Najdi forum

Razmišljam o nakupu vrstne hiše stare skoraj 50 let. Gradnja je opečna, plošče so monta. Notri je sicer vse za prenovit, zanima me vaše mnenje, če se spoznate na toliko staro gradnjo. Kako kakovostna je bila gradnja pred 50 leti in ali se splača takšno hiško obnovit (sicer mi ustrezajo tako lokacija hiše, kot razporeditev prostorov)? Bo takak hiša ‘zdržala’ še vsaj 50 let? Kako je s protipotresnostjo? Prosim za menja. Že vnaprej hvala.

Če ti je všeč lokacija in hiška jo kar kupi. Gradnja je kakršna je, vendar je danes tako težko najti na trgu nekaj kar ti je všeč in si lahko za nameček še privoščiš, da zgrabi priliko. Dosti večja verjetnost je, da te v naslednjih 50 letih pobere bolezen ali kaj drugega, kakor da boš končala pod ruševinami v potresu podrte hiške. Pri adaptaciji ne podiraj nosilnih sten in ne povečuj odprtin v njih 😉

Tudi mi kupujemo hiso, ki je stara 50 let. Pritlicje je prenovljeno, mansardni del pa ne. Hisa je zgrajena z opeko. To bo zdrzalo se najmanj 100 let. Hisa ima tudi velbano klet. Kaksna je izolacija? Kljucnega pomena so tudi tramovi v strehi. Verjetno so leseni, poglej da niso ze strohneli. Ce so, je potrebno vse zamenjati. Kako je s stresno kritino? Je kanalizacija speljana?
Ce te zanima, kako zgleda nasa hisa mi poslji mail, da si se bolje izmenjava informacije in da vidis slike nase hise. Tudi sama bi potrebovala kak nasvet.

lep pozdrav

Uf, kok si me pa ti ustrasil!
Pacek 😛

?!
Tudi sam živim v stari opečni hiši, ki jo bo verjetno prvi močnejši sunek zravnal z zemljo. S tem tveganjem sem se pač sprijaznil. Mimogrede, tvojo velbano klet ti pa zavidam.
LP in srečno v 2004

5o let pa ja ni nič! Poglej si hiše v stari Ljubljani, pa celo Šiško, ki je vsaj toliko stara. Kar stojijo, ne? Mi smo tudi kupili hišo staro vsaj 40 let (ne spomnim se natančno) in je super. Obnavljamo sproti, kakor finance dopuščajo in se nam ne zdi, da bi bilo kaj narobe. Streho bomo morali menjati, ker je še prvotna, sicer (še) ne pušča, vendar bi radi uredili tudi mansardo, pa bomo nardili vse obenem.
lp
marjeta

Sith, slikca tvoja je strah zbujajoca.

Ko usposobimo vso zadevo, si vabljen na sladko vino v naso velbano klet.
To bo cez kakosno leto.

Ah to :-> , jaz sem pa mislil, da sem te s potresom prestrašil. Hvala za povabilo, čeprav ga ne bom sprejel.

New Report

Close