Stalni pekoči občutek
Pozdravljeni!
Imam en velik problem. Star sem 27 let. Imam stalno partnerko in redne odnose.
Pred nekaj meseci me je po normalnem spolnem odnosu med ejakulacijo (torej med “pritiskanjem”) naenkrat močno zapeklo na vrhu penisa oz glavici, in to notranja bolečina.
Od takrat imam stalne težave, pri uriniranju me redno peče, pri spolnem odnosu me med ejakulacijo tudi peče, tudi občutek med odnosom ni več isti. Prav tako je sam organ, nevem kako bi opisal, suh, nič ovlažen. Tudi izcedek sem večkrat opazil, sploh če npr zjutraj pritisnem iz spodnje strani na sečevod. Pred spanjem zvečer vedno iz notranjosti penisa ona poziciji glavice čutim na 10 sekund kot utrip srca – in občutek da moraš na malo potrebo. občutek je sekundni in izgine ter se ponovno pojavi čez 10 s.
Vsekakor je zadeva precej moteča, bojim se da je obisk zdravnika neizogiben, saj se najbrž morebitne poškode sečevoda ne pozdravijo same?
Vnaprej hvala za odgovore, in lep dan še naprej.
Spoštovani!
V predzadnjem stavku omenjate “poškodbe sečevoda”. Sečevod (ureter) je cevka, ki vodi urin od ledvic do mehurja. Sečnica (uretra) pa je cevka, ki vodi urin iz mehurja na prosto. Torej verjetno sprašujete po sečnici in ne po sečevodu?
Da bi prišlo do poškodbe penisa med spolnim odnosom (in posledično poškodbe sečnice) je mogoče. Pregled pri urologu bi to izključil. Sicer – če so spolni odnosi še možni, potem najbrž ne gre za poškodbo, je pa mogoče, da gre za kakšno okužbo. Čisto teoretično bi lahko tudi kaj od zunaj prišlo v sečnico in bi sedaj to povzročalo težave.
Verjetno bi pri zdravniku najprej izključili morebitno vnetje z odvzemom brisov sečnice (na klamidijo in na druge patogene bakterije) in če bi bilo to negativno in bi bil sicer klinični pregled normalen, bi bilo mogoče sečnico tudi pregledati – cistoskopija.
Sploh če je prisoten izcedek je vsekakor smiselno obiskati zdravnika, saj ta najpogosteje govori za vnetje zaradi spolno prenosljivih bolezni, lahko pa bi vnetje povzročal tudi kakšen tujek. Predlagam torej, da najprej obiščete dermatovenerologa, ki bo najbrž odvzel brise na “vse živo” in če potem ne bo bolje, obiščete še urologa, ki bo po potrebi “pogledal noter”.
Lepo pozdravljeni!