stanovanjski kredit-kje?
Do sedaj sva nekako skrpala z prihranki, mojo odpravnino, pomočjo mojih staršev… naslednje leto pa načrtujemo menjavo oken na hiši (ki je stara 30 let in smo jo malo prizidali) ter fasado na hiši in prizidku… tako da bova morala vzeti kredit za ene 3-4 mio. Ker se na bančne fore ne spoznam najbolje, me zanima, ali lahlo svetujete kakšno ugodno varianto… kaj pa morda kredit za mlade družine (stanovanjski sklad ali kje drugje ??)
ali je med bankami sploh kakšna bistvena razlika, razen ugodnosti, kijih imajo za svoje komitente?? Oba sva komitenta NLB.-..
H.
Če nisi komitent Volksbank ali hypo, je še vedno ceneje kot če si komitent NLB
glej:
http://www.hypo-alpe-adria.si/index.htm
http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=2280&SeS=193189163238-10860849492#izračuni
http://online.volksbank.si/VBInfoBanka/cgi/infobanka.exe?F=5&SITE=O&LOANTYPE=Stanovanjski%20kredit
T.
Za menjavo oken in izvedbi izolacijskih fasad lahko dobiš posojilo v vrednosti 80% od celotne investicije pri Ekološko razvojnem skladu RS po obresni meri TOM + 1%, maksimalno 6 let. Pokliči jih in se pozanimaj kakšna okna moraš vgraditi (mislim, da je pomemben k). Midva sva to posojilo dobila sedaj za toplotno črpalko. Zdi se mi, da za energetsko varčna okna dobiš po vgradnji nazaj subvencijo – pozanimaj se na Agenciji za učinkovito rabo energije.
Posojilo za mlade družine: TOM + 1,75%.
Pa veliko uspeha!
Dunja
Bank Austria – imajo kar ugodne hipotekarne kredite, se je pa treba malo spogajati za nizjo obrestno mero.
Sama imam pri njih kredit.
Ce se odlocis za kredit pri njih moras odpreti TR pri njih in dobivati placo nanj.
Slaba stran Bank Austrie je njihova ONLINE – BANKA .
KATASTROFA od KATASTROFE. Zelo visoke provizije za transakcije, uporabniski vmesnik je taksen kot da bi ga kaksen amaterski programer napisal v prostem popoldnevu.
Placilo poloznice je nocna mora.
Ni mozno videti prometa kartic EUROCARD ali Visa….
Zato imam jaz se vedno TR tudi na Abanki. Placo sicer dobivam na BAustria, vendar ostanek od place (po trganju kredita) dvignem in polozim na Abancni racun.
Saj ne, da bi hotela delati reklamo za Abanet, ampak sem prepricana, da bi se z mano strinjal vsak, ki je preiskusil Abanet in online-banko od B:
Abanet od Abanke je neprimerljivo boljsi od online-banke pri BankAustrii v vsakem pogledu.
Samo za ilustracijo:
Za placilo poloznice ali nakazilo placas pri Abanetu 30 SIT.
Pri BA sem naredila tri nakazila- vsako v vrednosti priblizno 25 000 SIT – trgali so mi na koncu meseca provizijo v vrednosti vec kot 400 SIT!!!! Poleg provizije za vodenje TR, da ne bo pomote!
Da ne govorimo o narocnini za Viso oz. Eurocard: pri Abanki je vsaj za polovico cenejse…
Ce povzamem: Pri Bank Austrii za veliko veliko slabso ponudbo online-banke placas veliko vec.
Da ne boste mislili, da nisem vprasala v BA kdaj mislijo kaj posodobiti aplikacijo. Odgovor je bil v stilu, saj imate pri nas kredit, kdo vas je pa silu k nam, kaj se sploh pritozujete.
In – Slovenija spada skupaj k vzhodnoevropskim drzavam kot so Ceska itd…
in za te drzave posodabljamo aplikacije hkrati – v kratkem nimamo v nacrtu, cez nekaj let morda…
Ugotovila sem, da se ne splaca kaj prida razburjati, placam pac okoli
350 SIT za vodenje TR pri Abanki in se mi se vedno bolj splaca, ne le zaradi boljsih storitev Abaneta temvec tudi zaradi veliko nizjih FIKSNIH provizij na poloznico.
Aja se to: Na letakih in na internetni strani pri BA obljubljajo FIKSNO provizijo za transakcije v online- banki, vendar je v praksi cisto drugace!
Tudi na to sem jih opozorila – ZAVAJANJE POTROSNIKA, vendar odgovor je bil, da pac na internetu in na reklamnih letakih niso najbolj azurne in pravilne informacije.
Torej, odloci naj se vsak sam! BA ali ne…