Najdi forum

Srčni utrip

Spoštovani!

Pri NS je bil v 13. tednu ugotovljen srčni utrip 147. Zanima me ali je takšen srčni utrip res prenizek oz. kakšne so normalne vrednosti. Je srčni utrip res lahko nižji ker naj bi plod spal oz. bil umirjen?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

ker gre za izrazito nizko nosečnost, jaz pa nisem perinatolog, vam bo na vprašanja, ki jih zastavljate, bolje odgovoril dr. Pušenjak.Svetujem, da vprašanja posredujete njemu.

Načeloma velja, da je s stališča prenatalne detekcije genetskih nepravilnosti je precej bolj kot samo vrednost srčnega utripa pomembna kombinacija vrednosti srčnega utripa in nuhalne svetline. Za samo vrednost srčnega utripa, ki jo navajate, pa velja, da je ta na spodnji meji normale za gestacijsko starost.

Lep pozdrav,

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close