Najdi forum

STANOVANJSKA STISKA!!

Pozdravljeni!

Sem sestra 35 let starega fanta, ki ima težave z duševnim zdravjem. Do sedaj je 8 let živel v skupnem gospodinjstvu s svojo partnerko in je popolnoma zmožen skrbeti za lastno gospodinjstvo. Pomoč potrebuje le v obdobjih, ko se mu bolezensko stanje poslabša.
Po razpadu zveze se je moral po sili razmer preseliti nazaj k mami, kjer pa so razmere za bivanje zelo stresne in slabo vplivajo na njegovo zdravje. Poleg tega pa si je celotno socialno mrežo zgradil v LJUBLJANI in so mu stiki zaradi odaljenosti bivanja precej onemogočeni.

Torej iščemo kakršno koli obliko nastanitve, ki bi bila FINANČNO DOSEGLJIVA (prejema zelo majhno invalidnino) in je vsaj v okolici Ljubljane!

Za kakršno koli idejo in informacijo bi bila zelo hvaležna, saj sama ne vem kam naj se še obrnem

Draga “horuk”!

Lepo, ker si se oglasila!

Če prav razumem, potrebuje tvoj brat stalno nastanitev v LJ ali okolici. Hm, kot vem, Ozara, kjer delam, v LJ nima na razpolago nobene stanovanjske skupine (ali dnevnega centra). Ljubljani najbližja je stanovanjska skupina na Jesenicah, kar pa je bratu najbrž že predaleč.

Vseeno lahko za kakšno informacijo več pokličeš Ozarino Enoto v Ljubljani na: 01/24-45-120. Kakšen uporaben odgovor bi lahko morda imeli še na Altri, Šentu ali Paradoksu, kjer imajo, kot vem, tudi stanovanjske skupine. Glede na podatke o bratu bi bila takšna oblika nastanitve zanj še najboljša oz. najbolj optimalna. Razmišljam.

Je pa tudi možno, da se z bratom dela v tej smeri, da se bo znal z mamo sporazumeti na način, ki bo za oba zadovoljiv. Morda vsaj v času, ko bo še doma in dokler si ne najde kaj drugega. In četudi živi malo ven iz LJ, naj se ga kar spodbuja, da se odpelje v LJ in vzdržuje stike, ki si jih je ustvaril. Ves čas naj ve, da je stanje samo začasno in da ga lahko izkoristi za učenje, ki mu bo v nadaljnjem življenju še kako prav prišlo.

To bi bilo nekaj za začetek. Če bi te zanimalo še kaj, se oglasi.

Maja

Pozdravljena,

moji kolegici se bom pridružila še z dodatno informacijo, ki ti bo morda prišla prav. Novi paradoks ima več stanovanjskih skupin na različnih lokacijah. Pokličeš jih lahko na tel: 01-4428561. To je številka njihove uprave in tam ti bodo povedali kaj več. Vsekakor pa je dobro da se brat vključi v kakšno obliko pomoči ki jih nudimo nevladne organizacije po vsej Sloveniji. Le-ta je lahko v smislu individualnih pogovorov ali prostočasnih delavnic.

Srečno.

Maja Kunčič

New Report

Close