Najdi forum

starejši ovčar

živjo!
Pri stari mami imamo nemškega ovčarja starega 14 let. Ko sem bila nazadnje na obisku, sem opazila da ko je pri miru, ga zadnje noge ne ubogajo več toliko…drugače je pa še vedno dokaj živahen.naj mu kupim kakšne vitamine/prehranska dopolnila/kaj za kosti…? kaj dajete vi vašim “starčkom”?
hvala

Za sklepe včasih pomaga glukozamin.

Ja, glukozamin. Lahko daš kar tistega za ljudi od Pharma Nord, količino preračunaš na kilažo. Tako je meni svetoval veterinar, ker preparati za pse so precej dražji.
Če pa ima pes že bolečine, je potrebno dajati tudi kaj proti bolečinam, seveda po posvetu z veterinarjem.

Jojoba-a je tudi vašemu psu zaradi storosti zadnje noge “odnašalo”?
Kako pa deluje glukozamin,je torej za sklepe,kolke?
Hvala

Glukozamin v bistvu “podmazuje” sklepe (izboljša gibljivost) in delno zmanjšuje bolečine. Preventivno ga dajem že nekaj let. Ker pa ima moj pes tudi težave s hrbtenico (hernija) dobiva še druga zdravila. V bistvu so simptomi podobni, odnašanje zadnjega dela in težko vstajanje, bolečine so pa večje kot pri sami obrabi sklepov. Za operacijo se zarad starosti (14 let) in nezanesljivega izida nismo odločili. Trenutno poleg glukozamina dobiva Trocoxil in se je stanje bistveno izboljšalo (odsotnost bolečine). Trocoxil se daje enkrat mesečno, kura traja 6 mesecev, nakar je potrebno opraviti jetrne in ledvične teste. Najboljše vam bo svetoval veterinar.

Ta kuža ima za svojo pasmo že častitljivo starost! Bravo.
Po mojem je za glukozamin že prepozno. Pes bi moral na pregled k veterinarju in po primerne protivnetne in protibolečinske tablete, da se mu olajša bolečine. Paziti na prehrano, da se ne bo redil … pa toliko gibanja, kolikor mu je še udobno – verjetno nekaj sto metrov. Ima primerno mehko ležišče na toplem in suhem? Kuža je starček in ga je zdaj treba primerno crkljat.

Jojoba, kakšen pa je preračun na kilažo? Itak se preparati glukozamina po dozi razlikujejo že med proizvajalci (pharmanord ima večje dovoljene doze). Daješ psu kar celo kapsulo ali samo prah?

Sta tudi stara starša že precej v letih..:) kuža ima prej kakšno kilo premalo,kar pa mu sedaj zgleda da prej koristi. Futrajo ga z vsem kar ostane od kosila,kuhanimi kostmi in mesom,malo briket. Čez dan je zunaj,ponoči pa pozimi spi v kurilnici pri peči. Je pa res pravo srce ta naš ovčar

mamulka, preračun na kilažo pove veterinar ali farmacevtka v lekarni. Začetna “doza” je nekoliko večja, potem se preide na vzdrževalno dozo. Moj pes, ki je tudi ovčar mix, tehta pa 42 kg, jemlje eno kapsulo vsak dan (400 mg), običajno prah vmešam v hrano. 400 mg je priporočena dnevna količina tudi pasjih glukozaminov za večje pse nad 30 kg, za manjše pa 200 mg.
Se strinjam z ostalim, kar si napisala. Paziti je treba na težo, mojega nikakor ne morem shujšati, ker se glede na težave ne giblje več toliko kot prej, pojedel bi pa vse, kar vidi…tako da je včasih kar problematično 🙂 Pa toplota mu paše in mehka podlaga.

Imaš prav, da je verjetno prepozno za začetek dajanja glukozaminov. Kot sem napisala, sem ga začela dajati mojemu psu preventivno že pred petimi leti, pred pojavom kakršnih koli težav.

“prosim nasvet”, posvetujte se z veterinarjem glede protibolečinskih in protivnetnih zdravil (Trocoxil, Rimadyl…), zagotovite mu mehko in toplo ležišče in morda kakšne brikete za seniorje, ki vsebujejo dodatke za sklepe.

Mah meni ni znal veterinar nič povedati (tudi jaz nameravam začeti s preventivnim dodajanjem). Hvala za ta podatek.
Meni glukozamin pomaga, upam, da bo psu tudi.

Nič ni narobe, če je suh, oziroma je prej koristno. Mesu bi morali dodajati še žitarice, lahko v obliki kosmičev ali makaronov, kako zelenjavco vmes (korenje, na primer). Ima mehko ležišče?

Nič ni narobe, če je suh, oziroma je prej koristno. Mesu bi morali dodajati še žitarice, lahko v obliki kosmičev ali makaronov, kako zelenjavco vmes (korenje, na primer). Ima mehko ležišče?[/quote]

Ja makarone tud dobiva.glede ležišča nisem ziher,mu bom pa kupila eno blazino!

Joj, pa kakšne veterinarje to imamo? Jaz sem svojega sicer zamenjala ravno zato, ker samoiniciativno se ni spomnil NIČ, kar bi bilo v korist psa…vse sem se morala sama napiflat z neta in mu potem “predlagati” 😀

Nič ni narobe, če je suh, oziroma je prej koristno. Mesu bi morali dodajati še žitarice, lahko v obliki kosmičev ali makaronov, kako zelenjavco vmes (korenje, na primer). Ima mehko ležišče?[/quote]

Ja makarone tud dobiva.glede ležišča nisem ziher,mu bom pa kupila eno blazino![/quote]

Lahko je tudi star otroški jogi.

New Report

Close