Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem ARTHRON – fizioterapija Stanje po rekonstrukciji acl,refiksaciji proksizmalnega dela MCL, parcialni meniscektomiji medialnega meniskusa

Stanje po rekonstrukciji acl,refiksaciji proksizmalnega dela MCL, parcialni meniscektomiji medialnega meniskusa

Pozdravljena!
Zopet se obračam na vas v zvezi z mojim operiranim kolenom. Sedaj je mimo že 5¸mesecev od posega( rekonstrukcija ACL, refikasacija mpfl, meniscektomija), mišico sem že kar dobro ojačala, fleksija se je iz 45% popravila na dobrih 120%, tudi večjih bolečin zunaj. Vajam sem začela dodajati lahek tek in kolo zunaj. V nedeljo sem kolesarila zunaj(po ravnini), morda malo preveč časa in v ponedeljek mi je koleno oteklo, na notranji strani kolena sem občutila rahlo bolečino.Danes bolečine ni več, je pa koleno še otečeno. Ali sem morda prezgodaj začela z večjimi obremenitvami? Ali lahko nadaljujem z zastavljeno rehabilitacijo ob odsotnosti bolečine? Teku se bom odpovedala.
Hvala za vaš odgovor in lep dan
Vlasta

Pozdravljeni,

zelo verjetno, da je bilo obremenitve na koleno pri kolesarjanju preveč. Svetujem, da kot ste zapisala, počakate, da se koleno “umiri”, da ni več prisotna bolečina in da ni otekline in potem nadaljujete kot ste si zastavili. S tekom počakajte. Svetujem, vsaj 9 mesecev od operacije.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

Iskrena hvala za vašo pomoč .
Lep dan
Vlasta

New Report

Close