stanje po dekompresiji L5, interpendunkularni fiksaciji L5, S1
Pozdravljeni,
prosila bi za pomoč in sicer prejela sem izvid MR hrbtenice in sicer imam izrazito spondiloartrozo L4 L5, izliv v obeh fasetnih sklepih, znaki entezopatije obeh fasetnih sklepov L3 L4, izliv v levem fasetnem sklepu, interspinozna psevdoartroza od L2 navzdol, 25 mm velik hemangiom v korpusu L3, zaključek: znaki aktivne degenerativne spondiloartroze z entezopatijo obeh fasetnih sklepov L3 L4, desnega fasetnega sklepa L4 L5. Že februarja 2020 sem bila dogovorjena z mojim ortopedom, da me je uvrstil na čakalno listo za operacijo in sicer zamenjavo trenutnih vijakov plus dodatna dva. Od takrat naprej vsake tri mesece prejemam fasetno blokado, ki pa mi več sploh ne pomaga, mogoče 3 tedne, bolečine pa so že neznosne in bojim se da bom postala čisto odvisna od tablet, saj čakam že 5 let, obljubljena mi je bila operacija septembra 2025, sedaj pa so jo spet prestavili, ali mi lahko svetujete kaj naj naredim, hvala za odgovor in lep dan še naprej, Goga
Spoštovani!
Žal ni drugega kot te blokade in čimprejšnja operacija, tako da svetujem ponovni pregled pri operaterju, če vas lahko čimprej operira. Opcija pa je tudi drugo mnenje.
Lep pozdrav!