Najdi forum

Lepo pozdravljeni!

REdno prebiram vaše nasvete in odločila sem se da vas prosim za nasvet.SEm poročena in imava z možem otroke.Živiva sama z družino najino in problem imam v tem da že nekaj časa ne vem kaj je z njim narobe.ON hodi v službo jaz sem doma na porodniškem dopustu.Ko je doma se kar nekaj jezi ko gre v službo pokliče kako je doma za naju pa sploh nima časa,saj ko otroci gredo spat bi se lahko pogovorila pa imela čas za naju a on se izmika pa ne vem zakaj?Spijaznila sem se da mi pozornosti ne izkaže saj naj bo rojstni dan ali obletnica poroke rojstvo otroka ali kaj drugega za njega je to navaden dan.KEr imam ga rada in imam poleg najinih otrok samo še njega bi ga ne rada izgubila.Ne vem komu se naj potožim ker staršev nimam on pa si časa za meme ne vzame.Mislim da se kot mož in žena moreva spoštovati pa tudi ljubiti ,čeprav on ne pokaže ljubezni.PRosim za nasvet!

hvala!

Je bil tak že ves čas ali se je spremenil šele zdaj? Si prej to tolerirala in mislila, da bo kasneje bolje? V drugem primeru si ga zelo polomila, ker nisi ukrepala prej in si si ustvarila družino z moškim nezmožnim prave bližine. Če pa je sprememba nastopila naenkrat, poskusi vsekakor ugotoviti, kje je vzrok.

želim ti veliko sreče in upam, da boš zadevo rešila.

Ojla!

Povej mu, kaj pogrešaš: pozornost – povej, da je to zate znak, da te ima rad, če tega ne boš povedala, pozornosti ne bo in tvoja ljubezen do moža bo počasi slabela.

Poišči si tudi družbo – ženske prijateljice, s katerimi boš lahko predebatirala svoje težave – ženska rabi oporo drugih žensk predvsem v tem občutljivem času, ko ima malega otroka, rabi njihove izkušnje, nasvete, moralno oporo starejših modrih žensk – v skrajni sili tudi po telefonu. Ne pričakuj vsega od moža, ker enih stvari ti on ne more dati.

Pozdravček!

Pozdravljena,

verjamem, da ti je v teh trenutkih, ko si na porodniški, še posebej težko. Doma si z detetom in nikogar nimaš, s katerim bi se lahko pogovarjala. Dete, ti še ne more odgovarjati, nikomur ne moreš izpovedati svoje stiske. Mož cele dneve dela, ko pride domov, je utrujen in ti ne naklanja pozornosti, po kateri hrepeniš.

Z moškega vidika to izgleda nekoliko drugače. Obremenjeni smo s skrbjo, da bomo kot družina preživeli, da opravimo svoje delo kar najbolje. Dejansko vas zelo malo kličemo, še posebej med službo. Moški v službi razmišljamo o službi, doma pa o domu, družini in partnerki. Torej čas, ki ga moški preživljamo v službi, ni ravno primeren za reševanje družinskih problemov. Pri ženskah pa je ravno obratno, v službi razmišljate o domu (otrocih, možu…, število klicev, ko ste v službi, je običajno veliko), doma pa o službi, kaj se dogaja tam… Nekatere sodelavke v službi ne delajo skoraj nič, potem pa fascikle domov nosijo, …

V času, ko moža ni doma, si poišči partnerko(e) za pogovor (sošolke, prijateljice, …) Z njimi boš zapolnila čas, ko ti je težko. Med tem časom pa lahko tudi zelo veliko storiš za svojega moža (če seveda želiš). Pričakaj ga dobre volje, saj s tem tudi otroku(om) daješ občutek pričakovanja, da bo mož, ko bo prišel domov, dobrodošel. Občutek sprejetosti, dobrodošlosti je za nas moške zelo pomemben. Pusti mu, da pride domov. S tem mislim, da z njim ne načenjaj tem vsaj 10 minut po njegovem prihodu domov. Daj mu prostor in čas, da pride domov tudi miselno in čustveno. Vsakdo ima določena pričakovanja ob prihajanju domov. Poskusi izvedeti, kakšna so njegova pričakovanja, kaj si želi. Poskusi to tudi uresničiti. Običajno si ne želimo nič nemogočega, preproste stvari. Povej mu, česa si ti želiš. Povej iskreno. Vsak mož, ki ima rad svojo ženo, bo to tudi storil. Nihče ne zna brati misli, zato je pomembno, da povemo (tako moški kot ženske), česa si želimo.

Povej mu, da je tudi on (poleg otrok) pomemben v tvojem življenju. Povej mu, da verjameš vanj in v svojo družino. Korak za korakom vama bo uspelo zgraditi srečen zakon. Ob tem pa se moraš(ta) zavedati, da je uspešen zakon vsakodnevno garanje in da stopicanja na mestu ni. Ali napreduješ, ali pa nazaduješ. Vsak korak k izboljšavi se obrestuje. Verjamem, da vama bo uspelo vzpostaviti stik in srečen zakon.

New Report

Close