stalež
Starši na sosednjem forumu modrujemo ali nam pripada nadomestilo za nego, ko je otrok hospitaliziran. Zanima nas, kako je za doječe/nedoječe otroke.
Hvala!
Ali mislite na bolniški stalež ali kako drugo nadomestilo?
LP,
Tanja
Ja, zanima me, kako je z bolniškim staležem za starša otroka, ki je hospitaliziran. Kot sem seznanjena sama, nam ne pripada. Pri svojem osebnem zdravniku dobim le dopust za spremstvo otroka, ko pride ali zapusti bolnico. Ali to drži in ali je za doječe otroke pravilo drugačno?
Mislim da to drzi, saj Pravila obveznega zdravstvenega zavarovanja izrecno dolocajo, daspremstva ni mogoce odrediti me dbolnisnicnim zdravljenjem.
Glede dojecih mater pa pravila pravijo, da ima mati v tem casu pravico do bivanja v bolnisnici; ne govorijo pa psebej o bolniskem staleza v tem casu, kar pomeni, da ga ni mogoce dobiti.
Je pa mozen bolniski stalez v casu bivanja v bolnisnici v primeru otrok s tezjo okvaro oziroma poskodbo mozganov ali hrbtenjace, pri katerih je potrebno usposabljanje starsev za poznejso rehabilitacijo na domu ter v primeru otrok s kronicnimi boleznimi ali okvarami v cau usposabljanja za poznejso rehabikitacijo na domu.
V ostalih primerih pa le za nego otroka!
Upam, da sem vam kaj pomagala.
Pozdrav,
Tanja Koderman
Forum je zaprt za komentiranje.