Srce ali razum
Ta tema ne paše v ta koš, pa vendar smo vsi starši. Z možem sva poročena dve leti in imava leto in pol starega otročka. Žalostna sem- ker imam konflikt v sebi, namreč moža imam rada, vendar ko hodim po svetu kako bi bilo z unim kako z unim. Do nekaterih moških čutim strašno privlačnost. Mož me ne privlači, seksava skoraj nič, če pa že je vse ena igra- pretvarjanje. Ne morem biti do njega iskrena. Želim si da se ne bi poročila, pa vendar imava sina, ki ga imava zelo rada, je čudovit oče in mene ima rad, čeprav čuti odtujenost. Nimam službe in tud nimam kam it – tud če bi šla narazen, živiva itak pri njegovih, domov pa tudi ne morem in in sploh otrok. Sem zelo razdvojena- moram priznati da sva bila prej 8 let skupaj in da nisem bila čist zadovoljna z njim- vedno sem se s kom spogledovala, vendar prekiniti z njim nisem hotela, ker preprosto nisem bila sposobna biti brez njega . In zdaj je prav tako z njim ne in ja. Prosim pomagajte mi s svojimi mnenji.
Stokrat hvala. Kristie
Draga Kristie!
Z vami lahko delimo le naša mnenja, konkretnih nasvetov pa od nas ne morete pričakovati. Na koncu se boste morali odločiti sami.
Vi ste tisti ki se najbolj poznate. Vprašajte se, če boste potem srečni, če boste živeli sami z otrokom in boste lahko izbirali novega partnerja. Predvsem, pa si vzemite dovolj časa za razmislek. Če se odločite, da se boste razšli z možem, nikar ne hitite v novo zvezo, temveč premislite kaj si želite in kaj pričakujete od partnerja. Kot sami ugotavljate, vam ni pomemben samo dober seks, pač pa tudi razumevanje, nežnost,…
To so težke odločitve, ki jih morate sprejeti sami. Vedeti pa morate, da ne smete iti preko sebe – s tem mislim, da ne smete trpeti v katerikoli zvezi – v tej ali v novi. Če ne gre, pač ne gre. Ne vem pa, kako je v vašem primeru. Seveda je tu še dodatna odgovornost za otroka. Otrokom je načeloma težje odraščati v družinah, kjer so starši skupaj in se neprestano kregajo, kot pa v družini z enim staršem, če je ta ljubeč in skrbi za stike z drugim staršem.
Kot sem že dejala, se boste morali odločiti sami. Sklepajte tudi po tem, kako se ponavadi odločate – ali ste preuranjeni ali se odločate prepozno,…
Upam, da vam bodo še drugi, ki sodelujejo na forumu pomagali s svojimi mnenji!
Lep pozdrav,
Barbara, Šent
Kristie !
Imam občutek,kot,da si nekako naveličana in se ti zdi tvoje življenje nezanimivo.
Pišeš,da nimaš službe in se spogleduješ,ter na takšen način iščeš neke avanture in možnosti,s katerimi bi si lahko popestrila življenje.
Pišeš tudi,da je tvoj mož nekako odtujen in to je to.Naveličana sta takega razmerja,ki ga sedaj imata.Mislim,da je to le neko prehodno obdobje,ko se partnerja malo zdistancirata in se dogaja v vsakem odnosu.
Malo se potrudita in v vajin odnos vnesita nekaj novega,prekinita tisto vsakdanjo rutino,počnita nekaj,kar še nista…
Zavedati se moraš,da ni problem pri tvojem možu,ampak pri tebi.Tudi,če boš šla z drugim,bo se ti čez čas pojavil isti problem.
Vsak od nas je zaklad.V vsakem od nas je še veliko neodkritih možnosti.Včasih pridejo trenutki,ko smo naveličani drugih,vendar to le projiciramo in smo v resnici naveličani sebe.
Začni se z nečim ukvarjati,najdi si neki hobi,poglej na ta svet z drugačnimi očmi.
Poglobi se v sebe.
Zakaj pa ne moreš biti do svojega moža iskrena ?
Saj je ravno neiskrenost največkrat vzrok za ohladitev odnosov.
Povej mu,kar čutiš in naj ti on pove,kar čuti,potem bosta tudi vedela,kako spet v vajin odnos vnesti več topline in ljubezni.
Forum je zaprt za komentiranje.