Standardna ali nadstandarna soba- Postojna?
Že 2 krat rodila v Postojni, ko prideš po porodu na oddelek, ti pomagajo pristaviti otroka k dojenju-vsaj meni50 so vendar se stvar hitro poruši lahko saj na oddelku delujejo malo zmedeni. Namreč prvih nekaj dni sem poslušala isto vaša deklica se lepo razvija, izgleda popolnoma uredu, živahna ..to sem poslušala prve dni od pediatrinje ko je prišla na vizito po pregledu otrok. Naj povem, da sem isto slišala tudi prvič ko sem rodila. Ko je prišel dan za odhod domov pa sem poslušala spet isto teža je padla že za ? g in vas domov še ne izpustimo. Zdaj pa ne vem kdo je tu nor? Tiste, ki se trudimo dojit je normalno, da prve dni mleka ni in je zelo pomembno, da se otrok doji in vzpostavlja mleko s tem pa obenem pada na teži saj porablja energijo in ne dobiva umetnega mleka in dojenje hitro steče vendar mi mleka nikoli niso primesli sami id sebe v flaški, da mu obcasno dodam in pomagajo k dojenju ampak se s tem ni nihce ukvarjal temvec moras sam hodit sprasevat za mleko. Ukvarjajo se ful s pridobivanjem na teži, ostalo se pa ti matraj kakor hoces tudi ce poti nazaj vec ni. Moja cimra je imela otroka, ki je dobil zlatenico in tudi ko je otrok ni vec imel je niso pspustili domov, ker otrok ni mogel takoj pridobiti na tezi, ki je posledica zlatenice. Tudi ce je otrok veliko pojedel je zaradi zlatenice izgubil na teži, ker je bil pod lučko in telo lahko malce dehidrira, posledično še driska in veliko lula lahko po lučki. Delo pediatrinj se mi je zdelo slabo saj bi moral pediater predvidevat vse znake kot posledica bolezni in ce otrok izgublja na teži ga hranit ali preko sonde ali pa dat vsaj tekocino preko sonde. Samo vzeti vzorce in dati navodila, ki jih mati lahko tudi ne mora narediti zaradi začaranega kroga se mi zdi zelo slabo. Ne pomaga, da se npr.trudijo samo na porodnem oddelku, ce je na drugi strani tak odnos do mater. Tudi jaz bi raje videla otroka čez.noč pri sebi, ne pa.da.zjutraj pripeljejo histericnega otroka, ki npr.piše da so mu dali za jest ob 23.50 in ob 5 dobis tako lacnega, da ga nikakor ne moras spraviti k dojki saj je cisto iz sebe. Če bom imela tretjega otroka sem se odločila, da.sem ne grem vec rodit saj se mi je zdelo delo pediatrinj izredno slabo in se vprasam, ce bi bilo še kaj bolj zakompliciramega bi znali pomagat, če jim dela probleme že padec teže po zlatenici brez da bi dali tocna navodila kar se ticejo zdravljenja, ce ne izpustijo domov otrok in ne da jih morajo matere cudezno dvigniti težo.
MajaMajaLapajne, 22.05.2014 ob 16:44
Ojla,
Iskala sem info o nadstandardni sobi v Postojni…pa sem naletela na te objave izpred toliko let…in moram prav malo pokomentirati. Ni prav, ne glede na karkoli, ni prav, da do tolikše mere toleriramo pravico vsakega posameznika do osebnega prepričanja in odločitve. Seveda imej svoje mnenje. Ampak, ali si se prepričala? Ali si prebrala dovolj o tem? Ali je o tem še kaj, česar ne veš? Kaj kaže zgodovina? Kaj kaže statistika? Kaj ti pravi tvoj nagon, razum, čustva, vsako posebej in vse skupaj? Si? Potem imaš lahko mnenje. Do takrat pa prosim prosim ne pisat neumnosti kot so ‘ne moreš vedeti, kaj je za otroka najboljše!’. Ja pa seveda lahko veš!!! Vekilo več veš, kot so vedeli 20 let nazaj in prav je tako. V nekaterih pogledih veš celo preveč, zato se odmikaš stran od tradicije, stran od narave. Ko pa le malo pomisliš in oboje združiš, uporabiš možgane, zaradi česar sploh si homo sapiens sapiens in ugotoviš, da nekatere stvari lahko zelo dobro veš. In potem se jih poskušaš držat. Postojna prijazna mami ali ne, ti lahko tam zahtevaš, da so vsi prijazni tudi do tvojega otroka, tako da to opredeljevanje nima smisla. Če se patronažna dere name, me ne moti, tudi ona ima lahko slab dan. Jaz pa lahko prosim za vse, kar je otroku prijazno…nežno rokovanje, zatemnitev luči med porajanjem, mir in tišino, šepetanje, takojšen stik koža na kožo…in pri tem vztrajam tudi v naslednjih dneh. Vse te stvari so za otroka dobre in to vemo. Draga Mala lumpa, kdorkoli že si, to vemo z GOTOVOSTJO. Ti pa veš, da je spočita noč boljša zate in to veš z gotovostjo! Zdaj kaj se boš odločila je tvoja stvar. Ne moreš pa trdit kaj je boljše za otroka…ker pač dobro vemo vsi da je to konstantna bližina matere po porodu in dojenje (to trobi sedaj že vsak članek o dojenju, ne vem, kako lahko dvomiš o koristnosti dojenja) RAZEN, če mati otroka zavrača zaradi poporodne pojava depresije…takrat pa otrok čuti tudi to in ga je potrebno obvarovat pred tem. Tako da prosim, ne kvasit neumnosti. Beri beri beri, uči se 😀 pa boš marsikaj vedela boljše, sprejemala malo mnanj mnenj, ker niso lih vsa za sprejet veš.
Lp in srečno
Ajt ne nabijaj. Najbolj mi pa gredo na živce take kot si ti ,vsevedne, prebrale vse na googlu in mislijo da samo one vedo kako je prav. Pusti ljudi pri miru in se raje posveti vzgoji svojega sončka.
Komentar je bil zate in tebi enake.