Najdi forum

Stalna oskrba bolne osebe doma

Spoštovani,

iščemo osebo, ki bi bila pripravljena skrbeti za našo mamo. Gre za 76 let staro bolnico z Parkinsonizmom. Je težko pokretna in potrebna je polne oskrbe. Stanuje v lastni večetažni hiši.

Skrbnici, ki bi bila pripravljena negovati mamo, ponujamo stanovanje v spodnji etaži ter primerno plačilo. Stroške stanovanja prevzamemo mi.

Matjaž

Pozdravljeni!! Nikjer niste napisali od kod prihajate. Sem pripravljena prevzeti skrb za vaso mamo saj imam izkusnje z nego in podobnim delom. Pripravljena sem pomagat tudi do 10 ur dnevno vendar brez bivanja, ki ga ponujate. Ce se vedno potrebujete pridno in vestno dekle me lahko poklicete na 031 743 794. Prihajam pa iz okolice Zalca.

Iz kje pa ste?

Morda bi bila primerna. Pošljite mi kakšen kontakt in se vam podrobneje predstavim…

lp

Pozdrav,

vse tiste bi rada opozorila na par stvari, ki jih morate vedeti preden sprejmete negovalko/ca v vaš dom.
1. Marsikdo se prijavlja za takšno delo, ampak bodite pozorni koga sprejmete, kajti zgodilo se vam bo, da boste na koncu potegnili kratko vi, ko boste ugotovili, da oseba nima pojma o negi in zdravstvenih problemih, ki pestijo varovanca. Zatorej pazite in preverite kdo je za to delo usposobljen! ( to vam razlagam iz lastnih izkušenj in ker sama opravljam delo negovalke na domu ).
2. Vsi tisti, ki se odločate za 24urno pomoč za vašega očeta, mamo, otroka…, pazite, da vam kaj ne zgine iz hiše oziroma stanovanja!
3. Ne izbirajte oseb za nego vaših najdražjih, katere so starejše od 50 let ( upokojenke ), ker nepokretnega človeka ne more negovat ( obolenje hrbtenice, križa, premalo moči in energije it.. ). Poiščite mlado osebo, da bo lahko negovala brez zadržkov ( dvigovanje in predvsem pravilno umivanje, ter da pozna zdravstveno stanje in se na podlagi tega odloči kakšno nego varovanec potrebuje ).Se opravičujem vsem starejšim od 50 let, ampak takšno je dejstvo.
4. Varovanec potrebuje veliko zaupanja v negovalko/ca, zato pazite na očeta, mamo, otroka…in sicer na njihovo obnašanje in predvsem na reakcije vaših najdražjih, ki tudi povedo ali nakažejo, da z delom negovanja ali negovalca kot samega niso zadovoljni.
5. Ko negovalca ali negovalko sprejmete na dom jo/ga prosite naj vašega domačega spravi iz postelje ( če zna to brez problemov , potem je že polovico dela opravljenega )!. Pomembno je pa tudi seveda umivanje bodisi v postelji, pod tušem, na stolu in pa stranišče, ki je za marsikaterega varovanca velik problem in izziv, kako se prebiti do tja.

To je vse iz moje strani, lep dan vsem!

Poiščite si kvalitetno pomoč in ne izbirajte med tistimi, ki nimajo te kvalitete.

Vsem tistim, ki pa iščete nego za vaše najdražje, pa vam pri izbiri želim veliko uspeha,
Za kakršno koli vprašanje in pomoč sem pa dosegljiva na mail: [email protected]

Mateja

Sedaj je mogoče s sodobno tehnologijo vse nadzorovati osebno 24 ur na dan. Lahko se vse fotografira in preveri, če je kaj zmanjkalo. Možna je montaža kamer povsod.

Jaz osebno bi še želela, da vse fotografira tisti, ki želi pomoč. Včasih pozabi-mo, kam smo kaj dali, potem so pa drugi osumljeni, dokler ne najde-mo.

Upoštevanje dostojanstva in medsebojna zaupanja vredna komunikacija je največ. Vsekakor pa je za to potreben čas, da se uskladita obe strani in vesta, s kom imata opravka.

Ga. MATEJA 77,

bi rada dodala v razmislek, vsekakor pa ne v zamero.
Sama aktivno delam na področju nege že 20 let in bom morala vsaj še naslednjih 20. Saj ste bili pazljivi pri navajanju starosti negovalca, vendar mi prosim lahko poveste, kako lahko uspešno opravlja nego, ki je fizično zahtevna, nekdo te starosti v bolnišnici??
Povem vam, da je to res fizično zahtevno kljub vsem tehničnim pripomočkom. Zelo me žalosti, da v preteklosti, pa tudi sedaj nikoli ni bilo na višjih ravneh zanimivo razmišljanje, kako naj ženska v 40+ tarosti po 20 ali več letih takšnega dela in po možnosti z vsemi zdr. težavami, kot ste jih omenili, sploh še uspešno dela??
Pomembno je, da so zaščiteni vojaki, policisti, cariniki,…………skratka: pretežno moški poklici.
Delo negovalk in sester so v preteklosti opravljale nune, ne pa ženske z družinami in vsemi drugimi obremenitvami!!
l.p.

Ga. Sapi, se popolnoma strinjam z vami. Prej nisem niti pomislila o tem, ko pa je bil moj sorodnik letos v Soči, sem ostala pa brez besed. To je težko delo, povezano z velikimi fizičnimi napori, blatom, urinom, znojem, slino, gnojem in krvjo. Vsi, ki delajo tam si zaslužijo trojne plače in benificirano dobo. Tudi vsi ostali, ki delajo tako drugje, bi si zaslužili priznanje.

Marsikdo ne zmore tako negovati niti najbližjega, kaj šele tujega človeka.

Vmes se pa vedno kdo najde, s katerim so težave.

Mislim, da bi morali naši vladarji že zdaj misliti na elegantne rešitve za vso starostno populacijo, ker si tam 1,2 3.

Spoštovani Matjaž.

Vem, da je minilo že precej časa, odkar ste dali oglas za potrebo po oskrbi bolne
osebe na domu. Upam, da ste rešili problem oskrbe. V nasprotnem primeru se mi
lahko oglasite na e-mail: [email protected], saj imam izkušnje s takim delom.
Lahko me tudi kontaktirate na tel. 070-287567.

Lp

Tudi mi bi potrebovali nekoga…
Nudimo brezplačno hrano, stroške in bivanje v hiši v zameno za druženje in pomoč babici v okolici Maribora. Gospa je pokretna, potrebuje bolj druženje in “varstvo”, ker težko hodi.
Prednost imajo starejše upokojene gospe, ki so se pripravljene preseliti k njej v hišo.

Kontakt: [email protected]

New Report

Close