Najdi forum

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje, na katerega bi želel Vaš komentar.
Sem fant 28 let, spoznal sem pa punco, ki jih bo letos napolnila 33. Tako po prvih srečanjih sva si všeč, druži naju veliko istih stvari, sva si sorodni duši. Ona je ločena in ima sina starega 6 let. Njega še ne poznam. Mene trenutno ne ovira, želel bi pa slišati vaše mnenje kaj vi mislite o tem. Ali je lahko otrok ovira pri takšni vezi, ali se lahko poznajo razlike v letih….želel bi slišati nekaj vaših odgovorov na to temo.

ZAenkrat se VAm zahvaljujem

Rajmund!
Ne razumem kaj je zate pravzaprav problem?
Rad bi vedel, ali je lahko razlika v letih problem. Rad bi vedel ali je lahko otrok ovira v odnosu. To boš vedel odgovoriti le ti. Kako naj ti kdorkoli kaj reče o nečem hipotetičnem.
Edino kar ti lahko jaz povem, je moja izkušnja. Slabi dve leti sem bila s partnerjem, ki je imel sina pri sebi. Na sina sem se zelo navezala, v redu sva se razumela in imava še sedaj stike, čeprav nisem več skupaj z njegovim očetom. Zame otrok ni bil ovira. Zame je bil del odnosa z njegovim očetom. Edino to lahko rečem, da sem si želela kar nekajkrat, da bi lahko bila sama, brez otroka, da bi se lahko v miru pogovorila ali karkoli že.
Veliko je odvisno od tvoje osebnosti, otrokove, partnerkine, pa od okoliščin (ali ima otroka kam dati občasno) itd.
Imam pa vprašanje zate.
Ali imaš namen biti partner tej punci?

Ne vem zakaj si se pri 28-ih odlocil pisati na forum “Srednja leta” ?
Sicer razlika v letih ni pretirana, ceprav sem mnenja da bi bilo boljse ce bi imel 5 let mlajso punco. Otrok ni ovira, je pa precejsnja, pravzaprav velika odgovornost in ce sprejmes taksno zvezo se tega moras popolnoma zavedati. Dobro razmisli.
Pozdrav

Malo za salo : na leta je potrebno gledati le pri siru in vinu. Malo bolj pa zares : Mislim, da razlika v letih le ni tako velika, poznam pare, ki dobro vozijo kljub razliki v letih. Razmisljanje o resni zvezi se mi zdi malce preurano. Spoznaj najprej se sina, pocasi se vkljucuj v njuno zivljenje, pa bos videl ce boste lahko skupaj “vozili”.

Za otroka žal ne bi mogla reči, ker nimam izkušenj, leta pa – če si resen – vsekakor ne morejo biti ovira. Z možem sva bila stara – on 21 in jaz 27, on majhen, jaz velika, on debel, jaz suha, – še vedno sva poročena in še raje se imava kot takrat.

Živjo,

za 5 let se pač ni potrebno sekirat. Če nista za skupaj, bi šla narazen tudi, če bi bilo razmerje obratno (ti 33 in ona 28). Leta za medsebojno ljubezen in spoštovanje niso pomembna!
Če lahko 50-letniki naokrog preganjajo 19-letnice, potem …
Glede otrok pa … o njem ne moreš sodit, dokler ga ne spoznaš. Mogoče bo kakšen problemček na začetku, a če bo otrok spoznal, da te lahko sprejme kot prijatelja in zaupnika, potem bo “zalaufalo”. Verjemi mi, ni boljšega, kot “moški” pogovori, kakšen nogomet ali košarka, kjer mami malce “zaostaja”. Ne vsiljuj se mu, sploh pa ne v vlogi očeta, ampak počakaj, da te sam sprejme.
Sploh pa: če je mamca (in očka) lušna, so potem otroci tudi.

Vso srečo in čimmanj (ali še bolje NIČ) premislekov.

Mislim, da leta niso pomembna. Otrok pa ni ovira, če se bosta razumela in če boš ti tako začutil (seveda čez čas, ko bosta večkrat skupaj). Vzemite si čas.

Špela

Naredi, kot ti veleva srce. Vse ostalo bo naredil čas.

New Report

Close