Najdi forum

Pozdravljeni vsi 🙂 končno sem se odločila še jaz pristopit in vam zaupat probleme z upanjem, da bom dobila kakšen nasvet od izkušenih in kakšno prijazno vzpodbudno besedo.

Sem še mlada, vse je začelo z mojim paničnim napadom, ki je prišel doma nepričakovano. Slabost, slabo počutje, nenadno hitro bitje srca, vročina mi je kar švignila čez glavo , pa še sama sem bila takrat doma sem postala še bolj panična , sem misla da bom kar umrla =/ sem bila pa kar pod velikim stresom zaradi izpitov… Potem v dežurno , vse preiskave, ščitnica, ekg srca, ultrazvok srca , kri, urin….. Vse ok. Jaz pa sem še kar tavala v temi in si iz glave nisem mogla izbiti straha kaj se mi je zgodilo, kaj je z mano narobe, ali je kaj hujšega ali imam kakšno hudo bolezen, velikokrat sem jokala , bila dobesedno izmučena od tega, od takrat naprej me je celo strah biti malo dlje časa sama doma. Joj, tako težko je priti iz tega ven… No potem sem bila pa skoraj vsak teden pri zdravnici, vmes naredila še CT glave, slikanje očesnega ozadja zaradi nenehnega pritiska v glavi , danes mislim, da je bilo vse izvir moje psihe, saj se mi je bolečina pojavila takrat, ko sem bila z mislimi spet pri mojih težavah. Ko zdravnica ni več vedela kaj, jaz pa še kar stokala , mi je dala napotnico za nevrologa in sem pri njemu dobila tablete amyzol (moram priznati, da je s tem, ko mi je predpisal te tablete “zadel v tarčo”, ker sem ravno nekaj takega rabila) , sem dobila še napotnico za MR glave, čakam na izvide… Morem povedati, da so mi tablete očitno izboljšale počutje od takrat. Vendar pa zmeraj, ko spet pomislim na to kar se mi je dogajalo postanem spet panična in srce spet bije hitreje 🙁 sploh ne morem ven iz tega, da bi rekla sama pri sebi vse je vredu z mano in bila spet tista srečna punca brez skrbi kot včasih, izpiti so se končali , jaz pa upam da se mi bo stanje zdaj ko grem na morje izboljšalo… :S

Pozdravljeni,

Popolnoma normalno je, da ste se ob prvem paničnem napadu prestrašili, saj ste verjetno mislili, da je nekaj narobe z vašim telesnim zdravjem. Ponavadi gre pri paniki za napačno interpretacijo simptomov, ki vodijo v ostale simptome (npr. Slabost – nato ste pomislili, da je kaj narobe z vami – zaradi strahu sledi pospešeno bitje srca – nato pomislite na morebiten srčni napad – sledi še močnejša telesna reakcija itd.). Seveda vse zgornje velja, če ne gre za telesno okvaro.

Tesnoba in panični napadi imajo svoj izvor, svoj vzrok, vendar je ta lahko skrit v nezavednem. Zato je pomembno, da najdete te skrivne kotičke ter jih predelate. Predlagam, da poizkusite s psihoterapijo.

Izkušeni vabljeni, da podate nasvet ali prijazno vzpodbudno besedo.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Pozdravljeni,

Hvala za tako hiter odgovor. Čisto tako kot ste napisali, začne mi razbijat srce pa se ustrašim, da me bo kar kap, potem me je bolela glava pa sem že imela v mislih vse možne resne bolezni. Ko se izključi ena bolezen pa že iščem drugo. Sem v začaranem krogu in iz njega je zelo težko.

Še enkrat hvala za nasvete in lep pozdrav!

New Report

Close