Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Srček mi bije zelo počasi

Srček mi bije zelo počasi

Lepo pozdravljeni

Stara sem 25 let in imam težave z zdravjem. Že nekaj let se zdravim za GERB- om, pa zaradi alergij (celoletni rinokonjunktivitis), alergij na veliko vrsta hrane (predvsem mleka, žitaric….). Postala sem tudi anemična (pomanjkanje železa), imam vsakodnevne glavobole. Poleg vsega pa me je začel matrati tudi pritisk, ki ga imam le redko nad 80, ponavadi 80/60, pulz pa 52, 48, največ 54. Ne ukvarjam se s kakšnim posebnim športom, čeprav sem začela mmigati v fitnesu, da bi si izboljšala krvni pritisk. Jemljem veliko zdravil, Ranital, Lekadol, Letizen, železove kapljice…. Odkar jemljem Letizen se mi zdi,, da imam nižji srčni utrip, večkrat me stoska v prsih…. kaj menite, bi bila savna primerna zame, ali imam prenizek krvni tlak in utrip da bi se parila v vročini? Kaj drugega mi je še storiti, se bi morala naročiti na pregled h kardiologu? Je možno, da vse tablete, ki jih jemljem vplivajo na moj srčni utrip?
Naj povem še to, da sem bila tudi pri psihiatru in dobila tablete Seroxat, ki jih sploh ne upam jemati, ker se mi zdi, da mi srce že zdaj trpi, kaj šele, če bom jemala še več tablet. Trenutno nisem pod stresnimi situacijami, imam umirjeno in srečno življenje, drugače se počutikm vredu, samo ta utrip me skrbi in tiščanje v prsih, pa to počasno bitje srca.
Za vsak nasvet vam bom zelo hvaležna. Lepo pozdravljeni.

V postu sporočate za katerimi boleznimi bolehate. Našteli ste jih kar nekaj (GERB, alergija na nekatera hranila, sideropenična anemija, nizek krvni tlak, počasno bitje srca…).

Ne bi znal odgovoriti na vprašanje katero od zdravil, ki jih jemljete, najbolj zniža krvni tlak in upočasnjuje delovanje srca. Nekoliko sumljiv je Letizem. Napisali ste, da imate umirjeno in srečno življenje. Če je v resnici tako, mi ni jasno, zakaj vam je zdravnik predpisal Seroxat.

Če bi radi obiskovali savno, nimam nič proti, vendar naj bo čas izpostavljanja zelo visoki temperaturi čim krajši. Oblivi z mrzlo vodo nekoliko dvigajo krvni tlak. Morda vam bodo koristili. Sicer vam priporočam postopno vedno hitrejšo hojo v naravi.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Živjo*

Tudi jaz imam podoben problemček.In sicer sem se pred 3leti na PeK vodila zaradi pogostih atrij. tahikardij. Dobila sem Cordaron 200mg vsak dan po 1tableto..včasih so mi tudi na polovičko zmanjšali* Pred enim mesecom pa so se spet začeli pojavljati napadi hitrega bitja srca, ob pregledu so mi ukinili cordaron in dali concor 2,5mg. Sedaj jih jemljem že več kot 2tedna, do petka je bilo vse uredu, počutje, srce, vse uredu! V soboto pa sem se zelo slabo počutila, izmerila sem si pritisk in pulz..pritisk je bil 100/40, pulz pa 41. Peljali so me k dežurnem, od tam pa so me sprejeli na ipp, tam so mi naredili ekg, vzeli kri,.. do zaključka so prišli da je mogoče prevelik odmerek naj jemljem samo še polovičko 2,5 mg tablete. Pritisk se kar ne zviša, pulz pa tudi ne.. najbolj se mi to čudno zdi da imam tako nizek pulz, tudi do 42 na minuto . pritisk imam pa okoli 100/ 43.. nevem več kaj naj naredim, ali so to res tableti krivi ali je lahko kaj drugega! Še to da povem, s športom se ne ukvarjam preveč.
Hvala že za vnaprej
LP Nina

Na zgornje vprašanje sem že odgovoril. Na kratko: mnogi odrasli ljudje imajo nizko srčno frekvenco (pod 50 ali celo pod 40 utripov na minuto). Če je v izvidu EKG prisoten “sinusni ritem”, taki izvid kaže na dobro trenirano srce. V nasprotnem primeru je indiciran pregled pri kardiologu.
Kronično nizek krvni tlak imajo mnogi ljudje, med njimi so mnogi, ki nimajo nobene težave. Nekateri ljudje imajo pisane težave, ki ih pripisujejo nizkim vrednostim tlaka, so pa zanje krivi razni dejavniki (nizke vrednosti tlaka, prevelike telesne ali duševne obremenitve, spremembe vremena, itd.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Odgovor že poslan.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close