Stanko Pušenjak: Spominska knjiga
Brez besed ob tej žalostni novici… Osebno se nisva poznala, a vendar ne bom pozabila vaših besed ob hormonski biopsiji resic pri moji zadnji deklici, ko ste po pregledu deteca na uz mirno, a prepričano in suvereno rekli le “vse je v redu”. Neko tako močno težo so imele te besede, da niti za sekundo nisem podvomila in je tisti čas do izvida minil mirno in brez panike. V vasi ambulanti sem bila 15 minut, pa se spomnim vseh vaših hudomusnih pripomb, smeha, ko ste “prebrali” spol in sem vam povedala, da imam že tri deklice doma in bo to četrta… Cela ordinacija je bila kot en varen topel prostor, kjer so izginile vse skrbi in strahovi. Takšno moč ste imeli, Stanko.
Kasneje so se najine poti prekrižale na Facebooku, ko sva v času korenske norije delila mnenje in se skupaj “usajala” nad norostmi družbe.
Nisva bila prijatelja, nisva nikoli spila kavice skupaj, a vseeno čutim praznino. Človeštvo premore enega človeka z veliko začetnico manj. Takih kot ste vi, je peščica. In žal mi je, neizmerno žal, da se je kruta usoda tako poigrala in vas vzela tako zelo prezgodaj. Neizmerljiva izguba za stroko in za družbo nasploh.
Stanko, počivajte v miru. ❤️
Andrea
Dr. Pušenjaku bom za vedno hvaležna za njegovo profesionalnost in človečnost. Zahvaljujoč njegovi skrbi in strokovnosti sem se v času nosečnosti počutila varno. Kljub temu, da sem kot 40+ nosečnica sodila med rizične, me je s svojim pristopom pomiril in vodil skozi vse potrebne preiskave. Dr. Pušenjak mi je vse tako podrobno pojasnil, da se mi je celo amniocenteza kljub tveganosti zdela enostavna in sem rezultate pričakala povsem mirna. Zahvaljujoč njegovi podpori sem pri 46 letih rodila zdravega otroka. Ni besed, da bi lahko izrazila svojo hvaležnost za vse spodbudne besede, ki mi jih je namenil takrat, ko sem jih najbolj potrebovala.
Dr. Pušenjak
Ni ne besed ne čustev, ki bi zmogle ponazoriti mojo neskončno Hvaležnost in neizmerno Spoštovanje za Vaše delovanje kot Zdravnik in Človek.
Mojo hčerko ste z nasveti, razlagami, napotki, razmišljanji, opogumljanjem in dejanji nesebično spremljali v večletnem zelo hudem trpljenju na poti, da je postala mamica. Brez Vas jaz ne bi postala babica, mali rojeni Čudež pa ne ugledal luč Sveta … NAŠE MALO SONCE, ob mnogih SONČKIH v Sloveniji, ki so se smeli roditi z Vašo podporo.
Vaš prerani odhod je zatemnil ta Svet … Sončki bodo vanj vsakodnevno sijali ! HVALA VAM !
Globoko sožalje izrekam družini, prijateljem in sodelavcem.
Stanko, prvič sem ga osebno spoznala 8let nazaj, ko me je osebna ginekologinja strašila s prekratkim mv in ceriklazo. Ampak že iz odgovorov na forumu sem vedela, da ni rizično, vseeno sem šla po 2. mnenje še k njemu. Pomiril me je in se nasmihal, kakšne neutemeljene ideje ima ginekologinja. V 2. In 3. Nosečnosti je opravil nuhalno svetlino mojima otrokoma, v tretji sva se še nasmihala sistemu, saj je bil ravno čas korone. Vedno, ko me je kaj skrbelo sem odgovore našla na temu forumu, ko pa nisem, sem mu pisala in odgovor dobila prav hitro. Nazadnje poleti, ko je bolje ocenil situacijo izvenmaternične nosečnosti preko opisa na forumu kot osebna ginekologinja, ki jo je spregledala. Vedno je bil iskren, povedal stvari tako, kot so, vedno sem vedela, da če bo kaj narobe se bom obrnila z vprašanjem nanj. Jutri bi morala imeti pri njemu nuhalno svetlino, pa je žal ne bo več opravil. ❤️ Stanko naj ti bo lepo za 🌈
Spoštovani kolega!
Včasih sem prebral vaše odgovore, priporočila, nasvete!
Sam vem kaj pomeni ljudem pomoč, ko iščejo besedo, smer, orientacijo!
To je vedno bilo pri vas, z lepo besedo, z nasvetom, ki je odpravil marsikateri strah, dvom ali slepo ulico!
Praznino , ki ostaja za vami ne bo zapolnil nihče!
Naj vam bo lepo kjerkoli ste!
Boris Kralj