Stanovanjski kredit-PANIKA
Sami stroški so vezani na več faktorjv:
od organizacije dela (organizacija fušerjev, prevozov, rok v žepu ali zunaj in slič.) in velikosti objekta, tu mislim na klet, pritličje in mansardo. Vse ni potrebno in če je objekt velikosti tros. stanovanja, ali v fazni gradnji vsaj te velikosti, se lahko za ta denar mnogo naredi in moraš biti prej kakor v dveh letih v hiši tudi naseljen.
Ce imas fixno sluzbo (le kdo jo ima?), potem DA. Nihce ne ve koliko casa bo trajala kriza. Americani so izracuali da lahko traja do 20 let. Torej???? Po drugi strani pa ce kdo izgubi sluzbo, totalen razpad sistema. Tesko je biti pameten, ampak sedaj prihaja cas nakupovanja stanovanj. Cenejsa ne bodo nikoli vec.
110 tisoč evrov sva z mojo naredila hišo vse komplet .od te cifre je bila 15200 eur parcela. ostalo je šlo za prispevke in gradnjo. ima 240 m kvadratnih stanovanja. gradila sva 4 leta še prej osem let šparala.narejeno je vse v nulo. ročnega betoniranja skoraj ni bilo. res je da sva veliko notranjosti opremljala sama od knaufov do barvanja, podni itd. razen inštalacij in kuhinje. ometi so narejeni strojno prav tako tlaki.res je pa da sem osebno kdaj tudi zidarja stregel in tudi zelo razmišljal o nabavah materialov,ki niso enostavne,ampak lani ko sva se vselila je bil trud poplačan. kot v pravljici.najlepša mi je kopalnica ki ima 20 kvadratov. res ni velemesto ampak je pa prijetno
Jaz gledam na kredit kot na zanko okoli vratu. Bolj kot je zategnjena, slabše je. če bi me kredit stal 600€, sedaj pa plačujem najemnino 300€, to zame pomeni samo to, da je zanka dva krat bolj zategnjena. Pri tem ni pomembno (ne sme vplivati na odločitev podatek, ali na koncu kaj imam ali nimam). Pomembne so pa okoliščine, ki jih bom preživel naslednjih 30 let!!! Raje vnukom zapustim dobrega dedka, ki se ga bodo spominjali, kot pa stanovanje, ki jim verjetno ne bo pomenila veliko (kot tudi ne zombi v njem). Ker bodo hoteli svoje stanovanje po lastnem okusu, zombi pa jim bi bil itak samo v breme (ali pa niti to ne). Skratka, dejstvo je, da bi bil po 30-ih letih kredita (z dvakrat zategnjeno 600€-sko zanko okoli vratu drugačen človek kot če bi bila zategnjena ves ta čas samo enkrat, to je s 300€).
Seveda so še tu “nepričakovani” dogodki, ki nas lahko stisnejo v kot, če gremo v tak kredit, kjer je treba iztisniti zadnji cent. Potem pa pride nekaj, kjer jih rabite npr. dodatnih 600€ vsak mesec – celo leto. Če tega ne zmorete, potem se ne zgledujte po Američanih, ki so se kreditno našpanali na nepremičninah; s tem da je pri njih zakonodaja malo drugačna. Tam propade samo njihova hipoteka, zato je relativno enostavno odstopiti od pogodbe brez drugih posledic (tudi če je vrednost nepremičnine manjša od le-te, ker potem kratko potegne banka; od tod tudi začetek krize), pri nas pa jamčite s celotnim svojim premoženjem.
Tako da dobro premislite, kje ste, koliko zmorete in predvsem, koliko časa boste to zmogli. Pojavili se bodo pritiski, predvsem psihični, ki se jih danes niti ne zavedate! Zato res dobro premislite. Naj vam pohlep ne zamegli presoje (se opravičujem, komur se zdim s tem preveč direkten).
Morda bi za začetek veljalo poskusiti s tistim predlogom zgoraj, da plačujete najemnino, razliko do 600€ pa dajete (striktno!) na stran. In verjamem, da se bo v roku 10-ih let našla (tudi s pomočjo tega kupčka) neprimerno ugodnejša rešitev, tako da boste na koncu imeli to, kar si želite – in to veliko ugodneje (kar se zanke tiče).
Toliko od mene, lep pozdrav vsem!
pa si že pomisllai na to, kako boš čez 30 let plačevala najemnino? Morda iz penzije, ki bo takrat enak socialni podpori, torej recimo 200-300€? Od česa boš pa živela? Boš živela na cesti? Misliš, da te bodo živeli otroci?
Sem res presenečen, kako lahkotno, neresno in neodgovorno nekateri razmišljajo..
Samo ena podrobnost… Ko bo krize konec, bo centralna banka dvignila obrestno mero in ne spustila (kot je nekdo zapisal zgoraj). Denar je danes poceni, ker države želijo vzpodbuditi podjetja k investiranju in prebivalstvo k potrošnji. Ko bo enkrat gospodarstvo začelo rasti, pa bo centralna banka dvignila obrestno mero, da prepreči inflacijo.
Ma, kakšna panika, no. Sej je cel svet na kreditih. Z mano vred, ha, ha..
Pa kaj?
Tukajle si lahko sami zračunate odplačevanje.
Podpora pre vaše projekty? 🚀
financovanie snov bez toho, aby ste prešli bankou je možné! Ponúkam pôžičky medzi vážnymi jednotlivcami pre akúkoľvek solventnú osobu.
Menej papierovania a okamžitá reakcia.
✅ jednoduché: Niekoľko administratívnych dokumentov.
✅ rýchle: Prípadová štúdia za 24 hodín.
✅ bezpečné: Všetko sa robí v právnom rámci (vyhlásenie o pôžičke).
Máte záujem 📩? Pošlite mi správu, aby ste prediskutovali svoju potrebu.
E-mail: [email protected]