Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja stanovanjski sklad-kredit

stanovanjski sklad-kredit

Vem da tema ni primerna ampak ker imamo iste težave vas prosim če mi poveste kako je s tem kreditom za mlade družine od stanovajskega sklada. Slišala sem da imajo samo 2% obresti ampak eni govorijo da se ful splača in da anuiteta zraste zelo malo ccca v petih letih za 10.000 sit drugi spet da gre pa vsako leto ful gor. Hvala za odgovore
lp MAteja

hojla, poglej na , tam imaš izračune, ne vem pa, če imajo zdaj kak razpis. To moraš sama vprašat. Se pa taaaako spet ne splača, morda na krajši rok.
T.

Mislim, da je to zaenkrat najugodnejši kredit. Obrestna mera znaša 1,75% letno
Prvih nekaj let narašča anuiteta(meni je v treh letih narasla za cca 7.000) potem pa se menda ustavi.
LP Luja

Treba se je res dobro pozanimati, saj je kar nekaj skakanja zaradi tega kredita. Poleg tega ga ne moreš predčasno odplačati, oziroma potem plačaš vse obresti, tudi tiste do takrat, ko kredita nimaš več. Mi ga imamo že skoraj 7 let in je anuiteta kar precej zrasla (pbl. za 50 %). Dobro premisli!

Zdravo!

Če se temu reče kredit za mlade družine potem je prav da ga imenujejo mlade družine brez denarja.
Jaz sem si pred časom računala anuitetni plan za 10.000.000 SIT za dobo 15 let.Začetni obrok bi znašal 52.000 sit in 10 leto bi že bil 150.000 sit,15 leto pa že kar 186.000!!Če si pravilno izračunaš ne vem kako so prišli na 1.75% obrestno mero,saj sem računala za vseh 180 mesecev skupaj in bi državi na koncu za sposojenih 10.000.000 dala kar 23.000.000!!
Mislim da si ta vrsta kredita ne zasluži takšnega naziva!

Se strinjam z Živo. Tudi mi imamo ta kredit že skoraj sedem let, hvala bogu bo novembra konec. Prvi obroki so bili približno 17000 sit, ta mesec pa nekaj več kot 31000 sit!!! (Kredita smo dobili približno 1,5 milj sit). Čisto vsak mesec hočejo cca 150-180 sit več??
Kakšni so drugi krediti ne vem? Pozanimaj se in primerjaj

LP Sonja

Pa je katera morda izračunala koliko bi jo tak kredit stal v banki?

Kakorkoli obračaš je bolj ugodno pri stanovanjskem skladu.

Obrestim 1,75% letno pa moraš jasno prišteti še inflacijo oz. TOM.

Tudi ni res, da se ga ne da predhodno poplačat. Sama sem se pozanimala pri Banki Koper, ki v mojem primeru vodi račun, in so mi dejali, da ga lahko poplačam kadar koli hočem brez dodatnih stroškov. Pač plačaš glavnico in to je to. Če želiš, tudi lahko odplačuješ več kot je obrok, samo manj ne. Lahko celo en mesec več, drugi pa spet manj…

Se strinjam s Silvy – lahko poplačaš kredit kadarkoli brez nobenih dodatnih stroškov (kot npr. pri ostalih bankah!). Midva sva imela ta kredit in sva vsak skoraj vsak mesec nakazala kolikor sva pač prihranila, 100 tisoč, enkrat nič, 50 tisoč. Vsekakor pa ti to občutno zniža glavnico in s tem obrok. Še vedno je to trenutno najugodnejši kredit!

Tudi midva ze skoraj peto leto placujeva kredit.Nama z mozem je kaj hitro postalo jasno, da kredit NI ugoden.Vzela sva 3.500.00 sit in po stirih letih in pol komaj prejsnji mesec padla pod tri milj. glavnice.Placevala sva po 45.000,00 ( startala sva z 33.000 ) na mesec, to je samo lansko leto 528.590,80.Odplacala pa sva v stirih letih samo pol miljona.Da ne govorim, ce recimo placava kaksen dan prepozno, da nama nabijejo obresti 500 sit.Pa da ne bo pomote, rok je zadnji dan v mesecu, mi placamo ok. 27. in ce ne pride do banke koper je tu ze opomin in obresti.Da gre za oderuski kredit nama je povedala prijateljica na SKB in se ena na LJ banki.Mislim, da je vsa stvar za premisliti.

Lp Mojca

Za vse tiste, ki trdite, da so krediti preko stanovanjskega sklada oderuški:

Kje se dobi dolgoročni kredit za manj kot 1,75% obresti letno (+TOM)?

Treba je vedeti, da je 10.000.000 SIT cez 15 let vse kaj drugega od 10.000.000 danes.

Obrestna mera ni vse. Treba je zracunati se inflacijo, pa smo tam. Casi kreditov za 10.000.000 na deset let, ko je cez 5 let ostanek 6.000.000 znasal samo se 1/4 place do definitivno mimo.

Ocka

Še vedno trdim, da je problematičnen izračun obresti, saj na začetku plačuješ v glavnem le obresti, kar pomeni, da če se odločiš za predhodno poplačilo, si obresti tako ali tako že plačal za celotno dobo (npr. 7 let). Zakaj bi ga potem vračal prej? Na koncu plačuješ le še glavnico. Pri bančnih kreditih gre v glavnem drugače, vedno plačaš del glavnice in del obresti. Če se odločiš za predhodno poplačilo, ti obresti za vnaprej ni treba plačati. To je bistvena razlika. Če pa kredita ne misliš odplačati prej, se pa strinjam, da je verjetno to trenutno najbolj ugodna varianta, če seveda odšteješ stroške, ki jih imaš pri vsem tem urejanju papirjev. Na banki je teh poti bistveno manj…

New Report

Close