stanovanjski krediti
Kaj pa Hypo banka? Izracun za 7 MIL na 10 let je prisel (vezan na CHF) taksen:
mesecni obrok – cca 66.000
preplacilo kredita – cca 1 MIL na 10 let
stroski odobritve + zavarovanje – cca 80.000
s tem da je mozno kredit izplacati pred koncem in tudi moznost zmanjsevanja glavnice obstaja. Mozno je tudi enkrat v casu kredita prekonvertirati valuto v EUR (in obratno)
Ima morda kdo kaksne izkusnje z njimi…jaz sem bil tam in so mi naredili taksen izracun…kako pa je dejansko v praksi pa (se) ne vem.
Veš meni ta izračun nič ne pomeni, ker ni zraven navedene obrestne mere. (vrednost Libor + t.i. pribitek)
Vem, da so v juniju imeli akcijo LIBOR (ali EURIBOR) plus 2.55 kar je kar ok, pa še stroški odobritve so bili majhni.
Ne vem kako boš zavarovala, ampak se bodo stroški povečali tudi zaradi stroška zavarovanja, pa še ostali stroški (jaz sem recimo med stroške kredita tudi štela prenos denarja na drugo banko, pa stroški nove internet banke, …).
Potem je pa še catch kolikokrat na leto menjajo Libor ali Euribor in katero vrednost vzamejo (trenutno, mesečno povprečje). Recimo sedajle je Euribor kar visok, prej je bil nižji in kak kredit se zdi ugoden, ker računajo povprečni EURIBOR, ko pa bo čez šest mesecev korekcija EURiborja, bo pa manj ugoden oz. oborok se ti bo povečal.
(sama sem to opazila pri Hypo, kjer je bila razlika med trenutnim Liborjem in njihovim kar 0.55 kar je pri Liborju, skoraj dvakratnik ).