Najdi forum

stanovanje

Pred kratkim sem začela delo v novi službi. Tam sem spoznala tudi sodelavko, ki se sedaj seli in mi ponuja njihovo stanovanje. Ker smo ravno v fazi kupovanja, me zanima kaj bi vi naredili na mojem mestu. Razporeditev prostorov mi je zelo všeč, kvadratura primerna, cena ni tako noro zasoljena, me pa skrbi naslednje: stanovanje se nahaja v najvišjem nadstropju. Ona kot prodajalka mi seveda ne bo govorila vseh slabosti. Mene pa predvsem skrbijo temperature. Poleti vročina, pozimi mraz. Bi me moralo skrbeti še kaj drugega?
Ve kdo, kakšne so razmere pod streho? Gre se za blok v Fužinah.

Kadar si na vrhu je vedno vroče. Naj bo to 5 ali 10 nadstropni blok. Poleg tega je še nevarnost, če gre za ravno streho, da bo streha puščala in boš imela v stanovanju poplavo.
Jaz oesbno se ne bi odločila za stanovanje na vrhu.

Po drugi strani pa ti nihče ne skače po glavi!
če so obnovili kritino( preveri) potem ni bojazni zamakanja, vroče pa verjetno bo, spet odvisno od izolacije same strehe.

Na Fužinah je vroče tudi v nižjih nadstropjih… Verjemi, poznam ljudi tam in poleti ne hodim k njim na obisk.
Vročino se da zelo elegantno premagat s klimo. Sem živela v 4., najvišjem nadstropju, in ti povem, da se mi še danes kolca. Pa ni bilo dvigala. Edina velika slabost je, ko se seliš…. Tisto je pa res muka.
Strehe so načeloma porihtane, kjer zamaka, to hitro popravijo, saj se škoda dela povsod, ne samo v najvišjem štuku. Zamaka lahko recimo tudi balkon (kot pri moji prijateljici) in ima v kuhinji stalno flek, ker se zgornjim sosedom ne zdi vredno popravljati.

Mene bi motila predvsem lokacija…

Če imaš namen vgraditi klimo, bo vse šlo!
Nimaš nokogar nad sabo, drugo si sama že naštela!
Mi jo uporabljamo še za dogrevanje rano jeseni in pomladi, ko centralna premalo dela…,Mi je žal za vsak dan, ko sem živela v pritličju….

Sem v sedmem nadstropju – zadnji štuk. Imamo pločevinasto streho. Nad nami je delno strojnica, shramba in par kvadratov mansardno stanovanje.

Pod ravno streho ne bi šla v nobenem primeru. Smo pa imeli idejo ko smo kupovali stanovanje pod nobenim primerom najvišje iz že omenjenih razlogov.

Moji plusi so: nikogar ni nad nami, razgled, nihče ne hodi mimo stanovanja, tišina, ….

Vročine ne občutimo kaj preveč, ker imamo klimo. Toplo je preveč. Sicer smo dali spustiti strop in izolirati dodatno strop ampak, je bilo totalno odveč.

Slabosti: zračimo radiatorje pred kurilno sezono, ko dvigalo crkne je problem, ampak se preživi, selitev je problem ampak saj se ne seliš vsako leto.

V glavnem sigurno je več plusov. Jaz bi še 1x šla najvišje. Pozanimaj se kakšen blok je in kaka okolico.

če je cena zasoljena – NE!

Mi smo na vrhu,drugače ne bi hotela,ker je hudo ,ko ružijo nad tvojo glavo.Imamo klimo,tako da ni vroče.Glaven je pa mir,ki je vsekakor večji kot spodaj.

Ponavadi so stanovanja zgoraj takoj prodana. Vsaj pri novogradnji. Če pa ima stanovanje še teraso potem si zadela sedmico.
Itak, da si daš klimo za poleti in pozimi. Saj to je sedaj min. strošek in ti ni ne vroče in te niti ne zebe.

New Report

Close