SREBEČ ANUS
Pozdravljeni.
Lepo bi prosila za nasvet. Moj sin je star 8 let in ga srbi anus tako da se razpraska.Bila sva že pri zdravniku in je prvo dobil Vermox tablete, ki niso pomagale. Nato drugič pa sva dobila Canasten kremo. S Canasten kremo maževa 4x na dan. Po nanosu kreme Canasten se stanje zeloo hitro umiri a čez 1 uro ga spet srbi.Poskusila sem že z raznimi negovalnimi kremami ki nimajo učinka. Razen pomagal mu je od Bioderme Sos sprej. Kaj mi svetujete ? Najlepša hvala
Poglejte v času največjega srbenja, če ima otrok še vedno gliste. Najpogosteje je srbenje izrazito zvečer oz. ponoči. Razprite ritnici, osvetlite in če ima gliste, boste opazili do 1 cm velike belo prozorne, gibajoče gliste. V tem primeru je ptorbno Vermox jemati 1 tbl na 14 dni, 2-3x.
Če glist ni, lahko zdravnik naredi analni bris na streptokoka (kot za angino), poznano je stanje, ki povzroča sicer manj srbenja, pa zato pekoče bolečine analno. Gre za streptokokno vnetje kože ob anusu.
Proti srbenju najbolje pomagajo kortikosteroidne kreme, ki jih nanesemo 1x dnevno, 3-5 dni.