Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom stanovanjski krediti-predracuni

stanovanjski krediti-predracuni

Zanima me ce kdo ve kako je s stanovanjskimi krediti. Rada bi vzela 5.000.000 sit kredita, prebrala sem da so potrebni predracuni za dokazovanje. Kaj pa ce hoces v lastni reziji adaptirat s pomocjo znancev? Potem nimam predracunov. Je mozno dobit stanovanjski kredit?

Bistvo stanovanjskega kredita je ravno njegova namenska poraba. Ker so obrestne mere za stanovanjska nižje od potrošniških, odplačilna doba pa daljša, je potrebno banki izkazati namen porabe. Drugače bi vsi namesto potrošniških jemali stanovanjske z nižjimi obrestmi in daljšim obdobjem odplačevanja, kajne?
Seveda banka ne zahteva da imaš za celoten znesek kredita izdane (pred)račune. Po navadi v gotovini izplačajo med 30-50% kredita. Prav tako po večini ne dajejo za stanovanjsko oremo.

Sicer pa, tudi če ti bodo adaptacijo delali znanci brez računa, material moraš vseeno nekje nabaviti… Pa imaš (pred)račune. Le da boš tako za material plačala 20% DDV, če pa bi ti ga nabavil in vgradil obrtnik, bi za vse skupaj dala le 8.5 DDVja.

Lp Joan

Pa en lep dan želim, Joan

ali pa če vzameš klasični (ameriška varianta) hipotekarni kredit, kjer vzameš denar, zavaruješ ga pa s hipoteko. obrestna mera je zelo ugodna ponavadi. ali pa res vzameš 50% za material pri dobaviteljih ostalo pa na roko, se tudi da zmenit.

Nama so pri NLB odobrili 100% izplačilo v gotovini.

Tako. Bila sem na banki(NKB) in ne rabim nobenih predracunov ali racunov. Oni mi nakazejo 100 % in delam z denarjem kaj hocem :=)

New Report

Close