starejši partner
Moja sošolka iz srednje šole ima kar precej starejšega moža, mislim , da tam okoli 15-20 let.Od začetka je še bilo ćisto v redu, toda sedaj, ko je malo starejša pa ima same probleme: je ljubosumen in praktično pravi starec poleg nje.Je pa to sila različno, nekateri so prav OK, nekateri pa postanejo “grozni”.Sicer pa je vse odvisno od samega človeka.So tudi mlajši partnerji ,pa so “zanič”. !0 let razlike še ni tako “kritično”.Sicer se pa moraš sprijazniti s tem, da velika razlika v letih prinese večkrat nesoglasja.
Moj mož je 15 let starejši od mene in če bi se še enkrat lahko odločala, bi se odločila isto. Skratka, vse je naj, naj….le ena skrb se mi poraja…..da bi statistično naj JAZ bila tista, ki bo ostala sama. Vem, da ne smem o tem razmišljati, vendar si včasih ne morem pomagati, to je moj največji strah, kajti brez njega si svojega življenja ne morem predstavljati.
Moj oče je bil od moje mame starejši natanko 20 let. V zakonu sta bila 33 let, pred štirimi leti je moj oče žal preminil in je mama sama. Ni bil problem v starosti, ampak v tem, da je zdaj moja mama sorazmerno mlada in … sama. Saj ima štiri otroke, ampak zdaj, ko smo odšli od doma, bi najbolj rabila nekoga ob sebi, pa ga nima, če veš, kaj mislim. Verjetno sedaj ne misliš na stara leta, ampak osamljenost je v jeseni življenja zelo huda stvar in obiski otrok nekako niso isti. Večeri so dolgi in tihi, iskanje drugega partnerja pa ni tako preprosta stvar.
Moj mož je od mene starejši 13,5 let in se imava zelo rada. Kot je omenila Analina, če bi še enkrat se morala odločiti bi se definitivno in to 1000% odločila ponovno za sedanjega moža. Moj ni bil poročen, vedno je bil sam, ker je bolj sramežljive sorte. Sedaj imava sinkota starega 8. mesecev, ki ima naš oče in moj mož nas zelo zelo rad. Tako se razumemo, da nimam besed. Ko je bil moj prvi mož starejši od mene samo eno leto je pa bila huda kriza, da sedanjo življenje ne bi menjala za tisto kar sem doživela.
Torej leta niso ovira. MAŠA odloči se prav ne bo ti žal verjemi mi.
Lep sončen dan
Doroteja :-)))
Zdravo Anka
Oprosti, ker se ti oglašam namesto Maše, ampak me je malce jezik srbel. Sory.
Ti Anka praviš tako: kako si ti naivna…. piha ti na dušo… mlada mačkica, kaj pa pri tvojih 50 – ih, ko bi še kot zajklja skakala okrog, bo pa on malo težje hodil…
Tako ti bom jaz povedala, če bi vsi razmišljali kaj bo, ko bo ali bo ali, če itd. nihče se ne bi poročil. Potem bi samo razmišljali kaj pa, če – kako to – kaj potem – kako z otroci – in še in še.
Kot sem ti zgoraj omenila potem resnično nihče se ne bi poročil z starejšemu moškemu. Če je po tvoji logiki naivna Maša je pač naivna saj bo ona sama si poslala in spala. Moj mož je isto od mene starejši 13,5 let.
Jaz imam 36. let mož pa bo novembra praznoval 50. let (abrahama ) pa se zelo razumeva in kot sem že omenila ga ne zamenjam za nobenega moškega na tem svetu.
Brez zamere, ker sem ti tako napisala.
Lep sončen dan ti želim!
Doroteja
Pozdravljene!
Sama sem šla brskati po internetu ko imam tudi sama 9 let starejšega partnerja in me je zanimalo pač malo o tem 🙂 Me zanima kako se kaj pletejo stvari po tolkem času 😉 sama pa moram povedati, da sem naaaajsrečnejša ženska ob njemu, da mi da vedeti da sem edina in vse najnaj :))) poleg tega, da z mano ravno tako kot da me zavija v vato, sem zelo vesela ker je zelo odgovoren, delaven, načelen, ugl. vse kar si vsaka ženska želi od svojega moškega 🙂 Jaz sama tega pri svojih vrstnikih nisem opazila takih stvari 🙂 Drugače pa nevem, mogoče imamo ženske v naši družini to že gensko vgrajeno, saj je bila babica od dedija 10 let mlajša, prav tako je tudi mami od očeta in pri obeh primerih je in družina še kar normalno srečno funkcionira, to je družina ki si jo želi vsakdo :)) In tudi sama vem da mi ni in mi ne bo nikoli žal da sem si tudi sama našla takšnega partnerja :)))
Nimam nič proti. Tudi sama sem imela 4 leta partnerja 10 let starejšega. Full je blo fajn. Sem se počutla blaženo in njegovo punčko. Vse je klapalo, samo včasih so me njegovi in njegova sestra ignoriral, da sem smrkla… Sploh v debatah, so mi dali vedet “da kaj pa ti veš”… To je bil razlog razhoda, nisva zdržala. Kar naenkrat, čeprav sem bila nora!!! nanj. So njegovi dosti pripomogli k temu. Njegov oče me je po 3 letih ignoriral totalno. Pa sem bila očitno kljub temu prezrela za te fore :))). Je res, da sej jih imela jaz 24 on 34.
Raazhod je bil zame strašno boleč. Zhujšala u maloro na 45 kg. Kljub temu sva to naredila začasno – zavestno. Potem sem spoznala nekoga, ki… Pač ni se mi dalo ukvarjat z njegovimi. Nisem ga želela “prosit, da bi me imel rad”.. Tak se reče. Mah cince marince res ne rabim. Mu je bilo žal, zelo dolgo. Kasneje tudi meni. Še danes ga imam rada. In spoštujem to, da sva se imela. Veloko me je naučil. Odprl veliko obzorij… Hvaležna še dons. Kaj pač morem. On živi svoje življenje, jaz svoje. Sem srečna. Pa kljub temu se dostikrat spomnim nanj, ker upam, da je tudi on ok.
Izkušnje moje mame, ki ima tudi 9 let starešega. Mama 60, oči 70. Pri teh številkah se ne sliši razlike. Pa je ogromna. Je klapalo do penziona. Zdaj nič več. On je “stara šola”, od kar ga poznam. Mami je še ful za sem pa ke. Energična. Velja oni rek… za moškim stoji odločna – močna ženska. al kako že gre. Pa itak ozavisi glede na karakter človeka, pa vzgoja itd.
Tako, da če se počutite ok s starejšim. Uživajte. Itak ni noben odnos garantiran več do smrti. Ali pa?
Jaz imam zdaj leto starejšega, imav družinico. Full je ok, ful razgledan. Je pa otročji ;)))
lp