V mlajših letih nisem imela časa ne denarja za športno opremo. Pri svojih 6l
letih sem si omislila rolarje.Vsak večer se vsaj pol ure učim rolati. Ker znam tudi
smučati se mi zdi, da mi rolanje kar gre.
Sprašujem vas ali je za moja leta ta šport primeren. Še več. Rada bi tudi
drsala. Katere mišice krepi rolanje.
Maja, čestitam Vam, da se pri teh letih upate rolat in da vam to celo uspe. Vikam vas pa zato, ker ste kar 40 let starejši od mene ampak se to ne pozna. Moja mami se je pri 45 želela naučiti rolati, vendar ji ni uspelo. Znanec je pri 50-tih tako hudo padel (ko je prvič stal na rolerjih) da je imel kompliciran zlom medenice, kolka, noge… Vijake je imel v nogi več kot pol leta, en mesec je bil v bolnici. Rolanje je zabaven šport, vendar je tudi nevaren v primeru padcev, ker se hitro zlomi kakšna kost. Rolanje krepi mišice v nogi. Za drsanje pa je najbolje, da pozimi odidete v kakšno pokrito drsališče, tam si lahko sposodite tudi drsalke, vendar so tudi tam nevarni padci.
Drugače vam pa še enkrat čestitam za rolanje v tako starosti (upam, da bom jst v vaših letih tut tako vitalna) in držim pesti za nič padcev tako pri rolanju kot drsanju.
Lp Jana
Ga. Maja rolanje krepi v bistvu cel del telesa, najbloj stegna, ritko in boke, pa tudi trebuh. Jana vam pred menoj ni dala neke motivacije za naprej, saj je govorila o samih nevarnostih…..pa saj so te pri vsakem športu, s kolesom lahko prav tako padeš in si polomiš vse kosti. Zgodi se lahko vsakemu – staremu 10 in 80 let. Maja kar tako naprej……Rolanje je odličen šport…
Meli, moj namen ni bil prestrašiti ampak jo samo pohvaliti, ker se pri taki starosti upa rolati. Sej sem na koncu napisala da upam, da bom tudi sama pri njenih v taki kondiciji, da bom lahko rolala. Moj namen ni bil prestrašiti ampak pohvaliti, ker se kljub nevarnostim upa rolati in smučati.
Veliko uspeha še naprej in čimmanj padcev!
Meli, moj namen ni bil prestrašiti ampak jo samo pohvaliti, ker se pri taki starosti upa rolati. Sej sem na koncu napisala da upam, da bom tudi sama pri njenih v taki kondiciji, da bom lahko rolala. Moj namen ni bil prestrašiti ampak pohvaliti, ker se kljub nevarnostim upa rolati in smučati.
Jana in Meli,
hvala vama za vajino vzpodbudo. Verjemita mi, da je najhujš sovražnik starosti poležavanje in sedenje. Poleg tega, da se zrediš, te začnejo boleti res vse kosti
in sklepi. Zaradi tega poskušam biti v stalnem gibanju.
Vsega se lahko naučiš, če imaš veselje in voljo. Res pa je, da je z menoj začel oz. mi prve ure pomagal nečak. Sedaj je na morju, pa grem sama.
Lepo pozdravljeni in še enkrat hvala. Maja
Maja, same čestitke že da imate veselje je ogromno.
Tudi sama rolam, navdušila pa me je moja hčerkica, ki je na rolarje stopila pri 3 letih in je že pravi profesor. Ker je nisem mogla več loviti peš, sem si tudi sama nabavila rolarje. Tako rolava že več kot 2 leti.
Torbo z vsemi rekviziti potrebnimi za rolanje pa imava ves čas v avtu v prtljažniku, tako, da so vedno pri roki kjerkoli že sva.
Hopla na rolarje pa gremo mami.
Maja rada bi priporočala – imejte ščitnike in rolajte previdno, saj morate paziti na vse udeležence v prometu, ki pa jih danes ni malo.
Veliko užitkov!
Pozdravček,
Piki