Najdi forum

STALNI ZOBJE

Spoštovani,

imam pet letno hčerko. Pri zadnjem pregledu pri zobozdravniku je ugotovila, da ima že stalen zob šestico. Danes, ob umivanju zob, pa sem ugotovila, da ima za prvim mlečnim zobom že stalen zob.
Zadeva me je kar malo presenetila, saj mlečni zobek se še nič ne maja.

Ali je potreben obisk pri zobozdravniku ali se bo vse to uredilo po naravni poti.

Hvala za odgovor in lahko noč

Sreča

Spoštovana sreča,

če se zobek še nič ne maje, potem je ekstrakcija za tako majhnega otroka lahko prav travmatična. Počakajte še nekaj tednov in se potem oglasite pri zobozdravnici, ki bo ocenila, če je odstranitev mlečnega zoba že potrebna.
Mimogrede pa le toliko – ne pozabite na prvi stalni kočnik, ki potrebuje res natančno in temeljito čiščenje (po tem, ko zobke umije otrok, končajo še starši).

Spoštovana,

najlepša hvala za odgovor.

Zobke ji pa zmeraj umijemo tudi mi.

Lep pozdrav

Sreča

Spoštovani,

šolska zobozdravnica, katero sem kontaktirala, mi je rekla, da moram otroka pripeljati čimprej, da ji zrijejo oba mlečna zoba spredaj.

Bojim se, glede na to, da je še tako majhna, da bo potem dobila kakšen odpor do zobozdravnikov.
Kot sem povedala so mlečni zobki še popolnoma trdni.

Kako ravnati?

Prosim za vaš čimprejšni odgovor.

Sreča

Spoštovana sreča,

v primerih kot je vaš se mnenja stroke nekoliko razhajajo. Nekateri menijo, da je potrebno take mlečne zobke odstraniti čim prej, spet drugi pa, da ekstrkacije niso nujne in da lahhko nekaj časa počakamo.
Če deklica ni preveč boječa, potem jo peljite k zobozdravnici. Če zobka nista majava, potem bo za ekstrakcijo potrebna uporaba lokalne anestezije.

New Report

Close