Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Srček

Srček

Pozdravljeni,

Stara sem 29 let, telesne višine 168 in telesne teže 50 kg. Sem kadilka in se zadnje čase bolj malo ukvarjam s športom. Nekje teden dni nazaj me je začelo tiščati pri srcu in utrip se mi je zelo povečal. Mislila sem, da se bo umirilo,a se žal ni. Že prej se mi je dozdevalo, da se hitreje utrudim, na primer ko sem šla po stopnicah. Zdaj pa ko zjutraj vstanem, mi srce začne biti kot noro in zraven pa me pri srcu tišči. Verjetno stanje poslabšam ker sem tipična kadilka in zjutraj obvezno ,,pomalicam,, kavico in cigaret. Zadnje čase pa se mi takrat močno dvigne tudi pritisk 149/96, utrip 113, katerega imam drugače nizkega tudi 96/66. Že od prej imam težave z ,,vrtoglavicami,, ki so jih predpisovali nizkemu pritisku. Namreč sem zelo težko pokonci – stoje. Po naravi sem zelo čustvena in po pravici povedano me je že tole prestrašilo saj imam na momente občutek, da bom kar umrla. Sploh, ker me boli še leva roka in če prebereš znake za infarkt ali kakšno obolenje je to to. Prosim za nasvet. Ali je smiselno obiskati zdravnika?. Še to, pred kakšnim mesecem sem ponovno občutila palpitacije, ter odšla do zdravnika, ki mi je naredil EKG, vendar je bil takrat normalen – komentiral je, da je to čisto šolski primer navadnega EKG-ja.

Hvala, LP

Do zdravnika je seveda smiselno iti, za infarkt (kar vas verjetno skrbi) pa se mi težave ne zdijo sumljive. Tudi merjnje pritiska takrat, ko se prestašite ne da posebno verodostojnih rezultatov. Tudi s študiranjem raznih simptomov in potem iskanjem teh pri sebi, lahko pri sebi najdete kopico bolezni (in strahov).
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozabila sem podati podatek, da ravno prebolevam virozo. Sicer nimam vročine. Imela sem že takšne napade hitrega bitja srca, ampak samo kadar sem prebolevala vročino. Ker bolečina vztraja levo nad srcem. Srce bije hitreje ne glede na moje poiskuse da ga umirim. Se pravi globoko dihanje… V bistvu raje sploh ne vstajam ker je potem katastrofa.
A je možno da ima viroza kaj s tem. (Drugače pa že od nekdaj ni nič nenavadnega, da se mi pritisk ko vstanem zelo zniža, bitje srca pa močno poveča).

Ob vročini je utrip hitrejši a zgolj zaradi viroze nimate nekega groznega razbijanja. Koristno bi bilo napade razbijanja srca ujeti na EKG, povsem verjetno pa je, da ne gre za kaj posebnega.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

Ponovno se obračam na Vas. Namreč še vedno me boli pri srcu (vem, da srce ne boli), kot ponavadi sem zaradi tega nekoliko zaskrbljena. Bolečina je neprijetna in vzbuja mojo pozornost, je nekako stiskajoča in zbadajoča. Ves čas imam čuden občutek na tem mestu. na pregled sem se naročila pri kardiologu, ki ga imam 02.09., vem da je datum blizu, pa se vseeno obračan na Vas, če morda znate svetovati od česa bi to bilo?

Hvala in lepo pozdravljeni!

Žal vam zgolj iz podatka, da gre za neprijetna občutja v prsnem košu ne morem odgovoriti kaj konkretnega. Glede na najpogostejše vzroke takih težav pri 29 letih pa se mi zdi precej vprašljivo, da jih boste razrešili pri kardiologu.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav;

Po krajšem premoru, so se mi zopet pojavile težave. In sicer večkrat na dan začutim srčno aritmijo. Iz spanja pa me zbuja nepojasnjen strah, kot neka tesnoba, ki me na desni strani (,,srca,,) stisne (zatrese) in me zbudi, ob tem čutim neprijeten občutek in nepojasnjen strah. Tako , da me zjutraj od tega tresenja boli desno v višini pazduhe in cela desna roka. Že dva meseca jemljem coaxil in pa dodatek k prehrani Algea. Glede na to, da sem nekaj časa doživljala panične napade in občutke tesnobe in ob tem vedno trpi srce. Me zanima kakšno škodo povzročiš srcu s takšnimi občutki in ali je možno, da so aritmije posledica tega?
Imam nizek pritisk, 99/66, tudi ob napadu aritmije.

Prosim za mnenje

Ni nujno, možno pa je. Občutki tesnobe neposredno ne škodijo, kar se tiče aritmije, pa je odvisno, za kakšno motnjo ritma gre. Posamezne utripi “iz vrste” niso problematični. Je pa nestresno življenje vsekakor bolj zdravo kot stresno. Lep pozdrav!

Lepo pozdravljeni,

Opažam, da sem že malo ratresena:), saj sem desno stran zamenjala z levo. Namreč stisne me na levi strani in me že kar nekaj dni boli tudi cela leva roka. Danes mi je tudi rahlo slabo. Seveda me zanima ali bi lahko bilo povezano s srcem, glede na to, da je bil nedavni ekg normalen.
Se mi je pa zgodilo na magnetni resonanci, da mi je sredi preiskave začelo srce tako biti, da sem mislila, da mi bo na trebuhu ven izskočilo. Sem bila že skoraj prepričana, da bo ven ušel. Nisem se ustrašila, kaj bi lahko to povzročilo?

Hvala, Lp

Glede na starost in vse do sedaj napisano tega tiščanja ne bi pripisoval srcu, tudi če tišči na levi. Če imate napade hitrega bitja srca je najbolj koristno, če jih je možno takrat “ujeti” na EKG, zelo koristen podatek je lahko že to, koliko utripov na minuto doseže med “razbijanje srca”. Še vedno se mi zdi najbolj verjetno, da dobršen del vaših težav povzroča “tesnoba”.
Lep pozdrav!

Iz moje izkušnje sodeč bi šlo zelo verjetno za bolezen ščitnice.

Pozdravljeni,

Težave so se v zadnjih 14 dnevih okrepile. In sicer bolečina levo vzporedno z pazduho , ki seva tudi v levo roko (po rami do komolca) in prsni koš. Bolečina je močna stiskajoča, položaj telesa pa je ne spreminja in ne lajša. Včasih se mi zdi kot, da me na levi strani nekaj stiska in ne morem normalno dihati.Ker bolečina ne popusti občutim tudi pekoč občutek na levi strani. Zvečer ko se vležem je bolečina hujša. Danes pa me tišči tudi že na sredini prsnega koša.Včasih je bolečina prav nevzdržna in ves dan obdrži isto intenziteto. Danes ko sem malicala, pa me je bolelo ko sem požirala tako po grlu, kot v prsih.(nisem prehlajena). Opazila sem tudi, da imam višji srčni utrip čez ves dan, zvečer ko se uležem pa se še poviša, namesto da bi se umiril.
Zanima me ali je možno, da so to samo težave z želodcem ali je kaj resnejšega?

Hvala, lp

Če berem nazaj dosedanje poste, težave postajajo vedno bolj kompleksne in vedno drugačne. Posamezne komponente bi lahko pripisal do sedaj omenjenim razlogom, če pa združim vse iz vseh postov, bi jih težko stlačil v isti koš. Strinjam se s koristnostjo kontrole hormonov ščitnice, čeprav je hitrejši utrip lahko posledica in ne vzrok nečesa. Mislim, da potrebujete temeljit in sistematičen pogovor s svojim zdravnikom.
Lep pozdrav!

Zopet pozdravljeni!

Še enkrat Vas prosim za nasvet. Še vedno imam dokaj pogoste ekstrasistole, katerih sem se že skorajda navadila in jih pripisujem mojemu pestremu živčnemu sistemu. Se mi je pa začelo dogajati naslednje. Srce mi kar naenkrat začne ,,migetati,,, občutek je tak kot bi nekam zdrsnil in dela zelo karatke in hitre utripe, kot bi samo migetal. Ko pa globoko vdihnem se utrip povrne v normalno stanje oz. malo bolj počasno, nekje do 65 udarcev na minuto. To pa me straši. Zanima me ali je glede na to, da sem kar nekaj preiskav opravila in da mi srce še kar nagaja smiselno kakorkoli ukrepati.

Hvala za Vaš odgovor.

LP

Pozdravljeni! Najbolj elegantno bi bilo, če bi se omenjeno zadevo dalo “ujeti” na EKG…..težava bi lahko še vedno bila ekstrasistole ali prehodna motnja srčnega ritma s hitrim utripom (ki tudi v večini primerov ne predstavljajo resne nevarnosti)
Lep pozdrav

New Report

Close