Srce
Pozdravljeni,
mene pa zanima, kaj bi lahko bil razlog za moje cudno delovanje srca. Namrec 3x se mi je ze zgodilo, da mi je brez razloga srce zacelo zelo hitro biti (od 130 pa do 180 udarcev na minuto), pritisk je ostal normalen. To se mi je zgodilo prvic med kuhanjem, drugic zjutraj, ko sem se zbudila in vstala iz postelje, tretjic pa za racunalnikom. Pocutila sem se zelo slabo, srce je dobesedno butalo, v cisti tisini se je kar mocno slisalo. To se je zgodilo v cistem miru. Postalo mi je zelo slabo, cela sem postala mokra, vse je teklo od mene, majica je bila cisto premocena, za tem sem bruhala in srce se je umirilo. Jedla nisem nic takega, pac obicajne stvari, kot vedno. Sem zdrava, nisem se nic razburjala, bila zivcna, niti nic. Naslednji dan se odsla k zdravniku, vendar EKG ni pokazal nic, srce je bilo normalno (merila je 3x, 84udarcev na minuto). Ne vidim, kje bi bil vzrok za to? Namrec, sem se zelo mlada, vse je v redu, sola, fant, doma, vse. Strah me je, da bi spet prislo do tega.
Pozdravljena!
Tu bi lahko šlo za paroksizem (“prehoden napad”) motnje srčnega ritma, če ste utrip izmerili prav je možno da je bila to t.i. supraventrikularna tahikardija…no ja, vem da vam to ne pove kaj dosti. Stvar je nemogoče ugotoviti na EKG-ju za nazaj, torej ko že mine (zato se splača oglasiti do zdravnika takrat, ko še traja). Zadeva sama načeloma ni nevarna, običajno je smiselno pogledati hormone ščitnice (ki imajo lahko kaj s tem, če so povišani) in se da napade nadzorovati s terapijo.
Upam, da je vsaj pribljižno razumljivo…, lep pozdrav!