Najdi forum

stanje po splavu

Zanima me koliko casa po splavu naj bi krvavela oz. koliko casa se krci maternicni vrat?
Ali je kaj narobe,ce 5 dan po splavu krvavim nekoliko mocneje kot je to bilo 2-3 dan po splavu?Vrocine nimam,bolecine pa se pojavljajo redko in niso hude.Ali moram iti na pregled ali pa so le-to normalne reakcije po splavu?
Cez 2 dni moram odigrati tekmo (kosarka),ali lahko to povzroci kaksne hujse posledice?

Draga Andreja,

Po splavu je krvavitev načeloma taka kot pri menstruaciji in prav tako dolgo lahko tudi traja, torej nekako do 7 dni nato pa mora kazati jasne znake ponehavanja (morda še temen izcedek…) Krči po splavu niso normalni, morda šibki, ne smejo pa trajati dalj kot dva do tri dni. Če trajajo dalj ali če krvavitev traja dalj kot 7 dni, je možno, da je v maternici zaostal del nosečnosti ali cela nosečnost. V tem primeru je potreben ponovni poseg.

Opazila sem tudi,da je krvavitev postala mocnejsa in na vlozku je bilo opaziti nekaj zelo cudnega velikega priblizno 3 cm.Ali je mozno,da je bilo to del nosecnosti?Bil je trdkast kot nekaksna guma.Ali moram obiskati takoj svojo ginekologinjo,ker je krvavitev dokaj mocnejsa? Kaj storijo v tem primeru,ko postane krvavitev zelo mocnejsa in pride ven ta strdek? Za odgovor se vam najlepse zahvaljujem.

Draga Andreja,

dopisno ni mogoče ugotavljati razlike med strdkom in deli nosečnosti. Mislim, da bopotrebno “reklamirati” zadevo. Z odpustnico iz bolnišnice pojdite dopoldan, tešča na urgentni ginekološko-porodniški oddelek bolnišnice v kateri so vam poseg naredili. Preverili bodo, kaj je na stvari in po potrebi dokončali nedokončano.

New Report

Close