Najdi forum

Starejši in modrejši kaj menite o

aktualni polemiki, ko je bila izrečena globa, ker je otrok vadil v stanovanju inštrument in so se sosedi pritožili?  Moje mnenje je, da ima vsakdo najsibo otrok ali odrasla oseba pravico vaditi inštrument doma, a izključno samo v izoliranem prostoru, da ne moti sosedov. V svojem domu zahtevam mir, v svojem domu poslušam radio ali tv kolikor meni prija in kar meni prija a izključno na sobni jakosti, da ne motim sosedov. Nihče nima pravice od nas zahtevati, da smo zaradi talenta in veselja sosedov prisiljeni poslušati njihove vadbe trobente, klavirja, itd. Starši moje nadarjene vnukinje so jo vsak dan vozili vaditi v zato primeren vadbeni prostor, kjer niso motili soseske. Ko so se preselili v hišo v strjenjem naselju so eno sobico zvočno izolirali, da je potem lahko vadila doma in se ven iz hiše ni slišalo. Moramo se zavedati, da ima vsakdo od nas v svojem domu pravico do miru in tišine, če si tako želi in svojih talentov ali talentov potomcev ne smemo vsiljevati drugim. Če ne bi bilo tako prav potem bo lahko vsakdo vadil nogomet, košarko, na razna trobila, bobne in ostale instrumente, ljubitelj mizarstva bo žagal in tako dalje. Tako to ne gre.  Ne morem razumeti zakaj je v javnosti sploh polemika in debata okoli tega, okoli zahtevanega doma v svojem domu. Kaj menite?

New Report

Close