Najdi forum

SRCE IN DELO

Pozdravljeni,

že 12 let sem invalid III. kat. z omejitvijo (ne na terenu in pod ugodnimi klimatskimi pogoji, kot lažja administrativna dela).
Zdravim se za tahikardijo, aritmijo, hipertenzijo in prolaps mitralne zaklopke.
Delam stresno delo in včasih tudi fizično oz. viličarist na prostem. Večkrat, ko se razburim ali pa ko dvignem težje breme mi rata slabo in ponavadi dobim napad aritmije. Večkrat sem povedal, da ne morem opravljati tako delo in da imam težave z zdravjem. Glede moje omejitve, ki so jo predpisali na zdravniški komisiji pa pravijo da je to delo zame ustrezno.
Prosim za vaše mnenje.

lp

Pri oceni stopnje še ohranjene delazmožnosti bolnika se zdravniške komisije navadno držijo rezultatov telesne obremenitve na cikloergometru ali tekočem traku.

Verjetno ste pri obremenitvenem testu zmogli toliko, da vam komisija ni mogla odobriti II. ali I. stopnje invalidnosti. Če ste opravili zahtevane preiskave že dolgo nazaj, bo morda potrebna ponovna ocena. Ni pa izključeno, da so zdravniki pri oceni vaše delazmožnosti že vzeli v poštev vašo rahločutnost, ki je skoraj pri vseh bolnikih s prolapsom mitralne zaklopke “kriva” za mnoge njihove težave (nihanje krvnega tlaka, aritmije, tahikardije, idr.).

Niso mi znane stopnje telesnih obremenitev pri “viličaristih”, zato ne morem presoditi ali so te obremenitve za vas prehude. Kaj pravi zdravnik specialist medicine dela?

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close