stare nad 38 let, koliko poizkusov in uspeh :-)
Irena07,
žal mi je, da se vama ni izšlo 🙁
Upam, da bo naslednjič situacija bolj ugodna za vaju. Znaki, ki jih imaš so od stimulacije. Jaz sem v svojem edinem postopku z lastnimi celicami jemala 5 ampul Menopurja in sem bila tudi zelo napihnjena, pa vse me je špikalo. Če nimaš kakšnih hujših bolečin, bo vse o.k.
Drži se, pa se še kaj oglasi.
Lp
Živjo, dekleta!
Samanta 2
Izgleda, da sva imeli obe zelo močno dozo Menopura. Tudi jaz sem jih jemala po 5, pa par dni po 4. Bom poskusila tudi bolj zdravo živeti, več piti, biti manj v stresu. Moj zadnji mesec je bil službeno še kar stresen, veliko pa je bilo nepredvidenih poti in nepotrebnih stroškov zaradi naše birokracije. Na srečo pa sem vselej potem naletela na krasne ljudi, medicin. sestre in zdravnice, ki so celoten vtis dodobra popravile. Ampak sem vse izpeljala ok, razen neuspešnega postopka. Si pa za drugi postopek zadam cilj, da je vse ok in postanem mamica zdravega otročka ali dveh;-) Potem pa se ne vsak dan posebej ubadati s tem, kaj bo če bo ali ne bo. To človeka uničuje, pomaga pa itak ne, kvečjemu škoduje. Do postopka pozabiti na vse slabo in živeti tudi zase in za partnerja, si privoščiti male radosti in si živo predstavljati končni uspeh. Zveni morda pretenciozno, a takega načina razmišljanja se da naučiti. Tako sta napravila dva para (po 10 in 15!) letih neuspelih poskusov oploditve, s katerima sem govorila sedaj v Pragi. Uspela sta šele, ko sta se nehala obremenjevati z neuspehi, zanje kriviti okoliščine, stres, neprimeren čas, drug drugega, zdravnike itd. in dvomiti v useph naslednjih postopkov. Mislim, da imata prav. Oba para sta tam uspela v prvo. In verjamem, da bo tudi po transferju vse v redu. Tudi meni sta s tem razmišljanjem malo prepihala možgane…
Ota71:
Kdaj pa ti nameravaš spet potovati za Prago? Veš, srčno upam, da mi bo uspelo prej, kot v jeseni. Pri meni je po doktorjevih besedah možen naslednji poskus že čez 3 mesece.
Če ne, pa se res vidiva takrat gor, pa se ob kavici in sladici kaj več pomeniva – jaz častim!
V Pragi so bili zelo človeški, zlasti Danica me je lepo potolažila. Imajo lepe uspehe, v zadnjih postopkih so skorajda vsi, ki so bili na postopku z mano, uspeli. Tako da – glavo gor! Med drugimi sem spoznala 2 zelo simpatična in prijetna para. Obema je v Pragi uspelo v prvo! Res pa je za njimi že dolga vrsta neuspešnih postopkov. In vsi so pili čaje, mislim da krvomočnico oz. smrdljičko. Čaj si bom priskrbela tudi jaz.
Lep pozdrav vsem in veliko uspeha!
Irena07
Irena07,
jaz grem v Prago verjetno oktobra, sem ugotovila, da stvari prehitevat ni dobro…
Sem psihično precej na dnu, ko vidim otroke imam kar solzne oči…Ja, sem jezna nase, ampak dokler se ne spravim k sebi nimam kaj iskati gor…Sedaj bo bolje, ker je zunaj sonce, lahko grem teč, pa vrtnarit tako, da bom načrtno delela na sebi.
A majo gor kakšne dobre sladice? Da jst tega nisem opazila:)
Seveda greva na kavico, če boš šla jeseni…Jaz sem malo vreževerna in glede na slab začetek leta verjamem v dober konec…
Lep sončen dan!
Pozdravljene
Letos bom 39.
Do sedaj 5 poskusov (MB). V ambulanto OBMP hodimo od 2003, otroka delamo pa od 2001.
1. Dolg postopek: Diphelerine+Gonal, 2 prenešena zarodka, ni vgnezditve,
2. IVM – nič spunktiranih celic,
3. Dolg postopek: Diphelerine+Gonal – prekinjen postopek zaradi hiperstimulacije,
sledi laparoskopska elektrokoagulacija (prešpikanje) policističnih jajčnikov,
4. Kratek postopek, slabo reagirala, na UZ ugotovijo polipe, postopek prekinejo,
sledi odstranitev polipov v maternici
5. November 2010, kratek postopek, 2 prenešena zarodka, 1 se vgnezdi, v 7 tednu spontani splav, kljub nesrečnemu koncu, smo pa prvič zanosili pri 38-ih!
Sedaj, na pomlad (verjetno maja 2011) zbiramo voljo, da gemo po dva zamrznjenča, ki sta nam ostala od lani.
Predvidevamo, da se bomo trudili do dopolnjenih 40, čeprav že sedaj nismo več čisto prepričani, če imamo še dovolj volje in energije za otroka in kaj vse to prinese s seboj…
Sedaj pijem krvomočnico, danes sem pričela z jemanjem mace, v kratkem še pričnem s folno kislino in gibanjem na svežem zraku… in se prepustim usodi. Morda še poskusim z akupunkturo…
Kot za večino, tudi jaz pravim, da upanje umre zadnje. Pa čim več “+”.
Lp, P.
Draga Ota71,
Popolnoma te razumem. Najprej si v živo predstavljaj svojo bebo in vse, kar počneš z njo/njim. Nato pa željo “spusti” in do postopka kar čimmanj misli na vse skupaj. Ne razmišljaj preveč, ali bo ali ne bo, ne obremenjuj se, zdravo živi, privošči si kaj lepega in se druži z ljudmi, ki te spravijo v dobro voljo, negativce odmilsi, ker ti kradejo prepotrebno energijo . Lažje govoriti, kot narediti, ampak verjemi, da boš bolj močna in bolje pripravljena na bebico, če ti vmes ne bodo kradle energije negativne misli.
Jaz sem vmes prišla za en postopek na vrsto pri nas, verjetno sredi leta, tako da zdaj čakam najprej na posvet, kak mesec po njem pa na postopek. Tako da Praga maja odpade. Poročam, kako in kaj.
Sladice v Pragi so pa: štrudl, štrudl in še enkrat štrudl. Je hec, da ga imajo v centru Prage na vsekam koraku. Nisme ga še poskusila, sem pa bila v eni slaščičarni (češ. cukrarna), kjer so imeli fantastične orehovo-medene rezine. Tak da se kar najde kaj dobrega. Le izredno sladke so vse po vrsti;-))) No, tebi, draga Ota71 in vsem izjemnim puncam, ki smo pripravljene za naš naraščaj toliko potrpeti pa – vse dobro in čimprejšnji plusek!
Irena07
Stara sem 38 let, moj partner bo 49, za sabo imava 10 ali več (ne štejem več) neuspešnih postopkov pri Rešu. Problem je v meni, imela sem hudo endometriozo 5. stopnje, pozno odkrito, seveda! In kaj je povzročila? Da so jo operativno odstranili, so mi morali pridno lepo vse postrgat, tudi vse drobne žilice, ki prehranjujejo moja uboga dva jajčnika. Rezultat: nobenih dobrih jajčec, kljub temu, da so hormoni in vsi drugi izvidi dobri! Jajčniki pač niso sposobni proizvajati kvalitetnih jajčec. Ni bilo važno, koliko Menopurja sem jemala (tudi po pet ampul na mojih 48 kilogramov!!!), jajčec ni bilo. Če je pa že kakšnega dobil, pa se seveda niti slušajno ni oplodilo.
No, in tako mi ostane darovano jajčece. Koliko bom sploh stara, ko bom prišla na vrsto? Sedaj se sprašujem, zakaj me niso že prej poslali na ta postopek? Zakaj sem toliko let zaman poskušala? Kaj pa češ čarovnije odkrivat, če imaš jajčnike fuč? Dajejo ti neko brezvezno lažno upanje, čas pa teče … Če bi na začetku postopka vedela vse to, kar vem danes, bi najprej opravila postopek z darovanim jajčecem in nato poskušala s svojimi, ne pa obratno.
Pozdravljene,
zopet odpiram to temo (po malo več kot letu), me pa zanima, če je kateri od vas že uspelo postati mamica? Meni žal še ni, sedaj se pripravljam na 5 postopek. Bližam se 39 letom.
Prvič bom imela kratek protokol (prej vedno dolgi, menopur) s puregonom. Sem pa v Lj.
Javite se kaj!
LP. Vražja deklina.
Pozdrav,
ja, še ena s podobno usodo, tudi brez uspeha…
Blizu 39, po 4. neuspešnih IVFjih menjujem center, sem na zacetku petega postopka. Kaj naj rečem, probali smo vse (kratke/dolge postopke, različna zdravila, konjse doze…), do sedaj vedno povprečno odreagirala (4-8 celic), a kaj, ko so jajčne celice slabe kvalitete in nikoli ne pridemo do blastociste, ET vedno zato 2 ali 3 dan… Vzroka ne najdejo, vse možne preiskave bp (tudi AMH, saj so posumili na prezgodnjo menopavzo, zaradi mejnega FSH), mož super….
Ker upanje umira zadnje, še vedno upam.
Lp vsem
Za zanositev z lastnimi celicami je pri starosti 45 let statistika izredno slaba. V Ljubljani ti psotopkov niti samoplačniško ne bodo hoteli delati, zaradi let. Za Maribor ne vem. Dr. Reš v Dravljah bi ti morda naredil kakšen samoplačniški pregled in svetovanje. Skoraj zagotovo ti bo v primeru, da imaš težave z zanositvijo, predlagal postopek z darovano celico v tujini.
Na zavarovalnico ti v teh letih zdravljenje neplodnosti ne pripada več.
Za Meliso777,
Zakaj menjujem center: zaradi spremembe *kuharja*, preprosto po 4 neuspelih IVFjih pri Rešu sva se skupaj odločila, da poskusim še drugje. Odločila sem se za MB. Bomo videli, kakšen bo tu rezultat.
Če primerjam en center z drugim, ne opażam velikih razlik, oba delata izredno predano in profesionalno, brez razlike med centroma. Le da v Mb za to skrbi več ljudi in porabi se več časa na UZ, za prevzem zdravil… Reš pa je solo in hiter.
Srečno vsem in LP
Buba 1234
Živjo, ali je katera od vas sedaj že mamica 🙂 Statistika nam res ni v prid. Pri nama kljub lepim in številnim celicam (pridobljenih 15, oplojenih 9), nikakor ne uspe. Pri zamrznjenčkih je bil enkrat +, vendar se ni končalo dobro… In glede na to, da se ti postopki odvijajo tako počasi (v GK LJ čakam 3 mesece samo na vrsto za novo napotnico, sicer imam zamrznjenčke vedno brez stimulacije – v naravnem ciklusu), da bom prej 42 preden bom porabila vse pingvine 🙁
Ne vem, a gre povsod tako počasi… In darovana celica, se mi sploh ne zdi slaba ideja. Upam, da je kateri uspelo in se javi.
Pozdravljeni,
Še moja statistika 🙂 1:0 za naju)))
Marca sem bila 40, prvi postopek v MB, imamo moški faktor;
od prvega zakona imam 2 otroka po naravni poti;
AMG 1,12; nimam težav s ženskim zdravjem;
Dolgi postopek ICSI; Gonal 225, kasneje Gonal 300, pridelala sem 12 celic; 9 se oplodile,
Transfer 1 blastocisti na 5 dan; krvni na 11 dan HGC440; prvi UZ+, sedaj v 15 tednu.
Imamo se 3 zmrznčka.
Uspeha in veliko sreče vsem!