Starejši naj bi bili modrejši, toda…
Starejši naj bi bili modrejši, vendar vidim, da to ne drži. Da povem primere:
– starejši so veliko bolj nestrpni kot mladi. Takoj se npr. razjezijo, če se kdo, posebej mlad človek, ponesreči zaleti vanje (pa četudi se jim opraviči) (družba pa to opravičuje, češ da mlad človek, ki se je zaletel v starega, ni bil spoštljiv do njega).
– starejši so manj prilagodljivi kot mladi;
– starejši se težje učijo novih tehnologij in postopkov kot mladi;
– starejši se kot pijanec plota oklepajo zastarelih metod in miselnih vzrocev;
– starejši manj razumejo šale kot mladi.
Starejši naj bi bili modrejši, vendar vidim, da to ne drži. Da povem primere:
– starejši so veliko bolj nestrpni kot mladi. Takoj se npr. razjezijo, če se kdo, posebej mlad človek, ponesreči zaleti vanje (pa četudi se jim opraviči) (družba pa to opravičuje, češ da mlad človek, ki se je zaletel v starega, ni bil spoštljiv do njega).
–
-starejši smo za pobit
Prosim naj tamladi tudi poravnajo škodo, ki so jo povzročili,
jaz sem vse varjante že sprobal in se mi ni treba prilagajat varjanti “čez potok skače kjer je most”
a tlf na touch? mp 116? niso tastari tako glupi kot vi mislite, samo ne pustijo se “sezuvat” vsakemu mladcu, ki ima 5 minut časa, se vam ne zdi čudno da tastari v nulo rokujejo s tekočim računom in se cepci stari vozijo v 3x pretežkem avtu in živijo v 3x prevelikem fletu?
jaz sem vse varjante že sprobal in se mi ni treba prilagajat varjanti “čez potok skače kjer je most
To pa ne bo držalo. tamladi sploh ne razumejo nobenih vicev, sploh ne tistih z žgečkljivo konotacijo, še napizdijo te da si seksualni maniak. Govora je seveda o popolnoma nedolžnih vicih, ne prnografskih
ŠE TO: POD TAMLADI SO MIŠLJENI TISTI DO 35. leta
Morda je vse to v povprečju res, a vedno ostaja druga plat medalje…le kaj bi zapisali starejši o mladih???
Pa bi bili tam, kot so vse civilizacije že bile…vedni spori med generacijami…
In da vsega tega ne bi zmogli v današnjem času preseči…eni in drugi bi najprej naj bili samokritični, nato ugledati dobre plati po starosti drugačne generacije, potem šele lahko pride do strpnosti in razumevanja z obeh strani…
eno prednost pa starost daje…ko si zrel, starejši imaš zakladnicov spominov na svojo mladost, ki bi morala pomagati bolj razumeti mlajše, mlada generacija, ki tukaj tako negativno gleda na starost, pa nima niti najmanjšega pojma o svoji bodoči starosti…
V vsakem primeru vaja dela mojstra in izkušnje modrost…pa premislimo vsi skupaj še enkrat
Ta mladi bi stare najraje žive pod zemljo zakopali.
Ta mladi bi takoj po končanju šole najraje na direktorski stolček zlezli, čeprav brez izkušenj.
Ta mladi bi najraje že pri 20-ih letih imeli vse, kar imajo stari pri 50-ih letih.
Ta mladi mislijo, da so vso pamet “požrli”.
Ta mladi radi vidijo, če jim ta stari denar da za njihove neumnosti, jim odnaša rit, jim naredijo hišo
…
in še bi lahko naštevala.
Ta mladi se morajo naučiti malo potrpežljivosti in sobivanja s starimi.