Lep pozdrav!
Ker se vsako leto odlocim, da bom poskusila nekaj novega, sem se letos odlocila za srfanje! Zanima me naslednje:
– kje bi kupila kaksen srednje dober srf ( al surf – kakorkoli se pac napise) za zacetnico?
– kaksne firme naj bo ta srf, kako velik, na kaj moram pri nakupu paziti
– koliko stane taksen srf?
– a se ga sploh splaca kupit, predenj poskusim?
– v koliksnem casu se clovek nauci razmeroma dobro ali vsaj povprecno srfat?
– na kaj moram pri srfanju paziti?
to bo nekako vse!
upam da mi bo kdo odgovoril
lep soncek pozravcek vsem!
Najprej moram povedati da nisem expert za surfe. Surfam sicer ze dve leti, ampak se to le nekaj tednov poleti, tako da sem dalec od profesionalca 🙂
Surf je sicer dokaj velika investicija, ampak pomoje ne bos imela nic od “predhodnega probavanja”. Zadeve se moras toliko naucit da znas drzati jadro in se peljati naravnost, sele takrat postane zabavno. V tisti uri ali dveh kolikor bos ti prezivela na sposojenem surfu te bo vse skupaj minilo ker bos kar naprej dvigovala jadro – bolele bodo roke, noge, hrbet… na svojem surfu ti bo lazje, ker bos imela vec casa. Samo surfanje je pa potem SUPER!! Nekaj najboljsega kar sem kdaj poskusil (sploh srednje mocan veter, tako da skoraj z ritjo po vodi drsis – 100% zabava!)
Ok, ce te do zdaj ni minilo, je s temi stvarmi takole :
Stalo te bo od 200.000sit naprej. Kupi velik surf (3 metre) z veliko prostornino (150litrov). Na takem surfu bos najbolj stabilna. Moras vedeti, da je najtezje stati na surfu dokler je pri miru 🙂
Kje kupiti.. ne vem. Pri nas sem videl dve trgovini s surfi – Obsession na trubarjev (tja se ti sploh ne splaca ker nimajo surfa pod 250 jurji.. in to samo dila!!) in pa se ena trgovina v blizini tavelikega Mercatorja (hudica, pozabil sem ime.. zal mi je.. je pa eno ali dve ulici nazaj )). Samo v tej trgovini se nisem bil. Imajo pa v izlozbi veliko surfov. Zgleda zanimiva, pomoje se splaca pogledat.
Itak ti bo pa prodajalec vse svetoval. Kako veliko jadro (pomojem bi moralo biti tam okrog 4 kvadrate ok), kaksen surf.. odvisno od tvojega budgeta 🙂
V kaksen casu se naucis surfat? Jah, to je odvisno od volje, talenta, sposobnosti.. ampak z malo truda se lahko v dveh dneh ze peljes sem pa tja… obracas na mestu… kasneje pridejo na vrsto obrati.. samo uzitek je ze sama voznja, obracati v voznji se ze naucis kasneje.. na mestu pa ni problem. Bos pa potrebovala nekoga ki ti bo vsaj malo razlozil princip delovanja surfa. Ker ni trik v tem da veter piha direkt v jadro in te poriva naprej 🙂
Paziti pri surfanju nimas kaj.. ko pades ne boli :)) Ceprav je priporocljivo izpustiti jadro ko padas…
Aja, se nekaj (to je blo zame kakor neko zlato pravilo…ker res deluje): ko stojis na surfu SE NE BATI POTEGNIT JADRA K SEBI! Pa kaj ce pades v vodo na hrbet. Pa kaj ce jadro pade nate. To se zgodi 10x, enajstic se ze peljes. Najmanj imas od surfanja ce drzis jadro dalec od sebe in se nagibas naprej da ga komaj drzis.. tako dela vecina ljudi.. ne vem zakaj, ampak vsi se bojijo potegnit jadro k sebi…
Lep pozdrav! :))
Joj, hvala…ti sploh ne ves kako zelo si mi pomagal…le za trgovino se moram se pozanimati…
surf si bom od prjatla sposodila, tko da ga nam mela sam 2 ure…:) hm samo upam da ne bom zgubila volje, ampak ponavadi sem trmasta in je ne:)
Saj je bilo tudi pri smucanju na vodi tako, da ni slo najprej, potem je pa najboljsi obcutek…no ja surfanje je najbrz vseen tazje:)
🙂
LP
hvala se enkrat!!!!!!!!!
Še ena informacija zate: Trgovina se imenuje Fun sports..Celovska cesta 280, Lj
Tukajle pa imas se internet page: http://www.sporttrade2000.si/
Lep pozdrav!
Ana
Ja pa se nekaj intenet strani..če te zanima..
http://www.slosurf.com/
http://www.ujusansasurfklub.si/
Lep pozdrav!
Lahko mi pises na e-mail: [email protected]