SŠOF
Hej, sama hodim na sšof, in sicer zdaj bom 3. letnik umetniške gimnazije. Priporočam ti, da kar se tiče učbenikov počakaš do začetka šol. leta. In ne, ni ti treba vsak dan nost s sabo listov itd. Mi smo mel enkrat na tedn risanje. in smo takrat prnesl liste, svinčnike… če je blo rečeno da prnesemo tempere al kej podobnga smo še tist prnesl. Drgač pa maš lih zravn križank trgovino Art..pa smo ponavad kr med odmorom kupl liste.:)
Pa res ne kupuj kšnih novih svinčnikov, barvic, čopičov…če maš še stare, ki so čist uredu. 🙂 Pa ponavad je tko da če vam naročjo da morte kupt nevem kok stvari…pou od tistga ne boste rabl.
aja no..kar se tiče učbenikov nej še rečem da na naši šoli je zmer tko da zadn dan zvemo stvari.:D
če boš rabla kšne učbenike ti lah tut js prodam.:)
Pozdravljeni!
Sem 1.letnik splošne gimnazije in ker mi gimnazija enostavo ne leži (zaenkrat mi kaže na dober uspeh) in zaradi vseh psihičnih problemov (zaradi šole), razmišljam o prepisu na SŠOF – fotografski tehnik, ker me zelo veseli fotografija, medijska umetnost itd. študirat pa bi šla v Italijansko Gorico na Visoko šolo za umetnost. 1.letnik bom končala na gimnaziji, a je možno da bi se vpisala direktno v 2.letnik na SŠOF saj nočem ponavljati 1.letnika. A je imel kdo podobne izkušnje? Prihajam iz okolice Ptuja torej bi morala bivati v DD, kateri je blizu šole, ugoden, in med boljšimi? aia zanima me še če naredim poklicno maturo za smer fotografski tehnik je možno študirat na Visoki šoli za umetnost v Gorici (digitalne umetnosti in prakse…) ali je boljše iti na srednjo medijsko šolo?
HVALA
Živjo!
Za vse, ki ste v dvomih glede vpisa na sšof..
Hodim v 1.letnik umetniške gimnazije,likovna smer in mi je super!
SPREJEMCI:če razmišljate o sšof, najbrž imate nekaj talenta in ljubezni do risanja. Ne bo škodilo, če doma malo vadite(kakšen stol po opazovanju, svinčnik, dežnik, kaj iz papirja), to pa bi moralo biti dovolj,ker res ni težko, mislim, da ni potreben noben tečaj, razen če boste imeli več samozavesti in si tega res želite.
LOKACIJA: Gimnazijci smo v prvem letniku v križankah samo enkrat, ostale dni pa smo na Roški, v isti stavbi kot srednja ekonomska, imamo pa svoje nadstropje. Telovadba je na Taboru, 3ure skupaj, tako da ni treba večkrat hodit tja. Seveda imajo Križanke svoj čar, je pa tudi roška v redu(razen stopnic ki vsem delajo težave;) Križanke so star objekt, zato mogoče na prvi pogled niso ravno klasična šola, ampak, hej, saj tudi mi nismo klasični učenci. Na začetku je nenavadno, ozki hodniki, starost, potem pa se navadiš in meni je postalo všeč, moje “razpadajoče”šole ne bi nikoli zamenjala za dolgočasno urejeno šolo.
DROGE:okej, vsi vemo kakšen sloves ima SŠOF. Ne bom lagala, res ogromno ljudi kadi, cigarete, travo, tudi kaj drugega. Ampak to se dogaja povsod, kdor hoče, bo probal in tudi z lahkoto dobil. Odvisno je od posameznika, ali bo šel v to ali ne. Seveda družba vpliva na to,ampak naj to ne bo eden od dejavnikov, ki odločajo o vpisu.
VZDUŠJE: osebno sem navdušena nad vzdušjem v šoli. Tukaj je toliko posebnih ljudi, ne le po videzu in stilu,da si res lahko daš duška in te ne skrbi, da boš preveč izstopal. Zanimivo je biti na tej šoli, ker res dobiš nek navdih, spoznaš zanimive ljudi, njihova mišljenja, naučiš se delovati v pestrosti,ki jo ponuja, ne najdem pravega izraza. V glavnem, meni je res v redu:)
UČITELJI:učitelji so učitelji in tudi na oblikovni ni dosti drugače. Ja, res jih je veliko malo”posebnih”,utrganih, večina razume nas učence, umetnike in se malo prilagodi(pri glasbi npr. velikokrat poslušamo in zraven rišemo itd.). Še vedno je nekaj takih ki jih nihče ne mara, še vedno zahtevajo neko mero tišine, pozornosti in dela. Na splošno:ni popolno, se pa da preživet:)
TEŽAVNOST,DELO,UČENJE ITD.:
To ni neka posebno težka gimnazija, ni pa lahka, še vedno moraš delati in se učiti. Jaz sem bila vsa leta OŠ odlična, zdaj sem prav dobra, učim se pa približno isto kot prej. Dobro je ,če sproti,znese pa tudi par dni prej, saj veste kako je:) Tako da glede snovi, nalog res ni nekaj ful zahtevno, je pa zato toliko več dela pri strokovnih predmetih(risanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike). Sproti se dobiva naloge za doma, projekte, pri katerih je treba biti natančen, saj je to likovna gimnazija in se gleda bolj strogo.Je bolj sproščeno, še vedno pa se moraš učit in delat, še posebej risat:)
ŠE KAJ?
Če vas še kaj zanima vprašajte:) Sicer sem tu komaj pol leta in se mnenje lahko spremeni, do zdaj pa mi ni žal. Pejte na informativce, na dan odprtih vrat, velika verjetnost je, da se boste v križanke zaljubili na prvi pogled.Šola je malo zmedena, zeloo neorganizirana, ampak prijetna, ima vzdušje, ima dušo. Ravnatelj na motorju je pa itak legenda;)
To je moje mnenje:)
Poglej si predmetnik prvega letnika srednje fotografske – že v prvem letniku je nekaj strokovnih predmetov, iz katerih moraš narediti diferencialne. Je pa tako, da se celo ljudje iz umetniške gimnazije prepišejo v prvi letnik fotografije, če si premislijo – očitno so diferencialni prezahtevni. Torej po navadnem prvem letniku ni šans, da bi se kar tako vpisala v drugi.
Zdaj bodo sprejemni izpiti za oblikovne šole, tako da se hitro prijavi!
V Mariboru je tudi oblikovna šola – tam nimajo smeri fotografija?
Glede vpisa potem naprej moraš pa res pogledati na spletno stran izbrane visoke šole – tam verjetno vse piše.
Glede dijaškega doma – mislim, da je večina ljudi z oblikovne šole na Poljanski. Cena je pa povsod enaka, kolikor vem.
Spoštovani osnosvnošolci in starši,
svojo šolsko pot boste najbolje zčrtali, če boste informacije oskali pri izvoru. Obiščite torej spletno stran želene šole, po potrebi pošljite vprašanja, jih pokličite ali se enostavno oglasite na šoli. Iskanje informacij po forumih, če so še tako dobronamerne, so plod lastnih izkušenj in so nemalokrat lahko zavajajoče.
Nenazadnje pa drži slednje, da je navažnjše slediti svojim sanjam, le to je recept za srečo.
Lep pozdrav vsem.
Hej!
Jaz se tudi zelim vpisati v sšof in me zanima ce ve kdo kaksi bodo sprejemci naslednje leto, ker me je tega takooo strah.. Razmisljam pa tudi to, da ko koncam solo ne bom imela sluzbe..(ima ze kdo izkusnje s tem?) Sem velik stvari ze prebrala o soli, o sprejemih, sluzbah pa se vseeno nemorem odlociti v katero smer bi sla, saj rada risem,fotografiram,oblikujem :D.
Najprej naredi sprejemne.
Srednja šola je za resno oblikovanje tako ali tako premalo in je treba znanje nadgradit, izpilit, se specializirat na visoki šoli/faksu/akademiji.
Kakšni so sprejemni izpiti, je znano, ker gredo vedno po istem principu. Število potrebnih točk je na več straneh na netu.
Otroci, telefone imate stalne po rokah, ves čas ste konektani, dajte še kaj koristnega kdaj poiskat z vsemi temi svojimi gadgeti, ne same fotke luštnih punc/fantov, muzko, posnetke, FB, instagram gonit.
Ojla 🙂
Js sm zdej 9. razred in me zlo zanima risanje in nasplosno umetnost in bi se rada vpisala na sšof – umetniska gimnazija. Ampak me je strah kaksni so sprejemni izpiti pa ce jih bom nardila. Likovna mi gre drgac kr dost dobr in sm tut nadarjena na tem podrocju. Druga stvar, ki me pa zanima je pa, kko je z omejitvami opisov. Js bom vrjetno v vseh letih skupi zgubila 4 – 6 tock, in me zanima, ce mam se usejen moznost da pridm gor 🙂
Zivjo
Jst bi se zlo rada vpisala na ssof pac likovna gimnazija,kr mi gre risanje in slikanje zelo dobro,risem in slikam tut drugim po narocilih in na vecih tekmovanjih sem bila prva,tako da bi sigurno naredila sprejemca.Me pa ful skrbi glede tock…v sedmem razredu sem imela zelo slabe ocene vglavnem 4,par 5,mela sem pa tudi 3 in 2.V osmem sem imela dosti boljse ocene,v devetem bom pa imela malo boljse kot v osmem.Do sedaj imam 82 tock in to je zelo slabo…do konca devetga bi imela v najboljsem primeru 128.zelo si zelim da bi hodila v likovno gimnazijo kasneje pa tudi studirala v tej smeri,a mislim da to nebo mozno ce bo omejitev upisa….
Na filternetu poišči, koliko točk je bilo treba v preteklosti za vpis na to šolo. Če ne najdeš, naj ti poišče vaša svetovalka na OŠ. Mislim, da zadnja leta ni bilo sploh omejitve za gimnazijski program, niti lani ne, ko je bila izredno številčna generacija.
Prijavi se na sprejemce, saj bodo kmalu, kajne, in potem boš videla naprej. Veliko sreče.
No pač jaz sem šla v petek na preizkus likovnr nadarjenosti za smer gimnazija in bom malo opisla za vse tiste katere skrbi:
1. Naloga: meli smo en listek a5 formata na katerem si mogu postavit čajno svečko pa odprt paket užigalic in nekaj užigalic dat tut vn in jih postavit v zanimivo kompozicijo. In nato vse skupaj prenest na risalni list s svinčnikom.
2. In 3. Naloga so ble združene: Imel si list s 4 avtobusi (kot pobarvanka) in si mogu enga vn izrezat in ga umestit na risalni list nato pa domišljijsko narisat ozadje in porisat tud avtobus vse s tempara barvami.
4. Naloga: men osebno najtežja. Smo pa mogli narest zmaja v 3d iz šeleshamerja. Pa mogu jr bit strašljiv. Mel smo 1,5 h časa.
U glavnem časa je blo dovolj tko da ne se sekirat glede tega pa srečno vsem ❤
Mene nekaj zelo zanima, sm v ,9. Razredu in se hočem upisat v oblikovno šolo. Razmišljam med likovno gimnazijo in grafično smerjo, moji starši navijajo na lik. gimnazijo ker se več naučiš in te pol sprejmejo naprej ko greš študirat. Jst ne vem če hočem na gimnazijo ker si nočem unict teh najstniških let da bi se non stop sam učila. Pa gimnazija se mi zdi ful težka.
Razmišljam da bi šla na grafiko ker so predmeti ful Bol okej in še ena moja prjatlca gre tja. Povedala sm mami ampak je rekla da je grafična smer zanč, in da ne bom sprejeta ko bom šla študirat, in da nebom dobile poklica če bom šla tja. Ne vem kaj narest, če ma kdo kaksn nasvet o obeh smereh, al pa kako se pogovorit z starši bi zelo cenla.
Hvala