stanje po operaciji kolka
Spoštovani,
od zamenjave kolka je minilo že pet mesecev, kljub terapijam pa še vedno ne zmorem hoje brez bergel.Pri aktivnosti noge čutim pekočo bolečino v spodnjem in srednjem delu stegnenične mišice. To se zgodi v točki, ko gre noga v pokrčenje. Poleg tega me izredno moti in boli tudi “pokanje” v okolici kolčnega sklepa.Vse to mi onemogoča popolno obremenitev noge in izvajanja fizikalnih vaj. Težave so se pojavile tedaj,ko sem pričela z aktivnostmi, zlasti izrazite so bile v času zdraviliškega zdravljenja. To me spravlja v obup, saj bolečine ne pojenjajo.
Proteza je vraščena, stabilna. Ortoped meni, da bodo bolečine minile, izvenele, jaz pa sem nestrpna, prestrašena, žalostna. Kaj naj storim? Hvaležna vam bom za vsak nasvet.
Pozdravljeni!
Svetovala bi vam predvsem trigger point terapijo obkolčnih mišic, predvsem štirih upogibalk kolka. Bolečina bi lahko popolnoma izzvenela in tako bi seveda nogo lahko lažje in pravilneje obremenjevala in težave pri aktivnostih bi bile manjše.
Kar se pokanja tiče, je možnih več različnih razlogov: lahko prihaja iz samega sklepa, lahko prihaja iz obsklepnih vezivnih tkiv, lahko prihaja iz prenapetih obkolčnih mišic…
Poslušajte svoje telo in bodite ravno prav aktivni, ne pretiravajte in ne se poleniti. Izogibajte se aktivnostim, ki vam povečajo pokanje.
In žalost na stran! Nikomur ne koristi. ne vam in ne vašim bližnjim zato je ne potrebujete.