Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Stanje po operaciji-GERB

Stanje po operaciji-GERB

Pozdravljeni

Pred 10 dnevi sem imel laporoskopsko operacijo GERBA. Zato me zanima, ker občasno ponovno čutim pekoč občutek v požiralniku, kljub operaciji (kljub temu, da se strogo držim diete), ter boleč občutek v zgornjem delu. Zdravnik mi je rekel, da je to normalno (vsaj še nekaj časa, da se vse normalno zaceli, da naj še malo počakam, da naj bi slina povzročala ta občutek ter operativni poseg).
Zato me zanima kakšno imate vi mnenje o tem (sploh tisti, ki ste že bili operirani ali ste imeli tudi tak občutek, ter mnenje strokovnjakov?)
Prav tako me zanima koliko časa naj bi potem imel še ta občutek?
Ter ali je res, da po dobrem okrevanju lahko spet začneš normalno jesti (vso hrano), ter se normalno ukvarjati z katerim koli športom?

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Po operaciji se stanje stabilizira v 2-4 tednih.
Nekaj odstotkov pacientov ima po operaciji težave dlje časa. Prehranjujete se lahko zdravi, kaj za vas pomeni normalno? Zdravo ni jesti preveč pogosto, na nezdrav način pripraljene preslane, presladke in industrijsko pripravljene hrane! To namreč dela večina ljudi danes, eni, ker je tako bolj dobro, drugi v časovni stiski in ker se čez dah prehranjujejo v menzi ali gostilni.
Skratka, čim dlje upoštevajte zdrav način prehranjevanja z manjšimi obroki. Ne jejte zvečer in ne po jedi se uleči. Opustite zaviralce izločanja kisline, tako da zdravilo vzamete na 2, nato na 3 dni.

Če ne boste brez težav, to povejte zdravniku, ki vas zdravi, da vam pomaga.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close