Najdi forum

srečanje -Kamnik

Živjo!

Sem iz Kamnika in že vse od ustanovnega zbora dalje čakam ,da se kdo iz mojega konca odloči da nas “spravi”skupaj.
Gospo Metko in Veroniko sprašujem kako naj bi te skupine po posameznih krajih delovale.Želim se srečati z vami,lahko bi nam preskrbela karto -celoletno za Arburetum (en vstop redna cena je 1000 sit).Morda bi se tam srečali ,se sprehodili ,potožili in šli na “kofi”.

Kamnik in okolica ,če boste to prebrali se mi javite.

Pozdravček Tanja

Pozdravljena, Tanja!

Vse prijavnice so zbrane pri predsednici društva Metki Čeplak, ki ima že izoblikovano lokacijsko strukturo vseh doslej prijavljenih članov. Informacije v zvezi s člani dobite pri njej, na tel. številki, ki je bila objavljena tukaj:

V bližnji prihodnosti (še pred dopusti) imamo v načrtu še eno skupno srečanje nekje v naravi, ki bi bilo povsem NEFORMALNEGA značaja in bi imelo predvsem SPOZNAVNI namen. Na tem srečanju bi se osebno bolje spoznali, povsem svobodno poklepetali, zbrali vse vaše predloge in mnenja o nadaljnjem delu, se organizirali v posamezne regijske skupine (če tega nismo storili že prej) in zastavili okvirne smernice za njihovo delovanje, konkretizirali jesenske aktivnosti Društva … in še kaj. Seveda moramo vedeti, koliko vas je za takšno srečanje zainteresiranih in ali bi se ga udeležili.

Glede delovanja področnih skupin za samopomoč je moje stališče naslednje:
Izogniti se moramo nevarnosti, da bi se preveč “drobili” in se začeli doživljati kot “mi”, “vi” in “oni” … Zelo pomembno se mi zdi, da še naprej gojimo občutek pripadnosti k enotnemu “Društvu” in vzdržujemo pozitivno društveno klimo (občutje povezanosti in zavzemanja za skupne cilje).
V področnih skupinah bomo uresničevali predvsem tiste cilje, ki se laže realizirajo v majhnih, intimnejših skupinicah, ki temeljijo na krajevni bližini in omogočajo pogostejše ter bolj osebne odnose. V skupinicah bomo laže izpovedali osebne stiske, se neposredno podpirali, hodili na sprehode, se morda udeleževali skupne telovadbe, sedli kdaj h kavici, se nakrohotali (ker pač ne bomo “jokali” in “stokali” ) … , skratka, izhajali iz potreb in interesov vsakega posameznika.
V enovitem društvu pa bomo laže uresničevali tiste cilje, ki so skupni vsem članom (ker skupnemu društvu daje posebno moč njegova številčnost(!) članov): npr. prizadevanje za priznanje bolezni s strani stroke, urejanje statusa bolezni FM in SKU v sistemu zdravstvenega in invalidskega zavarovanja, osveščanje laične in strokovne javnosti, izdajanje društvenega glasila, internetni forum in spletna stran društva, organiziranje strokovnih predavanj, širša družabna ali športna srečanja, skupni izleti ipd.
Na spletni strani bo odprta nova podstran o delu Društva za fibromialgijo in o delu posameznih regijskih skupin. Seveda moramo upoštevati tudi dejstvo, da velik del naših članov nima možnosti povezovanja preko interneta in so dosegljivi samo po drugih poteh pisnega komuniciranja (osebna pisma, sporočila v reviji Viva ipd. ).

Veseli me, Tanja, da ste pripravljeni vložiti tudi svoj osebni prispevek k delu društva oz. regijske skupine za samopomoč. Se vidimo na srečanju in se dogovorimo za naprej (če se ne boste “Kamničani” že prej organizirali).
Vabilo za skupno srečanje bo še objavljeno naknadno.

Lep, prisrčen pozdrav!
Veronika

Tanja, jaz sem pripravljena prevzeti organizacijo za okolico Domžal, torej tudi Kamnik. Vendar pa mislim, da bi bilo nujno , da se še enkrat srečamo kot je predlagala Veronika. Na srečanju bi se dogovorili o tem, kaj pričakujemo od skupin, kako bomo delali…
Lahko mi pišeš na mail, pa se bova dogovorili tudi za sprehod po arboretumu, jaz letno karto imam.
Zdaj pa na plan s predlogi o kraju srečanja za vse, ki bi bilo verjetno v bližini Ljubljane.Tudi jaz se bom pozanimala, kje bi to lahko bilo.
Pozdrav vsem.Marti.

Sem za srečanje, mislim da je prav da se še enkrat organizira skupno srečanje , da bi se med seboj spoznali………potem pa je lahko tudi območno seečanje. jaz sem iz Kranja tako da se lahko udeležim v Kmniku ali Domžalah, za glavno srečanje mi je vseeno do LJubljane lahko pridem.
Vsem prav lep pozdrav
Smiljana

Spoštovana ga. Marti!

Vesela sem, da ste pripravljena prevzeti organizacijo srečanja. Prosim, če me pokličete po telefonu, ali pišete na osebni mail, ali mi sporočite svojega, ker vas nikakor ne morem dobiti. V okolici Kamnika Domžal in Mengša je kar nekaj bolnic s FM in bi bilo priporočljivo, da se srečujete na sprehodih, pohodih, rekreaciji, kavici in drugih aktivnosti, ki vas zanimajo. Seveda bi se v Društvu dogovorili za program in smernice delovanja, tako, da bi vsi delali enotno. Glavnina aktivnosti, kot so predavanja, izobraževanje pa bi se dogajalo v Ljubljani. Nekaj je o tem pisala že Veronika, Kaj več pa bi se dogovarjali na skupnih sestankih.

Pozivam še vse, ki berete FORUN in bi se želeli aktivno vključiti v delo , da se javite. Veseli bomo vsakega. Lahko me pokličete na GSM 041 44 92 94.

Potekajo priprave na piknik, ki bo v začetku meseca Julija. Kaj več o tem takoj, ko bo znana lokacija.

Vse ki nas berete lepo pozdravljam in želimo čimbolj znosno prenašanje težav.
Lep pozdrav, Metka

Metka, moj email je [email protected], se bom pa jutri javila po telefonu.
Mislim isto kot Veronika in vi, da se dobimo na srečanju in dogovorimo o teh stvareh. Čimprej, da nas dopusti ne prehitijo.
Pozdrav vsem.Marti.

Skupina bolnikov FM iz okolice Domžal, Kamnika,Mengša se bo predvidoma srečala naslednjo sredo, 23. 06., ura in kraj srečanja bosta objavljena naknadno, lahko pa napišete svoje predloge glede kraja. Vse člane bom o tem še telefonsko ali pisno obvestila.
Pozdrav vsem in kmalu nasvidenje. Marti.

New Report

Close