Najdi forum

Stanovanje in krediti

Rešujem svoj stanovanjski problem in ko tako kolovratim po bankah in sprašujem o možnostih kreditiranja, je povsod približno enak odgovor o višini kredita: večina bank nudi kredit v višini 60 % (največ 70 %, nekateri pa celo samo 50 %) kupnine. Čeprav mi plača dovoljuje več. V čem je tu fora bank? Pri tako visokih cenah stanovanj in kot podnajemnica težko prihraniš tako visoko vsoto. In potem pride do paradoksa, da pri višji kupnini dobim več kredita, cenejšega stanovanje pa si v moji trenutni situaciji ne morem privoščit. Saj vem, trebo bo še malo varčevati, ampak vseeno me zanima vaše mnenje.

Pa lep dan.

Jaz sem na SKB dobil več kot 60% vrednosti, brez da bi me kdo kaj vprašal.

Koliko % pa? A si moral plačati zavarovanje kredita? Na Creditanstaltu moraš v takih primerih (pri 70 %) napisati posebno prošnjo na zavarovalnico (pri njih je to Triglav), da ti dajo tak kredit in potem še plačaš zavarovalno premijo, ki je vezana na višino kredita.

Ce imas pri Zavarovalnici, pri kateri banka zavaruje kredit, kaksno zivljenjsko zavarovanje, potem ni problema, ker se oprejo na tisto!

KLINC KO PA GA MORAŠ VRNITI

V Avstrijo pojdi in tam vzemi kredit.

Na NLB so mi rekli, da je kredit lahko do 90% vrednosti (nepremičnine), če vzameš hipotekarni kredit. Kredit z zavarovanjem je pa manjši in mislim da so za to krive zavarovalnice.

V Avstriji je nakup nepremičnine šala mala. Velja za nepremičnine v Avstriji. Za nakup nepremičnine v Sloveniji žal ne veljajo isti pogoji. Vzrok je prepočasno sodstvo v primeru izvršbe.

Najlepša hvala vsem za nasvete. Grem danes na SKB, pa da vidimo.

Še eno vprašanje. Ali kdo ve, kje je agencija Bonita? Prej so imeli spletno stran, zdaj pa jih ni več?

Da, to sem tudi jaz opazila! Kar izginili so.

New Report

Close