Najdi forum

Starejša punca in zanositev

Pozdravljeni,

star sem 26 let in imam punco, ki je stara 36. Res je super in imam jo zelo rad. Za sabo imam že nekaj resnih zvez in približno vem, kaj želim od punce. Je pa res, da moja prioriteta nikoli ni bila zveza, ampak kariera, ki ji posvečam večino časa. Imam svoje podjetje, ki super posluje in načrtujem razširitev, kar pomeni več dela v tujini. Glede na starost punce je pri 40 zadnji čas, da zanosi. Se pravi, da imava še 4 leta. Jaz si otroke želim, ampak vedno sem si predstavljal, da je to enkrat v prihodnosti, sedaj pa bi bilo to dokaj kmalu. Kaj vi predlagate?

Morda imam malo občutek, da bi ona kar takoj. Verjetno je to zato, ker se jo čas, ko je možno izteka? Morda se bere grdo, ampak malo me je strah, da je z mano, ker sem pač “dober” kandidat. Se pravi zvest, skrben, z zelo dobro plačo. Predlagal sem ji, da morda počakava 10 let na otroka in ga takrat posvojiva. Ni bila navdušena. Razumem, da ne more večno čakati, ampak občutek imam, da sem pač dober darovalec in dober potencialni oče. Je pa res, da sem z njo malo časa, ker delam. Se pravi, da bi dosti delal še naprej ona pa bi skrbela za otroka. Če bi rabila pomoč v gospodinjstvu bi valda najel čistilko, varuško. Ampak jaz ne bi dal na stran kariere.

Odgovor na objavo uporabnika
12345, 09.12.2021 ob 23:17

Pozdravljeni,

star sem 26 let in imam punco, ki je stara 36. Res je super in imam jo zelo rad. Za sabo imam že nekaj resnih zvez in približno vem, kaj želim od punce. Je pa res, da moja prioriteta nikoli ni bila zveza, ampak kariera, ki ji posvečam večino časa. Imam svoje podjetje, ki super posluje in načrtujem razširitev, kar pomeni več dela v tujini. Glede na starost punce je pri 40 zadnji čas, da zanosi. Se pravi, da imava še 4 leta. Jaz si otroke želim, ampak vedno sem si predstavljal, da je to enkrat v prihodnosti, sedaj pa bi bilo to dokaj kmalu. Kaj vi predlagate?

Morda imam malo občutek, da bi ona kar takoj. Verjetno je to zato, ker se jo čas, ko je možno izteka? Morda se bere grdo, ampak malo me je strah, da je z mano, ker sem pač “dober” kandidat. Se pravi zvest, skrben, z zelo dobro plačo. Predlagal sem ji, da morda počakava 10 let na otroka in ga takrat posvojiva. Ni bila navdušena. Razumem, da ne more večno čakati, ampak občutek imam, da sem pač dober darovalec in dober potencialni oče. Je pa res, da sem z njo malo časa, ker delam. Se pravi, da bi dosti delal še naprej ona pa bi skrbela za otroka. Če bi rabila pomoč v gospodinjstvu bi valda najel čistilko, varuško. Ampak jaz ne bi dal na stran kariere.

Najboljša varianta bi bila, da ji poveš, da se v prihodnosti z njo ne vidiš, da moraš še malo “dozoreti” in pač zaključita vajin odnos. Tudi jaz si ne predstavljam imeti partnerja 10- mlajšega od mene, zato pač enostavno naredita konec vezi.

Je pa mal škoda, da se takšni karieristi pol zapletate v vezo, v kateri se počutite utesnjenega. Takšni bi morali biti vedno samski.

Lp

a ti bi rajši, da bi bila s tabo, ker si edini, ne preveč dober kandidat? Meni se ne zdiš nič dober kandidat, prej slab (mlad, domišljav in zaletav).

Čim prej se pomeni z njo, kako ti gledaš na ta vajin odnos. Potem pa se naj partnerka odloči, ali ji takšno stanje odgovarja še vnaprej ali pa bo odšla. V vsakem primeru bi bilo pošteno, da ji poveš, da bo vedela pri čem je.

Iskreno ji povej, kako je, da ima ona še čas si najti nekoga, ki ni karierist in si želi družino. Ne bodi eden tistih egoističnih tipov, ki z raznimi izgovori ženskam kradejo leta, da potem one pridejo v takšno starost, ko otrok ne morejo več imeti. Moški pač tega ne razumete, kako je, ker imate lahko otroke tudi v starosti, za žensko je biologija žal drugačna.

New Report

Close