.delavka je imela prav.
Forum je zaprt za komentiranje.