Najdi forum

stalne bolečine v križu

Spoštovani;
Stara sem 39 let, osem let pa imam stalne bolečine vkrižu, kasneje se je bolečina širila po levi nogi navzdol, v desno spino, kolke,nekaj let pa tudi bolečine v vratni hrbtenici in ramenih(v levi nogi v prstih imam tudi mravljince kot tudi v vratni hrbtenici in bolečino v zatilju).Opravila sem vrsto preiskv, izvid CT in MR so naslednje diagnoze:-stenosis canalis spinalis L4/L,hernia disci L5(majhna), protrusio disci L3/L4, spondylosis, spondylartrosis,na ramenih pa degenerativne spremembe rototornih manšet, v vratni hrb. tudi deg. spremembe.Opravila sem številne terapije, od zdravljenja v bolnišnici, zdravilišču, kiropraktiko, bioenergetiko, akupunkturo in dr. vendar izboljšanja ni.

Lepo Vas prosim če mi razložite navedene diagnoze, kot tudi za nasvet kam se lahko še obrnem,da bi obstoječe težave vsaj nekoliko izboljšala(jemljem veliko analgetikov, poleg pa še Amyzol pa Mirapexin).
Kakšne so Vaše izkušnje,morda mi Vi lahko pomagate?
V upanju, da mi boste čim prej dali odgovor se Vam vnaprej prav lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav
Smiljana

Draga Smiljana,

Dokaj podrobno ste opisali Vaše težave, vendar si na osnovi tega še vedno ne upam dati kakšnih konkretnih zaključkov. Vedeti bi moral namreč tudi kakšen je karakter bolečin, kdaj so le te najbolj močne, pri katerem gibu ali v katerem položaju itd, kar seveda lahko naredimo le ob pregledu.
Vaše diagnoze so zelo konkretne in obširne, v veliki meri tudi zelo splošne, vendar bi rajše videl posnetke sam, saj je včasih določena diagnoza odvisna od natančnosti in izkušenosti zdravnika. V glavnem gre za kar nekaj problemov v ledvenem delu hrbtenice, potrebno jih je selektirati, vprašanje kateri od teh Vam povzroča bolečine.
Zato Vas vabim, da se z dokumetacijo oglasite pri meni v Mariboru, kjer Vam bom lahko vse podrobno razložil.

Lep pozdrav,

New Report

Close