Najdi forum

stalno pod stresom

Pozdravljeni!

Stara sem 18 let. Obiskujem 3.letnik gimnazije in sem stalno pod pritiskom. Doma me sekirajo, da se moram dobro učiti (saj mi sicer prepovejo vse stike z prijatelji in prijateljicami). V šoli mi gre sicer dobro, ampak imam občutek, (rečem, da samo !moteč! občutek), da me profesorji ne marajo in tako se, da se dokažem, moram še več učiti. Skrbi me matura, kot predpogoj za željeno fakulteto. Imam tudi fanta, s katerim pa ne morem preživeti veliko časa, kajti starši nad zvezo niso navdušeni.
Včasih se počutim, kot, da me bo razneslo in se sprašujem, zakaj se moram toliko pehati za šolskim uspehom…
Rada bi poskusila naprimer s kakšno telovadbo ali meditacijo, ali jogo. Mislite, da bi pomagalo?
Ima kdo od vas kakšne oizkušnje, da ga je to pomirilo?

Kako naj se soočim s stresom?

Včasih bi najraje umrla, saj se čutim zelo pod pritiskom…

Hvala za odgovor!

Obupana

Pozdravljena,

V življenju pridejo trenutki, ko je neprijetnih situacij kar na enkrat veliko. Pomembno se mi zdi to, da iščete načine kako obvladati stres. Vsak mora seveda najti svoj način v katerem uživa in v katerem se sprosti. Seveda je najbolje najprej nekaj poskusiti, da nato lahko vidiš, če je to tisto kar ti leži. Poskusite z nečim, ki vas ta trenutek najbolj mika, lahko je to joga, sprehodi, rolanje,… možnosti je veliko.

Lep pozdrav, Tanja

HM….ko sem brala tvoje sporočilo, sem se počutila kot da pišem to jaz..razlika pri meni je samo to da jaz obiskujem 4.letnik, in da zaradi pritiska uspeh pada( seveda moje GREDE LENOBE)..

Stalno pod stresom

Če je mogoče, pojdi tekat, kolesarit ali na sprehod, to sprošča. Tudi meditacija ali joga, to drži.

New Report

Close