Stanje po porodu
Lepo pozdravljeni!
Stara sem 33 let, meseca maja sem rodila tretjega otročka. Vse b.p. Razen en dan pred porodom se mi je pojavila huda vrtoglavica, diagnoza na orl: vestibularni nevronitis, rekli so mi, naj delam vaje za ravnotežje. Stanje se je po parih tednih popravilo.
Sedaj se mi je zdravje spet poslabšalo. Moram povedati, da sva z možem za vse sama, staršev več nimava, tri otroke, veliko dela, polno dojim, ponoči slabo spimo. Občasno se mi spet pojavlja vrtoglavica, kot da se mi hoče zvrteti, zato sem šla predčasno na kontrolo na orl, izvidi vsi ok, kri mam ok, vodo tudi, B12 vitamin tudi, ščitnica izvid ok, TSH 1,3. Ginekološko ok. Bris po porodu ok, menstruacijo sem tudi dobila 9 tednov po porodu.
Zaradi strahu pred vrtoglavico imam nestabilno hojo in noge (občutek težkih in tresočih nog), občasno me obliva, občasno imam slabost čez dan in slab apetit.
Zelo me je strah, da ni kaj hudega narobe z mano, fizičnega, zelo trpim, mož tudi poleg mene….guglam po internetu, potem je pa samo še slabše. Potem pa berem o tumorjih in MS in se mi že kr mešaaa….
Prosim Vas za Vaše mnenje, je možno, da je vse to na psihi? Kako si naj pomagam, je možno, da bi lahko dobila kake tablete blage, ker dojim, ker že kar težko skrbim za dojenčka, da se malo pomirim??? Najlepša hvala za odgovor in lep dan Vam želim
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo.
Slišim, da ste pod stresom – z možem za vse sama, veliko dela, slabo spite… Sprašujem se kako se (poleg fizičnega počutja) počutite vi? Vas katere stvari obremenjujejo?
Kar opisujete je lahko psihičnega vzroka. Glede na to, da ste bili že pri zdravniku, ki vam je opravil določene raziskave, obstaja možnost, da gre za psihični vzrok. Na tej točki lahko obiščete zdravnika in povprašate po primernih zdravilih (verjetno vam bo predpisal antidepresive). Na ta način vam lahko antidepresivi pomagajo pri simptomih, vendar vzroka za vaše težave ne boste razrešili. V primeru, da želite iti po tej poti pa vam predlagam, da poizkusite s psihoanalitično psihoterapijo. Seveda obstajajo tudi drugačne možnosti, vendar je samoraziskovanje s strokovnjakom veliko lažje in ima tudi boljšo prognozo.
Sem vam odgovoril na vprašanje?
Lep pozdrav,