Najdi forum

Stanovanjski kredit

za nakup hiše nam manjka še 13,000.000 Sit. Ta znesek nameravamo dobiti preko stanovanjskega kredita na 15 let.

A mi lahko priporočate katere banke so najugodnejše, na kaj moram biti še posebej pozorna, kaj je bolje TOM ali EURIBOR, imate s katerimi bankami posebej dobre/slabe izkušnje, kateri banki se je dobro ogniti, katera preveč komplicira glede papirjev?

Prosim za vaše izkušnje

Hvala
Lp

Lahko ti pomagam…
če te zanima ugoden kredit preko sklada, te vabim v ponedeljek na razgovor s finančnim svetovalcem, ki ti bo obrazložil več o tem kreditu…

lp

kolikor vem obroki za kredit dobljen preko sklada skokovito narastejo??

midva imava kredit preko sklada in sicer takole: obresti se odvajajo banki, glavnica gre v sklad, sklad pa garantira banki, da bo odplačal kredit…ker sklad dela s povprečno donosnostjo 12% iz tega sledi, da bo ob koncu kredita ostal iz glavnice višek, ki pripada meni…

lp

Pozdravljena,

priporočam ti Hypo Alpe-Adria banko – mislim, da so že nekaj časa kar med najugodnejšimi, predvsem pa ne komplicirajo tako kot nekatere druge! Pridobi si ponudbe različnih bank, informativni izračuni so možni tudi na spletnih straneh večine bank.

Obilo uspeha, pa naj bo obrok čim nižji.. ; ))

Simona

Sklada? Stanovanjskega?

Pred 10 leti sem vzel kredit 18000 DEM v SIT, zadnji obroki so bili 45.000 SIT!!!

Če računam iz tega, sem plačal 45*120, izračunajte sami (današnje vrednosti)

Stanovanjskega sklada?

Pred 10 leti sem najel kredit 18.000 DEM, zadnji obroki (ravno izteka se mi), so 45.000 SIT.

Torej sem po današnji vrednosti plačal 120 *45.000 (sedanjevrednosti) – izračunajte si sami.

Pred 10 leti sem vzel kredit 18.000 na Stanovanjskem

Zadnji obrok je bil 45.000 SIT

Torej sem plačal (današnje vrednosti) 120*45.000/240 (tečaj EUR)*2(tečajEUR/DEM)

Plačal sem 45.000 DEM v 10 letih!!!

NE stanovanjski ampak KROVNI SKLAD

govorim o vzajemnem oz. KROVNEM skladu

država se je obogatila na tvoj račun:((

In sedaj se bo še Krovni sklad…

In kdo je lastnik tega sklada, oz. upravljalec?

Raje država, kot nekakšen sklad…

In kdo je lastnik tega sklada? Oz. upravljalec?

Bolje država, kot nekakšen sklad…

In kdo je lastnik tega sklada? Oz. upravljalec?

Bolje država kot nekakšen sklad, Deja K

In kdo je lastnik tega sklada? Oz. Upravljalec?

Tudi jaz sem tik pred tem, da vzamem kredit, vendar bom to storila kar preko NLB, vezano na Euro.

Midva imava stanovanjski kredit na hypo alpe adria na deset let vezano na euribor. baje zelo ugodno. Tudi na banki se zelo potrudijo. ker sem bila čisto na koncu nosečnosti so kredit uredili v enem dnevu.

Deja, nekaj vprašanj

1. Sklad garantira banki… S čim garantira banki in zakaj bi glavnica šla skladu, zakaj ne direktno banki
2. Kakšno funkcijo ima sklad, če da banka denar
3. Sklad dela z donosnostjo 12 % – obrestna mera za kredit je cca 8 % – iz česa sklad dela donos? Je to karitativna dejavnost?
4. Iz česa potem nastane višek, saj so že obresti za glavnico nižje, kot je donosnost sklada? Se pravi, da obstajajo še neki ostanki (od kod)

Imam stanovanjski kredit preko Stan.sklada. Za pop…… Po treh letih se je glavnica šele nekaj malega zmanjšala. Po moje so to zelo neugodni krediti, čeprav je obrestna mera kao nizka. Pesek v oči:))

Tudi jaz menim, da je trenutno HYPO ALPE ADRIA BANK na najboljšem. Tisto, da vzemeš kredit preko ”sklada” in nakoncu dobiš od tega profit, pa mi je smešno. Lahko da je res, ampak nekako ne morem verjeti, da bi mi nekdo dal kredit in mi po 15 letih še dobiček izplačal zato.

New Report

Close