Najdi forum

Star pes – uspavanje

No, vprašanje že vsebuje tudi odgovor, kajne?
Glede napada na človeka pa:ko pes to stori, je, kot se reče, izgubil nedolžnost.
Res za da za zdaj še ne napada bližnjih,kot praviš, tudi otrok ne, toda v neki situaciji, ko bo presodil, da je to primerna reakcija, to lahko stori.

Še posebno pomisli na otroke in odgovornost do njih-tak napad jih lahko zaznamuje za celo življenje, če ne celo kaj hujšega..
In ne oklevaj-po toči zvoniti je prepozno..[/quote]

no tole pa skor da raj ne bi komentirala. kako hudiča pa veš kakšno je dejansko stanje, da imaš odgovor že na dlani? izgubi nedolžnost….. no coment. moraš vedet kdaj in zakaj pes ugrizne in ali je bila to izzvana reakcija, je bil ugriz “upravičen” ali ne.
odgovornost lastnika je, da psa niti ne spravi v tako stanje, da bi lahko koga ugrizel, da ga socializira in skrbi za njega v dobrem in slabem. poglavitno pa je vedeti, zakaj pes to dela in to bi ti kot lastnik psa lahko, oz moral vedeti. in ja, ni vedno pes kriv za vse. že to, da pes spi na kavču….. da nekomu, ki se mal razume v te reči veliko vedeti.

Elain pišeš popolnoma nerazsodno in otročje zato predvidevam ,da si dokaj mlada in iz tega izvira vse to.Nekoga ne moreš obtožiti za morilca ,če postavi vprašanje kaj naj z psom in jaz predvidevam ,da je bolan!
Težko je ,ko pes pride do tja kjer se rabi posloviti.Nehumano je ,da ga ne uspavamo ,če je zelo bolan in ima težave z zdravjem.Zdravega psa veterinarji ne bodo uspavali!Niti tega ne smejo storiti! Vsaka veterinarska postaja do sedaj ,ki sem jo videla ima z veliko napisano; ZDRAVIH ŽIVALI NE USPAVAMO. Slepota,gluhost….ne spadajo med bolezni za uspavanje.
Uradno tudi ne bi smeli dati živali za pokop doma.Razen v primeru ,ko se žival pelje na upepeljitev nekam blizu Gradca v Avstriji ali se pokoplje na pokopališču za živali v Mariboru.Ampak hvala bogu zaenkrat se da tudi dogovoriti in žival lahko pokoplješ doma.S tem seveda kršimo zakon.
Uspavane živali dajo v zamrzovalnik saj se uporabijo za učenje na veterinarski fakulteti.
Izbira veterinarja je vedno pomembna tako tudi pri evtanaziji.Sama vem ,da bo prišel čas za slovo takrat bom z njim do konca.Upam pa ,da imam pred sabo še veliko lepih trenutkov z njim in seveda let.Ne bom pa ga mučila zaradi svoje sebičnosti in bi kakorkoli rabil trpeti.Preveč ga imamo radi!
Primerjava človeka z živaljo nekako ni ravno sprejemljiva.
Sama sem mnenja ,da žival ima pravzaprav srečo saj ,ko bolezen prične povzročat bolečine lahko dobi evtanazijo in jim ni treba do konca trpeti.Zame je nehumano pustiti ,da trpi do konca.
Pri človeku žal tega ni in protibolečinsko terapijo rabijo svojci dobesedno prositi.V primeru ,da svojcev ni nemalokrat umirajo v hudih bolečinah.
Pred dobrim mesecem nazaj sem dala to skozi in se spraševala ,če si zdravniki delajo norca iz mene.Njihova obrazložitev zakaj ne dajo dovolj protibolečinske terapije je bila ,da bi s tem škodovali naši stari mami.Mislim ….. Le s kom bi ji škodili saj je umirala.Protibolečinsko so potem dali.Podobno izkušnjo imam tudi z očetom ,ki je umiral za rakom. Veste dokler človek tega ne izkusi in ne da skozi si niti predstavljati ne more kako je. Jaz vsaj poznam vse skupaj toliko ,da vem kaj piše v bolnikovih pravicah in sem se sklicevala na to.V obeh primerih mi je uspelo.
Kar se tiče evtanazije za človeka mislim ,da v primerih ,ko gre za težko umiranje ne bi bilo nič narobe ,če bi jo lahko izvedli.Če nekdo umira nap. za rakom ,ki je razsejan po celem telesu zlorabe ne more biti umirajočemu pa bi s tem prekinili trpljenje.

Lidija doma je kuža ,ki ga bolijo kolki logično ,da popade jaz bi se v tvojem primeru še enkrat obrnila na pasjo psihologinjo mu poskusila po veterinarskem nasvetu dati kaj proti bolečinam in če tudi to ne bi šlo bi ga uspavala.Vem ,da je težko a tudi kužku ni lahko ,če ima bolečine ,ki jih ne moreš odstraniti.Praviš ,da je razvajen tudi to ni ravno dobro ,da nima meje do kje lahko gre.Še vedno so naši psi samo psi ne ljudje.
Upam ,da najdete pravo pot preden pride do tega ,da popade otroke.

..[/quote]

no tole pa skor da raj ne bi komentirala. kako hudiča pa veš kakšno je dejansko stanje, da imaš odgovor že na dlani? izgubi nedolžnost….. no coment. moraš vedet kdaj in zakaj pes ugrizne in ali je bila to izzvana reakcija, je bil ugriz “upravičen” ali ne. spi na kavču….. da nekomu, ki se mal razume v te reči veliko vedeti.[/quote]

Kot vedno je tu več možnosti.
Seveda se lahko greš analize in prevzogjo in ne vem kaj.
Toda, dejstvo je, da so take analize in prevzgoja že pri človeku kot razumskemu bitu izjemno težke in negotove, pri živali pa praktično povsem nepredvidljive.

Zato je treba vedeti un upoštevati, kaj s tem tvegaš.

In tvegaš to, da bo ta prisrčni kuža raztrgal tvojega otročka, mu razmesaril nežen obrazek, zlomil roko, nogo, mu povzročil invalidnost…Pa ne samo njemu, tudi tebi ali še komui drugemu-kjer poleg vsega ostalega tvegaš še visoko odškodnino ali doživljensko rento.

In če meniš, da se življenje tvojega otroka in tvoje življenje lahko primerja s pasjim, potem je res žalostno.
Rad imam živali, res, tudi pse, toda nekje je meja. Kljub vsemu je samo žival, ki smo ji ljudje vsilili vlogo, ki ji ne gre. In pri tem tudi razvili stopnnjo naveznosti n aživlai, ki zaradi svoje intenzivnosti, pojavnih oblik in vsebine zasluži terapijo, res. Pa ne veterinarsko..

Kot vedno je tu več možnosti.
Seveda se lahko greš analize in prevzogjo in ne vem kaj.
Toda, dejstvo je, da so take analize in prevzgoja že pri človeku kot razumskemu bitu izjemno težke in negotove, pri živali pa praktično povsem nepredvidljive.

Zato je treba vedeti un upoštevati, kaj s tem tvegaš.

In tvegaš to, da bo ta prisrčni kuža raztrgal tvojega otročka, mu razmesaril nežen obrazek, zlomil roko, nogo, mu povzročil invalidnost…Pa ne samo njemu, tudi tebi ali še komui drugemu-kjer poleg vsega ostalega tvegaš še visoko odškodnino ali doživljensko rento.

In če meniš, da se življenje tvojega otroka in tvoje življenje lahko primerja s pasjim, potem je res žalostno.
Rad imam živali, res, tudi pse, toda nekje je meja. Kljub vsemu je samo žival, ki smo ji ljudje vsilili vlogo, ki ji ne gre. In pri tem tudi razvili stopnnjo naveznosti n aživlai, ki zaradi svoje intenzivnosti, pojavnih oblik in vsebine zasluži terapijo, res. Pa ne veterinarsko..[/quote]

lahko bi rekli tudi lotevati se nečesa kar zmoreš oz lotevati se nečesa kar ne znaš in koliko si pripravljen v kaj vlagat.
tole napisano je preračunljivo napisano. dokler je računica in dokler je fajn se greš, pol se pa ne greš več in pač nekoga odstraniš in to je to.
seveda zamaskiramo z opisom kaj vse se bo zgodilo otroku in potem jasno ljudje s črednim nagonom z grozo ugotovijo, da je edino pametno da gre s hiše. ampak to s hiše = tudi njemu bije srce, tudi on diha, tudi on živi samo enkrat in po tvoji zaslugi oz, nesposobnosti narediti stvari bolje, niti takrat ne tako dolgo in lepo kot bi lahko.
najlažje od vsega je dvigniti roke in biti preračunljiv v svojo korist, da dobivaš stvari po liniji najmanjšega odpora, brez odrekanja in po možnosti še brez slabe vesti. navidezno zelo idealen svet v katerem vlečejo vsi kratko razen tebe, ampak realnost…
kr se življenja tiče pa je moje mnenje, da je za lastnika tega življenja njegovo vredno največ in da se ne more enačiti z nobenim.
kr se navezanosti in terapije tiče pa mislim, da bi si jo bolj zaslužili tisti, ki imajo že s svojo vrsto probleme in že tam niso sposobni imeti odkritih odnosov. teh pa je dandanes žal veliko. doma eno, zunaj drugo. mogoče bodo pa tudi te kdaj evtanazirali :))))

Ah Borg, koliko stvari počnemo, ki bi si še pred nekaj leti zaslužile terapijo. Recimo čvekanje s popolnimi neznanci prek tipkovnice in monitorja na svoji (ali službeni) pisalni mizi.

Napisal si pa tako, ko da pes reče, uh, danes me ful bolijo kolki, grem enega otročička mal raztrgat, se bom takoj malo boljše počutil.

Tako filozofiranje je sicer čisto simpatično, ampak ne odgovarja na osnovo vprašanje: ali je pametno imeti dokazano agresivnega psa v stanovanju, poleg otrok?
Zrel in odgovoren lastnik ima samo en zdravorazumski odgovor: ne!

sicer pa, me zanima, kako bi otroku z izmaličenim obrazom, ki ga bo nosil celo življenje, razložila,da mamica ni bila preračunljiva in je ubogega kužka pustila doma, ob otroku, ki se ne more braniti napada.

Mimogrede: nakup psa je preračunljivo dejanje by default.

joj dej nehi s temi izmaličenimi otroki, dramatiziraš k kakšna….
itak pa je kriva vedno mamica a ne :))

najprej je treba za vsako stvar vzroke poiskat, pol pa ukrepat na primeren način in dat poleg sebe tudi drugemu možnost. sam zato pa mal duše rabiš, tega pa res nimajo vsi.

psi se dobijo tudi na drugačen način lahko ne samo z nakupom.

obstajajo ljudje s preračunljivim značajem in posledično so taka tudi dejanja

Preračunljiv pomeni gledati na svojo korist. Nisem ziher, da si iskal ravno ta pridevnik.
Konkretni pes, kot ga je opisala ena od forumašic zgoraj, napada odrasle domače, ne otrok. Pa zgleda, da ga muči še nekaj čisto telesnega, in ne vem, kako da veterinar tega ni ugotovil oziroma lastniki tega niso znali skomunicirati.
Samo zato vseeno ni treba pretiravat z raztrganimi dojenčki in ne vem še čem. Vsak človek in vsaka žival ima vrojene tudi neznanke. Ljubeči možje so sposobni ženo pretepsti do smrti in matere zadušiti svoje otroke. Najstniki nabaviti puško in pobiti pol svojih sošolcev. In seveda psi pogristi svoje gospodarje. Hvala bogu za morske prašičke.

No, iz vsega srca samo upam, da tega ne bo treba pojasnjevat komu, ki se bo v nepravem trenutku znašel polega tega psa. In o čemer lahko kaj prebereš v raznih črnih kronikah.

ti preveč bereš črne kronike :))

mogoče bi kdaj še kej boj vedrega prebral in nas o tem poučil. bomo zelo voljno poslušale, ker so lepe stvari vedno dobrodošle, a ne metuljka.

hvala bogu za morske prašičke, taka nežna, nepokvarjena bitja

Krivi ste sami. “Zelo razvajen, spi na postelji” – idealne okoliščine za to, da začne pes dominirati.

UMRI STARO ŠČENE JAZ SVOJE FENTAM LASTNOROČNO

podpis! ravno zato se pa ne strinjam s tem kar je naplozala Elaine.

Yonix

jaz jebem s psi

Ko je moj pes crknu sem ga fliknu v kontenjer došo i prošo kod bosanca došo

Luli, yyyhhgxmchvh,hj ,SMRT – a ste res tako primitivni in bolni? Dajte se vzdržat tako bolnih izjav.

TUDI JAZ FENTAM LASTNOROČNO TAKE KOT SI TI

Vem ta občutek zato ker mojega psa je avto zbil bil je zelo mlad komaj 9 mesecev imel je vse notranje organe poškodovane in pluča tudi pa se z zadnjim delom bo postal invalid in nogo je mel zlomljeno zelo sem ga imela rada dva tedna sem se jokala ampak prevec je terpev nisem ga mogla gledat zato sem se z solzjo odlicla da ga damo uspavat saj je terpev in ka se vedno imam rada in ga vedno bom
Zato bi rada vedela kaj se zgodi z psom ko ga dajo uspavat

Z teškim srcem se odločam ali naj dam kužka uspavati ali naj še počakam. Moj kužek je star malo več kot 10 let. Pred mesecem ali dvem je mu je pod repkom ob ritki naredila velika bula. A je čez nekaj časa izginila. Zato sem mislil,da ni to nič takega. Potem pa se je kak teden nazaj zopet pojavila še večja in je počila tako,da je kar malo krvavel. Po nekaj dneh ,ko ni bilo bolje sem poklical na kliniko za male živali in sem ga peljal na pregled. Po pregledu je bila zdravnica veterine takoj po pregledu v dvomih ,da kužek nebo zdržal operacije bil sem zelo potrt ob tej novici. Zato sem zdravnico veterine malo povprašal kako in kaj je s to zadevo in če so mogoče kake zdravila ,da bi mi kužek še kakšen dan polepšal dan. Zato mi je po premisleku dala ene antibiotike ,da bi mu malo olajšalo vse skupaj dokler bo živel. Sicer se je njegovo razpoloženje malo popravilo in je tudi malo bolše volje. Rana pod repkom mu ne krvavi več in tudi lažje kaka. Ampak sedaj se je bula pojavila ob repku na levi nogici tako ,da sem resnicno začel razmišljati ,da ga bom dal uspavati kakorhitro se mu bo stanje poslabšalo saj ne želim ,da kužek trpi bolečine do konca čeprav mi bo zelo teško saj mi je vseskozi lepšal vsak dan posebaj.

New Report

Close